reklama
Viltutti
Fanka BB :)
Czyli w nocy wypija 600 ml?? Gdzież mu się to mieści?
W nocy 2 pobudki mamy, i wypija po 120-150ml, chciałabym chociaż jedną wyeliminować, ale nie ośmielam się narzekać.
Jakbyś go zobaczyła, to byś wiedziała gdzie mu się to mieści :/ A większość wysiukuje, bo pampers nad ranem jest śmiercionośny. Ale nie śmiem zmieniać w nocy, bo wiąże się to z totalnym rozbudzeniem i 2h zabawą.
Jedyna nadzieja w tym, że jak zacznie chodzić, to przestanie żreć.
Edysiek
odkrywca
Witam:-)
Muszę pochwalić moje dziecko. ja pisałam wczoraj byli znajomi (zresztą też z dziećmi) i jak wybiła godzina 19 moja włączyła marudzenie i nic nie pomagało. Wzięłam ją wykąpałam, poszłam z nią do sypialni gdzie zaraz zasnęła i spała mimo hałasu w pokoju obok Tylko w nocy nie było już ta pięknie, bo pewnie musiała odreagować przez co kręciła się i marudziła w łóżeczku, spała jakoś ze mną przez co nie wyspałam się wcale.
Córcia znajomej przespała niemal cały pobyt u nas, a ona wcale się tym nie przejmowała, bo stwierdziła że ona i ta chodzi spać koło 1 w nocy dopiero (3 miesięczne dziecko) Teraz wcale mnie to nie dziwi, skoro pozwala jej spać do wieczora.
Agunia super, że Julek coraz mniej cyckowy.
Gry mamy różne i mogę polecić Monopoly, super gra dla całej rodziny, dla młodszych dzieci jest wersja Junior. Już nie raz miałam jej dość i chciałam ją wyrzucić przez okno Fajna też jest Zgadnij kto to. Ale wersja zwykła z ludźmi jakoś bardziej mi się podoba niż te bajkowe.
Moja sypia przez cały dzień 2 godziny, rano pół godzinki, w obiad koło godziny i po południu pół. Wydaje mi się, że starsza spała ciągiem a nie tak na raty jak ta. Wolałabym, żeby spała raz 2 godziny i spokój ;-)
Ja jeszcze muszę poczekać zanim wszystko wróci do normalności. Dzisiaj muszę zrobić tort, bo starsza ma jutro urodziny i będziemy mieć gości. No i od jutra w końcu będę mogła odpocząć.
Sylwestra spędzamy w domu, w trójkę bo starsza chce jechać do moich rodziców.
Muszę pochwalić moje dziecko. ja pisałam wczoraj byli znajomi (zresztą też z dziećmi) i jak wybiła godzina 19 moja włączyła marudzenie i nic nie pomagało. Wzięłam ją wykąpałam, poszłam z nią do sypialni gdzie zaraz zasnęła i spała mimo hałasu w pokoju obok Tylko w nocy nie było już ta pięknie, bo pewnie musiała odreagować przez co kręciła się i marudziła w łóżeczku, spała jakoś ze mną przez co nie wyspałam się wcale.
Córcia znajomej przespała niemal cały pobyt u nas, a ona wcale się tym nie przejmowała, bo stwierdziła że ona i ta chodzi spać koło 1 w nocy dopiero (3 miesięczne dziecko) Teraz wcale mnie to nie dziwi, skoro pozwala jej spać do wieczora.
Agunia super, że Julek coraz mniej cyckowy.
Gry mamy różne i mogę polecić Monopoly, super gra dla całej rodziny, dla młodszych dzieci jest wersja Junior. Już nie raz miałam jej dość i chciałam ją wyrzucić przez okno Fajna też jest Zgadnij kto to. Ale wersja zwykła z ludźmi jakoś bardziej mi się podoba niż te bajkowe.
Moja sypia przez cały dzień 2 godziny, rano pół godzinki, w obiad koło godziny i po południu pół. Wydaje mi się, że starsza spała ciągiem a nie tak na raty jak ta. Wolałabym, żeby spała raz 2 godziny i spokój ;-)
Ja jeszcze muszę poczekać zanim wszystko wróci do normalności. Dzisiaj muszę zrobić tort, bo starsza ma jutro urodziny i będziemy mieć gości. No i od jutra w końcu będę mogła odpocząć.
Sylwestra spędzamy w domu, w trójkę bo starsza chce jechać do moich rodziców.
milenka30
Viltutti do mnie nie przemawia że zgubi jak zacznie chodzić,bo ma problem z mięśniami i nie zacznie dopóki nie zgubi, błędne koło . zaczęłam na noc dawać 240 mleka z kleikiem żeby dłużej spala i nie to nie dało, po 4 h już jest głodna. W dzień je 180 mleka, zupą poje o ile jest gęsta i pożywne, kasza czy ryż, miecho. Jajko czy oowoce pochłania ale co z tego jak tym nie doje i domaga się mleka.Nikt mnie nie przekona że lepiej mieć takiego spaslaka niż nie jadka. Bo jak tu odmówić żarcia głodnemu rozdartemu dziecku?dziś się za wzięłam i jak wstała o 4 nie dałam jeść i skutek taki że budziła się co 5minit a o 6 wstała na dobre. A jak dam butle 180-200 to śpi przynajmniej 4 h
Edysiek najlepsze dla ANGELI i udanej imprezki.
Co do gier, spodobała mi się ta 5 sekund ale okazję do prezentu młody dopiero ma w czerwcu to musi poczekać.
Edysiek najlepsze dla ANGELI i udanej imprezki.
Co do gier, spodobała mi się ta 5 sekund ale okazję do prezentu młody dopiero ma w czerwcu to musi poczekać.
Ostatnia edycja:
Viltutti
też wolałabym niejadka niż takiego grubasa, którego w niewiele rzeczy można ubrać, bo się nie mieści w niemowlęce. A nie wspomnę już o aspekcie zdrowotnym w przyszłości, bo to oczywiste. Chociaż na chwilę obecną jego rozwój fizyczny nie jest wolniejszy od rówieśników.
Dzisiaj dostał 120ml mleka o 5 rano, później o 8 zjadł mały słoiczek deserku i póki co nic więcej. Teraz drzemie, jak wstanie dalej będę walczyła z odzwyczajaniem jedzenia
Dzisiaj dostał 120ml mleka o 5 rano, później o 8 zjadł mały słoiczek deserku i póki co nic więcej. Teraz drzemie, jak wstanie dalej będę walczyła z odzwyczajaniem jedzenia
TruskawkowaMamba
Viltutti a nie lepiej dac w nocu normalnr mleko czyli np 180i 6 miarek?? Jak wupije praktycznie wode to nie dziwne ze sie budzi. Ale od razu dopowiem ze to od dziecka zalezy. Igor na tym etapie juz spal cale noce, a nawet jak sie bidzil yo wode dostal i spal dalej. A Artiego woda nie przekupi(przynajmniej jakis miesiac temu tak bylo-musze dzis przetestowac w nocy). Powiem Wam jeszcze, ze ja wole dac mniej a czesciej. Bratowa meza jak da mlodej 180ml to kolejny posilek dopiero po 4 godz i w rezultacie mloda urodzila sie z waga 2400 a teraz majac 7 miesiecy ma jakies 10 kg.
Viltutti - sporo je objętościowo ale skoro to głównie woda to go nie nasycić. Pytanie czy jakbyś dała normalne proporcje to czy też potrzebowałby aż 6 butelek? Ciężko coś doradzić bo moi sami rezygnowali z nocnego karmienia. Mieli chyba ok 5 miesięcy i po prostu przestali się budzić najpierw jeden a po 3 tyg drugi. Nigdy ich nie przepajam w nocy. Nadrabiają jedzenie w dzień. Bo moim zdaniem jedzą dużo:
7- 210 mleka
10- 180 mleka
13:30- 200 zupki
16:30- 180 deseru
20- 210 mleka z kaszką
Może Olek je w dzień mniej i nocą nadrabia? A może się dużo teraz rusza i potrzebuje dużo kalorii?
7- 210 mleka
10- 180 mleka
13:30- 200 zupki
16:30- 180 deseru
20- 210 mleka z kaszką
Może Olek je w dzień mniej i nocą nadrabia? A może się dużo teraz rusza i potrzebuje dużo kalorii?
madziolina_p
Moj je prawie jak Twoj Rila, tylko deserek daje na 2
reklama
Viltutti
No właśnie on budzi się tak samo często bez względu jakie mleko zjada, 2h to maks ile wytrzyma bez pobudki. Bo więcej niż 120ml nie zje na jedno podejście i już, więc testowałam też "mocniejsze" mleko z nadzieją że się bardziej nasyci i też tyle samo wytrzymywał. Czyli to chyba jakaś psychologiczna potrzeba a nie głód. Przynajmniej w większości pobudek... Tak więc póki co "cienkie" mleko jest najlepszym ze złych rozwiązań.