reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

DJMka - to już było trochę czasu temu, ale Oliwia też po kilku dniach od szczepienia miała wysypkę, raczej niewielką, a wcześniej temperaturę. Całość potrwała koło tygodnia. I na pewno to było właśnie poszczepienne.
My też dziś na dworze, Misiek gania i tylko wyjadą piasek z piaskownicy ;-)
A teraz dzieci śpią a my mamy gości więc uciekam.
Dobrej nocy

reklama
Zuzanka ja k=mam peg perego po starszaku model Aria albo Aria II dla mnie super ale mąż wysoki to już mu za niska. U nas wyznacznikami były
1. waga (mieszkałam na 4 piętrze)
2. możliwość złożenia i rozłożenia 1 ręką (prawie zawsze bez wysiłku)
3. rozkładana prawie na płasko
4. w miarę szeroka
świetna jest rączka z boku ułatwiająca noszenie złożonej
świetny montaż pasów - dziecko nie musi być przytwierdzone plecami do oparcia

minusy
brak podnoszonego podnóżka
wybrałam jasny brudzący się kolor
mało wygodna dla wysokiej osoby,
mało dostępny kosz w pozycji leżącej (ale to skutek mocno leżącej pozycji)

Milenka świetna kiecka a jak dla mnie to oni chyba w tali mierzyli tak jak jest odcięcie

Ja się też boję nie szczepić tym bardziej że my blisko Odry tzn granicy chciałam powiedzieć. Jeśli mi się dobrze obiło o uszy to w Niemczech odchodzą od szczepień i może do nas choróbsko wędrować. No i czekam tylko komunikatu że nie będą przyjmować do placówek publicznych bez szczepień bo info i ostrzeżenia o wytycznych sanepidu już wiszą.

Starszak dziś większość dnia na polu spędził, trenował na rowerze a z tatą kupił do południa kask. Imprezy nie miał (będzie jak warunki dla gości będą , żeby dzieci puścić) ale byli znajomi z kolegą i przynieśli drobiazg a on dostał od rodziców pierwsze ognisko na naszej działce. Sam piekł kiełbaskę i chleb i cały dumny że to w jego urodziny pierwsze ognisko. Nie ma to jak pozytywnie dziecko nakręcić.

Milenka to rzeczywiście trafił ;) mój też dostaje rzeczy z pepco, ostatnio nawet sama mu kupiłam w prezencie od prababci ;)

Marcia teraz Młoda gorączki nie ma, wysypało ją bardziej na brzuchu. Jutro powędrujemy do lekarki. Tak mi się zdaje, że to będzie po szczepieniu. Mam ją w domu trzymać, czy mogę wychodzić? Bo dziś akurat moja mama ma urodziny, a mam siostrę w ciąży i nie chcę, by coś się stało.

Zuzanka to u nas podobnie. Wysypka na brzuchu głównie.

a my ostatnio takie fajne czasy mieliśmy i co? Młody w nocy miał szczekający kaszel, więc u mnie to objaw zapalenia krtani... zaraz jedziemy na pogotowie, żeby potwierdzili, póki co daję mu syrop, uniben i inhalacje z soli. Pediatra pewnie nic innego nie wymyśli, bo temperatury nie ma.

Milenka i Edysiek tak mnie wkręciły, że jedziemy dzisiaj do castoramy po sadzonki krzaków, a wczoraj w biedrze nakupiłam mieczyków, frezji, malw i magnolii i posadziłam. Pewnie ***** urośnie, bo u nas piaskownica okropna...
A! No i piaskownicy baaaardzo potrzebujemy :D

Witam :-)
Mała dzisiaj łaskawa była i wstałyśmy przed 8. Wieczorem też szybko padła, choć miałam obawy że nie zechce szybko spać, bo po południu sporo spała. Ale chyba ją to bieganie po trawie wymęczyło :-D
Dzisiaj u nas trochę chłodniej, wiatr zimny ale słoneczko świeci więc jest ok :tak:

Kroczek buty wcześniej czy później i tak byłyby obdarte ;-) Ja już się nauczyłam, że dziecko musi mieć 2 pary butów, jedne na podwórko a drugie wyjściowe. Moja starsza do tej pory strasznie buty niszczy, potrafi w tydzień parę załatwić. Na szczęście jej już można znaleźć nieco tańsze to ma kilka par. No a dla maluchów niestety butki drogie.

Milenka ja też już sporo posadziłam. W ogródku lilie, dalie, clematisy, winobluszcz, groszek pachnący, ostróżkę, lwie paszcze, aksamitki. Jeszcze muszę słonecznik ozdobny kupić i zostaną mieczyki do wsadzenia. Choć pewnie jeszcze i tak coś kupię.
No i jakieś kwiatki same się wysiały i na razie nie mam pojęcia co to :laugh2:
W warzywniaku już mam cebulę, groszek zielony, rzodkiewkę, sałatę, marchewkę, pietruszkę i pasternak (ale to bez szaleństw po 2 rządki). Jeszcze zostały buraczki, fasolka szparagowa, ogórki i cukinia.

Viltutti na pewno coś urośnie :tak: Zobaczysz sama co lepiej rośnie, a co nie chce i będziesz wiedzieć co sadzić.
Piaskownicy też jeszcze nie mamy. Chyba kupię małej jak dostanie pieniążki na urodziny. Zastanawiam się nad taką plastikową z pokrywką PIASKOWNICA BASENIK PLAC ZABAW SUPER KRAB 2 W 1 !! (5253823830) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Może ktoś coś podpowie. Tylko będę musiała pilnować, żeby nie jadła piasku ;-)
Zdrówka dla Olka.

Moje obie dziewczyny dostają ubrania z Pepco, zwykle od babci, mi to pasuje ;-)

Auliya
super sprawa z tym ogniskiem :-)
Ja mam w planach zabrać małą na kulki w urodziny.

A co to jeszcze wszystkie weekendują?
My niedawno wróciliśmy. Byliśmy ze znajomymi nad wodą, zrobiliśmy ognisko. Moja jak zwykle po trawie latała. A teraz już zasypia.

Moje dziecko się poprzestawiało bo znów ma etap że śpi tylko raz dziennie i zasypia w momencie po całym dniu na dworze:tak:

Viltutti zdrówka dla Olka no i DJMka dla córy także:tak:

Edysiek ja wczoraj zakupiłam piaskownicę wczoraj w Carefour za 45zł ale bez pokrywy

reklama
Ja się tylko odmelduję bo padnięta jestem. wczoraj gorąc w porównaniu z dzisiejszym dniem ale na promyczki słońca się załapaliśmy.

Zdrówka dla chorowitków życzę i niestety spadam bo oczy się zamykają a jutro długi i ważny dla mnie dzień :D

Do góry