reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Hej.
Mam mało czasu na forum. Środa i czwartek w pracy, na piątek zgodziłam się i poszłam na dwanaście nadgodzin do pracy. Mąż dziś i jutro robi nadgodziny, też po dwanaście, więc nie mam za bardzo jak pisać.
Dobrze, że Emma grzeczna i zadowolona z życia, dziś zanim poszła na drzemkę zdążyłam zrobić i powiesić pranie, zjeść bez przeszkód śniadanie i wypić kawę, odkurzyć, zrobić obiad i pójść z E i psem na spacer :-).
Oby nigdy się nie zmieniła pod tym względem.
Tylko telefonu ani tabletu nie da się przy niej użyć bo wyje że chce:-)

Staram się czytać na bieżąco, ale z tym też ciężko.

Szczepić też się trochę baliśmy. Na szczęście Emma ma tą szczepionkę już za sobą, bez żadnych skutków ubocznych, czego i wam życzę.
Chyba nie zdecydowałabym się nie szczepić.

Wyniki z morfologii w normie. CRP też z rozmazu zawyżone. Młoda rano jak zasnęła po tym pobraniu o 9.20 to ja zdążyłam królową odwieźć na autobus i wrócić, a ona spała. Wstała o 11.10. A teraz ani myśli iść spać. Ruszamy na spacer.

Przy zmianie pieluchy zauważyłam, że Młoda ma jakąs wysypkę na brzuchu, takie pojedyncze kropeczki. Gorączki nie ma.

Ostatnia edycja:
Edysiek Milenka narobiłyście smaku na grilowanie a u nas nie ma gdzie :dry: bo pod blokiem niby kawałek podwórka jest ale sąsiedzi jakoś krzywo patrzą.

Djmka zdrówka dla małej!

Ja właśnie też bardzo boję się tego szczepienia ale nie szczepić boję się bardziej. Nie wiem jak do czwartku H będzie zdrowy to pewnie się wybierzemy bo tylko poniedziałki i czwartki jest nasza pediatra a codziennie jest inna ale to wariatka nie lekarz :crazy:

Od rana miałam kryzys, chyba zmęczenie materiału ale wzięłam się w garść i poszłam na dwugodzinny spacer z chłopakami, zaliczyliśmy pierwsze lody i miałam okazję porozmawiać ze starszakiem. Teraz Hubi układa się do drzemki a ja może jakiś obiad stworzę ;-)

Przyszłam na chwilę do domu wypić kawę i odpocząć, bo na dworze z moim dzieckiem się nie da. O tak dzisiaj biegała WP_004599.jpg

DJMka jak pojawiła się wysypka to może to trzydniówka, zdrówka dla małej.

Madzik
moja jak jest w domu to jest w miarę grzeczna, no ale teraz jak tak ładnie na dworze to mi szkoda w domu siedzieć, a jak pisałam mały szogun tylko na czworakach by biegał po trawie. Może jak zacznie chodzić to będzie lepiej.
Truskawkowa ja też się za moją nalatam albo z nią na rękach i może bym schudła, ale jem tyle, że raczej mi to nie szkodzi :-p

Ja szczepić będę, obawy mam ale bardziej boję się nie szczepić.

Załączniki

• WP_004599.jpg
    WP_004599.jpg
    47,5 KB · Wyświetleń: 48
Wszystkie się wietrzą :) my też byliśmy. Miałam iść do koleżanki, ale zrezygnowałam, bo nie wiem, co z Młodą. Za to dzieciaki mają trampolinę rozłożoną :D radość Młodej bezcenna :D

DJMka oby to była "tylko" trzydniówka:)

Hmmm ja nie mam zamiaru czytać nic w necie na temat szczepień bo bym chyba osiwiała. Jednak chyba bardziej boję się nie szczepić.

Edysiek mój K dziś też non stop na trawie na czworaka a mąż pozwolił mu łazić po betonie no i czubki w bucikach pościerane:wściekła/y: No ale już zapowiedziałam że wybieram się w takim razie po nowe do sklepu:tak:

U nas też dziś grill ale moje dziecko z tego wszystkiego padło dziś o 19 i coś czuję że wstanie jutro skoro świt:szok:

A teraz zmykam na swój serial:tak:

reklama
Kroczek To mąż zrobił Ci przyjemność kupienia nowych butków Kubusiowi;-),moja też po betonie na czworaka łazi i wyjada ziemię z kwiatków,a jak tatuś zobaczył że mu obrywa oleandra to ją eksmitował od razu:-D.

DJMKA trampolina fajna sprawa,kurczę ja miejsca nie mam niestety:no:.A moja mała boi się huśtawki,wzdryga się i chce żeby ją wyjąć:baffled:

Madzikm współczuję tyle pracy ale za to masz grzeczną córcię.

My dziś zaliczyliśmy pierwszego grila,nawet piwko wypiłam oj ciężko teraz widzę dalsze odchudzanie:dry:,posadziłam trochę,chwasty już rosną także jest co robić.Jutro przyjeżdża mój brat prosić na komunię to przymusowo siedzimy w domu.

Do góry