reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

No to Ci kurcze Milenka poradzili:/ No nic będę jutro dzwoniła do przychodni może czegoś się dowiem. Swoją drogą jak to jest jedne przychodnie mogą funkcjonować tak że zapisujesz się na godzinę, jedziesz i wchodzisz a w innych trzeba stać w kolejce jak za PRL-u:wściekła/y:

reklama
Katjuszka my chodziliśmy na rehabilitację, bo Julek miał napięcie mięśniowe. Teraz byliśmy na kontroli żeby sprawdzić czy wszystko jest ok.

Co do butów to wybrałam się do daichmana i tu kolejne rozczarowanie, bo kosztują 120 zł. Muszę się szybko na coś zdecydować, bo Julek już drze paszcze na spacerach, że chce sam chodzić, a mam jedynie buciki, które za bardzo się do tego nie nadają, bo owszem są bardzo ładne, ale raczej niezbyt dobre dla stopy, pochodzenie - zara, produkcja - made in vietnam:baffled:

Kroczku wydaje mi się, że teraz jest tak dużo chorych osób, że przychodnie najzwyczajniej w świecie się nie wyrabiają z domowymi wizytami.

Milenka mężczyzna jest chory = mężczyzna umiera. Oj, ciężkie dni Cię czekają.

Rila sto lat. Z racji tego, że miałam okazję zobaczyć Cię na zdjęciu to obstawiam raczej okrągłe urodziny z cyferką 3 :-)

Mika, a więc u was to tak mniej więcej wygląda :-)

Rila sto lat ( dla mnie okrągłe urodziny to albo 16 albo 32...)
Mika Tobie jeszcze raz najlepszego swietny jpg :)
Kroczku mi nawet z 38 przy maluchu twierdzili ze mi latwiej do przychodni niz z 4 czy 10 latkiem... z perspektywy czasu stwierdzam ze mieli racje. Mozesz dzwonic na pogotowie i telefonicznie cos ustalic. Obawiam sie ze w domu tylko odplatnie lekarza zobaczysz.
Madzik zfrowka

Z butami ja pytalam przy okazji bo my na kontrole chodzimy jakie kupic na dwor jak zacznie chodzic.
Ogladala jak stopy stawia i kazala poki co tylko skarpety z abs jesli by sie na podlodze rozjezdzal Lub bylo zimno. A najlepiej boso :happy2:

Nie wiem co jeszcze moze poza ostatnimi zyczeniami wszystkiego co najlepsze dla nas poki 8my.

Olo odstawiony to do imprezy moge dolaczyc :happy:

Dzień dobry.
Kupno butów przed nami. Choć po Młodym mam, a on nie wiele w nich latał. Teraz butów nie nosi, bo chodzi w kombinezonach.

A czy wy też macie się stawić na kontrolę do ortopedy jak młodzież zacznie chodzić?

Auliya teraz wolność ;) jak Młody zniósł odstawienie?

Viltutti jak się miewacie?

Kroczek jak mały ma gorączkę to może was bez kolejki wezmą? U nas tak dzieciaki z gorączką traktują.

Z deichmana młody miał buty elefun czy coś takiego. Fajne skórzane, mięciutkie, ale wąskie bardzo. Na nodze je ze 2 razy miał. Dodam, że dostał je od babci.

Ostatnia edycja:
Witam :-)
Mała drugą noc z rzędu coś kiepsko spała. Wierci się, płacze przez sen, jak ją wezmę do siebie to niewiele to daje, tyle że nie muszę wstawać co 5 minut.

DJMka nam ortopeda powiedział, że mamy przyjść jak mała zacznie już całkiem dobrze chodzić, ale tylko wtedy jak coś mnie będzie niepokoić, jak będzie ładnie stawiać nóżki to nie musimy.

Kroczek zdrówka dla Kubusia.

Witam się z Wami po długiej rozłące.
Problemy trochę mnie przytłoczyły i musiałam się sama z nimi uporać. Ale mniejsza o to sytuacja opanowana.
Chciałam wpaść i napisać że u nas wszystko wporządku. Hubert zdrowy, śmiejący i próbujący stawiać na swoim... a potrafi już zrobić na złość jak mu się czegoś zabroni. Widzę że Wasze smyki już chodzą, u nas już nie wiele brakuje ale sam to tylko 5-6 kroczków robi.
Po domu biega boso (znaczy się w skarpetkach) a na dwór kupiłam w tkmaxie buciki z naturino za jakieś niewielkie pieniążki bo tylko jedne były i akurat rozmiar nam pasował :).
Mam nadzieję że uda mi się teraz częściej zaglądać :).

My w książeczce mamy stempelek, że między 11 a 12 mc mamy się zgłosić na kontrolę. Każdy widzę inne zalecenia ma.
Butów za 200zł na pewno nie kupię, zwłaszcza, że starszakom też muszę kupić, za chwilę letnie, a po jednej parze przecież mieć nie będą. W granicach 100 zł bardzo dobre są antylopy, Ola długo w nich chodziła. Bardzo fajne są befado, po domu, czy na ciepłe dni, piętkę sztywną mają.
U nas chorobowo, nastrój do bani, nawet wiosna za oknem nie cieszy:-(

reklama
Nam powiedział, że mamy stawić się na kontrolę tak miesiąc po tym, jak mała zacznie chodzić.

Ancona moja nie chodzi sama, jeszcze ;) cieszę się, że u was dobrze :)

Magda befado u takich maluchów może i się sprawdzą, bo u starszego mi się rwały. A cena też nie mała jak za takie kapcie.

Do góry