reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dziewczynki wszystkiego co najlepsze na 2015 rok dla was i dla waszych rodzinek

My wybalowani, wytańczeni, wymęczeni. Ja się rozruszałam i jakoś żyję, ale P dogorywa na kanapie. Do domu dotarliśmy przed 6, pospaliśmy do 14. Poleciałam po Ewuśkę. U dziadków spisała się na medal, fajerwerki jej nie ruszyły, tylko pobudkę już o 6 zarządziła. A starszaki jutro wracają, bo dziś tatuś nie bardzo na jazdy się nadaje.

Truskawkowa zdrówka dla chłopaków

reklama
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku i oby ten nadchodzący by co najmniej tak dobry jak poprzedni :tak:

U nas też strzelali dużo wcześniej, ale Księciunia nic nie ruszyło. No a my z mężem po raz pierwszy od kilkudziesięciu lat nie dotrwaliśmy do Sylwestra i zasnęliśmy na dywanie w pokoju. Za to dzisiaj o 12 w południe dobraliśmy się do szampana i nadrabialiśmy straty :-D

Wszystkiego czego zapragniecie w Nowym Roku Wam życzę :)

U nas sylwester jak normalny dzień. Padliśmy dość szybko i północy nie doczekaliśmy. Dzisiaj mieliśmy jechać do Teściowej ale, że padało i marzło to strach było sie gdziekolwiek ruszać. F dzisiaj trochę był niegrzeczny, prawie wcale nie spał w ciagu dnia. Teraz juz zasypia uffff.

Muszę sie pochwalić, że dziecko mi ładnie siedzi i potrafi sam z pudła wyciągać i wyrzucać zabawki. Pewnie dla Was wszystkich to normalne i na porządku dziennym.....jesteście na etapach raczkowania i wstawania :)

U nas sylwester dosyc normalnie. Synek poszedl spac po 2 nad ranem, posiedzielismy przy muzyce i tv, wypilismy szampana, az w koncu zasnał. Takie pozne chodzenie spac ma swoje plusy - byla tylko jedna pobudka :) jejku ale byla to cudowna noc.

Truskawkowa zdrowka dla Was. Juz mogloby se skonczyc to Wasze chorowanie.

Rila dla Was tez zdrowia szczegolnie dla meza bo w koncu dobrze byloby do domu wrocic.

Magda ciesze sie ze imprezka udana. Nie ma to jak tanecznym krokiem wkroczyc w Nowy Rok :)

Kroczku dobrze ze pies nie problematyczny.

Viltutti dobrze ze z dieta idzie wedle planu.

Uciekam spac :)

Dzień dobry :) widzę ze Wszystkie wywialo na wątek odchudzający ;) podziwiam i życzę powodzenia.. bo ja nigdy diety nie stosowałam i nie zamierzam bo uwielbiam niezdrowe jedzenie ;) jedynie co to ćwiczyłam i naprawdę przynosiło to efekty. Niestety teraz nie mam jak bo w domu nie umiem się ogarnąć :(

U nas super noc. Tylko jedno jedzenie :) nie wiem czy próbować ją oduczac bo boję się że to jeszcze gorzej na wagę wpłynie :(
zawsze zastanawiałam się o co niektórym z Was chodzi z tym podawaniem smoczka... tez wiem...10 razy na noc bo ona go sobie nieraz sama wyjmie i po prostu gdzieś rzuci..a jak miałam zapasowe to potem się okazuje ze Młoda na nich śpi...grr

Wczoraj udało się nam zjeść pół sloiczka zupki :) bo Tatuś szalał jak głupek i dziecko się śmiało. Niestety bajki nie działają. Zabawianie tak średnio bo wszystko co ja mam w rękach MUSI się znaleźć u niej w buzi ;)

Musze uciekać bo juz się obudziła. Tak mi się rozregulowala ostatnio ze szok

dzień dobry :) samych najpiękniejszych chwil w Nowym Roku :)

widzę, że w większości imprezy sylwestrowe udane :)
Nasza najmłodsza tż spała jak nigdy do pólnocy, później z uśmiechem na paszczy oglądała kolorowe fajerwerki :) Zasnęła ok. 2, pobudki już co chwilę, ale radochę miała nieziemską z tych światełek :)

No u nas przez oduczanie nocnego jedzenia złe noce zamieniły się w koszmarne. Wcześniej jak się budził wypijał 120ml mm odwracał się na boczek i spał, a teraz każda pobudka kończy się na rękach nawet te z karmieniem, płaczem i ostatecznie co drugą ląduje u nas w łóżku, a naprawdę nie lubię z nim w nocy spać...
Za to kontrolowanie jedzenia w dzień idzie dobrze. Generalnie moje dziecko w dzień ma taką rutynę że z dokładnością 15 minut mogę zaplanować cały dzień. Wszystko o stałych porach się u nas dzieje.
I poprawił się z jedzeniem, zjada ładnie nie mleko, w ciągu dnia wypija tylko 1 butelkę o 16 i kolejną z kaszką o 19. No i w nocy 3x120ml... a tak pięknie zjada deserki, obiadki i kaszki.
Mój upór daje efekt. Zobaczymy czy mu waga zatrzyma się trochę.

Ktjuszka bo ty nie masz sie z czego odchudzać;-)

VILTUTTI moja jedna butle 180 zjadłą o1 i dobrze by było żeby tak jej zostało.Budzi się często ale daje smoka i zasypia,nie wyciągam z łóżeczka.

MAGDA super że bal udany,ale bym poszła na jakieś balety,może za 15lat jak dzieci dorosną:-D

Moja w sylwka jak zasnęła twardo po 22 to o północy nic jej nie ruszało a wybuchów było dużo,o 00,30 dałam jej butlę bo musiałam ją przynieść z drugiego pokoju i się obudziła.

A moje dziecko śpi 2h szok,a mam pustą lodówkę i do sklepu trzeba iść bo obiadu nie ma

reklama
Do góry