reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

EDYSIEK My też grila odpalamy po zimie dzisiaj,pora zaczać sezon;-)

VILTUTTI też sie boję szczepienia ale jednak zachorowań też,tyle że ja szybko nie zaszczepię bo mała ciągle przeziębiona,jak bedzie miesiąc bez żadnej infekcji to pójdę.Co prawda pediatra kazała 2tygodnie po antybiotyku już szczepić ale nie skorzystam;-)

DJMKA właśnie mi się przypomniało że ta szczepiona daje skutki po 6-10dobach,mioże u was gorączka od szczepienia?zgadzało by się datowo,a jak dzisiaj mała?

Moja nosi 86,choć getry nawet na 98 wczoraj miałą ubrane,bluzki na 92 tez sie zdarza ubrać,ciekawa jestem jak będą leżeć na niej ciuchy letnie na 86,ale sa luzne raczej to powinna smignąć,zresztą u nas pewnie tyle upalnych dni bedzie ze na placach jednej reki policzyć:baffled:

ZUZANKA ale masz drobniutka córcię,moja ma kurtke na zimę kupioną na 98-104 i myslę czy będzie dobra:-D
A mamy starszne odparzenie na ci....,kurde zawsze po antybiotykoterapi cos jej wyłazi mimo probiotyku,w poniedziałek chyba lekarz bo nie pomaga nic a kropeczki sie roznoszą:wściekła/y:

reklama
E wyrasta pomału z 80, na lato 86 i 92 kupuję.
Pogoda boska, nocka w miarę. Po śniadaniu zbieramy tyłki, dzieciaki rowery i do parku:tak:

U nas noc grubo średnia. Ranek raczej z tych gorszych bo J z niewiadomego powodu wył od 6. Nie wiem czy znowu czasem zęby nie zaczęły atakować bo jest bardzo zły i wszystko gryzie. Cóż, kolejne 2 tyg na pewno będą cudowne.

Ja też boję się tego szczepienia. Rozmawiałam z lekarzem i mówiła że dziecko min 2 tyg a najlepiej dłużej powinno być zdrowe przy czym katar to też choroba. Poza tym mówiła o zakupie szczepionki Priorix, mówiła że ma lepsze doświadczenia niż z mmr. Rozmawiałam z nią o autyzmie i mówiła że przez ponad 15 lat miała 2 takie przypadki, natomiast były to dzieci z rodzin w których autyzm występował i wcześniej dziecko miało jakieś niestandardowe zachowania (cokolwiek to znaczy). Jej zdaniem szczepionka ujawnia autyzm, nie powoduje.

Milenka - u chłopaków przy infekcji pojawiają się czerwone chrostki przy odbycie, mamy na to Taconal i ładnie pomaga.

Milenka też o tym czytałam rano. Dziś stan podgorączkowy miała. Pojechałam z nią na pobranie. Nie chciałam czekać. Wyniki będę miała przed 12. Stosowałaś tormentiol? U starszego potrafił wyleczyć najgorsze odparzenia.

Co do ubrań to u nas 80 i 74 na tapecie. Na lato większość ma na 86.

RILA tylko to na recepte no bo z antybiotykiem.

DJMKA dziś posmarowałam termentiolem bo widzę że żadne alantanu,sudokremy szans nie mają,ale mam w domu maść co młody ma na receptę z antybiotykiem i czytałam w necie że dzieciom też przepisują,to może jutro spróbuję jak t nie da rady.
Daj znać jak dostaniesz wyniki.Super sprawa,u mnie od piątku zero badan do robienia bo wyniki z piątku rana w poniedziałęk w południe.

U mnie w sobotę robią i wyniki morfologii tego samego dnia. Dlatego lekarka zaleciła dziś, żeby ewentualnie czasu nie tracić w poniedziałek. A w razie czego móc na sor podjechać. Jakoś wyjątkowo przejęta mi się wydała tą sytuacją.

DJMKA bo mi się wydaje że lekarze tez boją się tych komplikacji po szczepiennych a głośno mówić o tym nie mogą.

Młoda śpi idę popracować trochę.

Milenko skoro te krostki po antybiotyku są to prawdopodobnie grzybicze. I też tak miał po antybiotyku. A na to najlepszy zestaw to clotrimazol i hydrocortyzon. Oba do kupienia bez recepty. U nas pomogło od razu a po 2 dniach śladu nie było.

U nas pięknie. Zaliczylismy już jedną drzemke i 1,5 godziny na podwórku. Teraz odpoczywamy w domu bo się chłopaki nabiegali i zmęczyli.

Djmka daj znać jak wyniki.

Dziewczyny od kilku lat pracuję z dziećmi autystycznymi i nigdy nie trafiłam na takie, które zachorowało po szczepionce. Moze ona faktycznie ujawnić chorobę, ale jej nie powoduje. Zresztą większość mam mowi, że od początku czuły z dzieckiem jest coś nie tak. Poza tym autyzm wcześnie wykryty i odpowiednio leczony pozwala w miarę normalnie żyć. Niemal wszystkie dzieciaczki z mojego przedszkola dla autystykow pójdą do szkół ogólnodostępnych.

reklama
Do góry