reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Moja jak ktoś włączy laptopa to od razu ma iskierki w oczach. No a jak ja usiądę to nie mija 5 minut i zaczyna wyć. A najlepsze jest to, że jak siądę przed tv to jej nie przeszkadza.
DJMka ja bym poczekała do poniedziałku z tymi badaniami, no ale jak Ci będzie lżej na duszy to rób jutro.
Milenka wsadziłam kilka Clematisów i winobluszcz, chciałabym żeby obrosło płot od drogi.
Ja idę zaraz spać, bo padnięta jestem. Dobranoc.

reklama
Kroczku, ale chyba nie powinno się używać kosmetyków z ubiegłego roku, bo one mają ograniczony termin ważności po otwarciu.

Ja też dzisiaj padam, bo najpierw Julek przeciurał mnie na placu zabaw, a później poszliśmy na działkę zrobić ognisko i kiełbaski, więc postanowiłam przy okazji przekopać kilka grządek.

Viltutti 98 :szok: My dalej brykamy w 74.

Agunia jest 12mc od otwarcia a otwierałam dopiero pod koniec maja więc na chwilę obecną jeszcze się nadaje:) potem ja sobie będę aplikowała bo mam masę pieprzyków i co roku nowe mi rosną więc taka 30 starczy:)

My do tej pory używaliśmy 74-80 ubranek no w porywach 86 ale teraz chyba już pora na wymianę garderoby bo się bodziaki przykrótkawe zrobiły.

Kroczku tak jak pisała Agunia podobno krem otwarty w zeszłym roku to jak by w ogóle go nie było (tylko mnie na koniec sezonu uświadomili w poprzednie wakacje)
Viltutti ja miałam kurtkę dla starszaka z tego sklepu ale za 50zł w wyprzedaży... może tylko czerwoną metkę zdjęła? 400 to lekkie przegięcie jak dla dziecka. Przyznam że raz zaszalałam i M miał za 80 kurtkę bo się trafiła okazja w kaphalu.
u nas w tej chwili króluje rozmiar 80.
Papiery do szkoły złożone i już się zastanawiam jak mojego wspomóc co by dobrze wystartował.

Kremu też nie mamy a z ubiegłego roku wyrzucone i trzeba będzie się za czymś mało klejącym rozejrzeć.

U nas rozmiar 86/92 a krótki rękawek na 98.

Młody jeszcze nie śpi, światło zgaszone a on skacze po łóżku, przed chwilą oberwał firankę i wyrzuca poduszki!

No to jutro kierunek apteka lub jakaś drogeria i zakupić trzeba jakiś kremik:)

Zmykam do łóżka poczytać póki się Młody nie kręci:)

Viltutti - ja też jakoś do szczepienia mmr się nie spieszę, to było jedyne szczepienie które Oliwia odchorowała (nic specjalnie groźnego, ale temperatura i wysypka, kilka dni ją męczyły).
Agunia - no to Julek dalej z Miśkiem w jednej drużynie, bo też nosi 74. A 98 to jeszcze na Oliwię są za duże ;-)
Rila - zdrowiejcie szybko
A właśnie ad pogody i wychodzenia na dwór - możecie polecić jakąś prostą i lekką spacerówkę?

A ja dziś dostalam @. Do tego dzień pracujący, a na deser jeszcze mąż mnie wkurzył. Ech... Żeby tylko dzieci dały się wyspać to może jutro będzie lepiej.

Ja szczepienia MMR bardzo się boję, bo Olek znosił bardzo źle każde szczepienie, mniej więcej miesiąc po każdym miałam z życia wyjęty - piszczące non stop dziecko, temperatura. Druga sprawa, że boję się że jednak mają one coś wspólnego z autyzmem, a cóż... Olek nie jest takim zwykłym podręcznikowym bobaskiem, a wiadomo że autyzm objawia się między 2. a 3 rokiem życia, więc nie chcę kiedyś żałować.
Najchętniej zaszczepiłabym tylko na odrę, a dwie pozostałe odpuściła.

reklama
Witam :-)
Od rana piękne słoneczko
W planach mam prace w ogródku (oczywiście jak mała będzie spała, bo inaczej się nie da) a potem robimy grilla.

U nas z tymi rozmiarami różnie, ogólnie 80, choć jeszcze niektóre 74 dobre a na lato kupuję jej 86.

Do góry