reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

U nas nocka bardzo zła,w zasadzie od 1 nie spała,ze mną w łóżku ale się rzucała i budziła co chwilę,teraz zjadła butlę i poszła spać.Ja dopiję kawe i biore się za mycie okien a popołudniu mam trochę przycinania krzewów.O ile dziecko mi na to pozwoli.

ANCONA długo Cię nie było.

KROCZEK daj znać po wizycie co tam z Kubusiem.

MIKA m ma angine,wczoraj spała prawie cały dzień a ja się mordowałam z dzieckiem.

reklama
DJMka no właśnie sam się odstawił i już 2gi dzień bez cyca więc będzie z 2tyg wolności może 4 mam nadzieję że nie dłużej.
ancona witaj po przerwie, mam nadzieję że uda Ci się z nami tym razem pobyć dłużej i że teraz już odsapniesz :D
My na dzień dzisiejszy stoimy ale ani jednego kroku na przód bez trzymanki nie zrobi :D

Hej dziewczyny:)

Z Kubusiem chyba lepiej bo uśmiecha się już i nie ma takiego zawalonego noska. Tylko kaszle niemiłosiernie aż mu rzęzi coś w klatce:( dlatego na 14 jadę do lekarza. Nie wiem jak to zrobię bo na 16 mam umówione spotkanie z adwokatką którego nie mogę przełożyć potem muszę wpaść do pracy po PIT i określić się co robię po macierzyńskim a jeszcze muszę K odstawić po lekarzu do domu:/ a sama ledwo żyję...

My na kontrolę u ortopedy mamy się stawić po miesiącu od tego jak zacznie sam chodzić. Zapytam wtedy o buciki:)

Magda ciosek zdrówka:)

Ancona super że jesteś.

Ancona hej, może zostaniesz dłużej.

Magda c.mam prośbę. Pamiętam zdjęcie Ewy z takim drewnianym sorterem czy czyms. No właśnie czym? Duże to było a jak szukam na allegro to same maleństwa są :( podrzucisz namiary?

Moje dziecko chyba szybko nie zacznie chodzić, bo dostaje wścieklizny kiedy próbuje się z nim chodzić pod paszki albo za rączki. Ale co zrobić...

W ogóle wczoraj podmienił nam ktoś dziecko, nie znam tego małego człowieka, ale chętnie się nim zaopiekuję ;) Zero płaczu, cieszył gębę caluśki dzień, pojechaliśmy więc poszlajać się ze znajomymi po kawiarniach, pizzeriach i centrach handlowych i naprawdę dobrze było :D Pospał w wózku i nawet zaliczył centrum zabaw - basenik z kuleczkami, autka itp. No i of kors ganiał za dupeczkami ;) wcale nie bał się hałasu i innych dzieci.

Nie wiem jaką chorobę mieliśmy, ale w każdym razie zaraźliwą bo moja siostrzenica właśnie zalicza to samo.

Mój dzieć dzisiaj zrobił pobudkę o 5:30 dla mnie to masakra. Chyba odsypia teraz wczorajsze wędrówki bo śpi dwe godziny [emoji33]. W nocy nie jadł, spał chociaż kręcił sie niemiłosiernie.

Viltutti - gratulacje dla Olka za ogarnięcie się, niech mu juz tak zostanie na zawsze.

Teraz czas na K Katjuszki i mamy komplet w miarę grzecznych szkrabów.

Milenka ja też mam w planach iść na ogródek, miałam iść teraz ale moje dziecko spało ledwie pół godziny, nawet obiadu nie zdążyłam ugotować. Mam nadzieję że później mała pośpi nieco dłużej.
Auliya fajnie, że mały tak się sam odstawił. Trzymam kciuki za krótką abstynencję ;-)
Kroczek to masz napięty grafik, na pewno nie będziesz się nudzić :sorry:
Ancona super, że się odezwałaś. Zaglądaj częściej do nas :tak:

Magda zdrówka dla całej trójki.
Viltutti Oluś zrobił mamie prezent na Dzień kobiet :-D ale lepiej niech mu tak zostanie.

MIKA moja dalej spi już 3h:szok:no ale co sie dziwić pół nocy nie spała.A mamusia zamiast nockę odespać to pomyłam okna,firanki poprane,meble umyte a teraz za lodówkę rozmrażanie się biore;-).Ogród chyba do jutra musi poczekać

reklama
Ancona - witaj z powrotem i oby już na długo

Milenko - skąd ty czerpiesz energię. Przyznaj się co jesz albo pijesz że tak zasuwasz:-D

Kroczku - zdrówka dla K i pomyślnego załatwienia wszystkich spraw

Madziu - cała trójka chora? To nic nie pozostaje tylko życzyć szybkiego powrotu do zdrowia dla całego babińca

Auliya - obyś jak najszybciej znów nie mogła pić:-)

Viltutti - nic nie mówię żeby Ci nie zapeszyć Olka, ale gęba mi się cieszy:-D

A ja ujrzałam dziś w paszczy mojego dziecka kolejnego przebitego ząbka, tak więc witaj dolna, prawa dwójko i ósmy zębie :)

Ostatnia edycja:
Do góry