reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam :-)
Przydałoby się odpocząć ale nie ma jak. Zaraz jeszcze znajomi przyjdą.
A właśnie się dowiedziałam, że chrześniak ma szkarlatynę :szok: mam tylko nadzieję, że żadne z dzieci mi nie zachoruje zwłaszcza mała.

reklama
Moje dziecko spało dzisiaj w dzień 1,5h zamiast 5. Ciekawe co noc przyniesie... logika podpowiada że w związku z tym powinno spać długo i bez pobudek, ale ja w głębi serca nastawiam się na bezsenną noc... Trzymajcie kciuki. Zdam relacje jutro.

TRUSKAWKOWA fajna kuzynka,pewnie myśli że skoro oni chorowali to czemu inni mają być zdrowi;-)

MARCIA super że chłopaki się wyzbierały,szalejcie na sankach bo zima w pełni.

JOULUATTO ja jestem zmęczona młodą bo dałą w kość i obżarstwem:sorry2:

VILTUTTI Olo sypia 5godzi w ciagu dnia?:szok:To już sie nie dziwię czemu w nocy nie che spać,moja przeważnie 2 40minutowe drzemki ma,jak prześpi 3h to jest sukces wielki i rzadki.

Ja dzisiaj miałam koleżanki w gościach,dałam młodej butlę i wywaliłam w wózku do tatusia do pokoju,żeby posiedziec w spokoju.A ona zjadłą i zasnęła na 2,5h:szok:a tatuś zadowolony potraktował to jako czas opieki nad dzieckiem bo przecież jej pilnował jak spała,siedzac przed kompem:dry:

A sylwestra standardowo,mąż w pracy a ja sama z dziećmi.

Ostatnia edycja:
RILA nawet nie wiesz jak Cię rozumiem;-)

MAGDA jak Wam się spodobała gra 5sekund?Wiesz jak ja zawaliłam,na gwiazdkę miał byś super farmer a przyszedł farmer ranczo,nawet nie zajarzyłam,dopiero jak syn wybuchnął płaczem że takiej on nie chce:zawstydzona/y:.Wymyślił sobie że bedzie kolekcjonował gry i farmer wylądował na półce a on juz mysli jaką następną mu kupić:baffled:

Rila, a w kość dał duży mężczyzna czy mali?

Madzikm Julek podobno miał nietolerancję laktozy, ale byłam w sobotę u lekarza i powiedział żeby podawać mu produkty mleczne, bo skoro nie chce pić mleka to może w ten sposób dostarczymy mu wapnia i niezbędnych składników, a on jakoś źle nie reaguje. Poza tym po zważeniu i zmierzeniu Julka okazało się że jest dużo poniżej 3 percentyla więc mam mu serwować jak najbardziej kaloryczne posiłki i stąd to masełko.

Truskawkowa ludzie to jednak nie mają rozumu.

Viltutti kciuki mocno zaciśnięte.

Milenka nie ma to jak męska logika.

U mnie kolejne sukcesy. Julek zjadł 180 ml kaszki na kolację, poszedł spać bez cycka i zasnął sam jak go odłożyłam do łóżeczka :-)

AGUNIA super,widocznie twój cyc tak zle na niego działał:-p,teraz facet zmienił się o 180stopni:tak:

Niech mi ktos powie co zrobić żeby moja się zmieniła,żre jak opetana,w nocy znowu po 2razy wstaje na butlę i nie ma opcji ze tknie herbatę,i dzwignąć sie nie może:no:

Milenka gra super, jedna z fajniejszych w jakie graliśmy, a kolekcję mamy sporą. Pytania są o różnym stopniu trudności, w łatwą wersję i Zosia z nami gra tylko więcej czau jej dajemy na odpowiedź. Kupa śmiechu za każdym razem, pytań bardzo dużo, więc się nie powtarzają.
Z gier polecam Zasady gry w Rummikub, super i dla dorosłego i dla dziecka
Tatuś farta miał, a przydałyby mu się intensywne 2h z córcią

Brawo dla Julka:tak:

reklama
No i już wiem wszystko.
Noc jak każda inna :( czyli 6 pobudek na żarcie...
Milenka, my to mamy problem z żarciem i wielkim dupskiem, które już trudno wcisnąć w jakiekolwiek portki. Prawie wcale nie chce jeść innych rzeczy poza mlekiem i kaszkami wyciskanymi z tubki. Ani słoiczki, ani gotowane - doprawione lub nie. Już mnie fantazja wielokrotnie ponosiła i dawałam mu już dziwne rzeczy i nic. Nawet małego chrupka kukurydzianego nie zje całego. Tylko mleko i mleko... I staram się nie nie karmić częściej niż co 3h a i tak jest wielki (150ml na raz zjada)
W nocy dostaje za każdą pobudką 100ml mleka, ale proszku jest tam tyko 2 miarki. Bardzo rzadko daje się oszukać piciem, ale wtedy wypija go ponad 100ml i często wymiotuje.
Ja to mam problem ze spasionym dzieckiem :/

Do góry