TruskawkowaMamba
Fanka BB :)
Dasz rade. W takich sytuacjach czlowiek nie mysli tylko dziala jak automat. Uwierz mi. Ale mam nadzieje ze nikogo wiecej to nie spotka.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kroczku mój F dzisiaj też zaczął dawać mi świadome mokre całuski, łapał tymi raczkami za moje policzki, przyciągał i dawał buziaka a jak Tata mówił do niego "Fipciu daj buziaka" to kręcił głową na nie
Kurde oparzyłam rękę dzisiaj boli i pali jak diabli, tak to jest jak sie człowiek spieszy.
Choinka ubrana ale niestety F nie wykazuje większego zainteresowania, pewnie to mało męskie.
Wróciłam od Teściowej jakaś taka przybita, nie powiem "sprawowała" się dobrze, tylko jakaś taka dziwna była.
Ale wam zazdroszcze tych buziakow. Moj na razie z milosci ciagnie mnie za wlosy. Jak jest spiacy i chce sie poprzytulac to wczepia sie w moje wlosy tak mocno ze nie moge go oderwac. Podczas karmienia i usypiania tez wlosy to podstawa bo inaczej jest nerw.
Mika wspolczuje poparzenia. Wiem co przezywasz bo tez sie ostatnio goraca herbata polalam. Dwa dni mnie bolala reka :-(
Mnie choroba rozlozyla. Tak jak sie spodziewalam dzisiaj katar do pasa. Dobrze ze maz w domu to moglam troche polezec i dodpoczac.
Po ostatnich dwoch ciezkich nocach dalam mlodemu ma noc nurofen i sama tez lyknelam na przeziebienie. Mnie pomoglo bo sie troche lepiej poczulam. Zobaczymy czy jemu pomoze. Bo trzeciej z rzedu nocy z 20 pobudkami i choroba nie wytrzymam.
Pustawo się zrobiło, więc wnioskuję z tego, że świąteczne przygotowania idą pełną parą.
Madzikm a dajesz Emmie jakieś kropelki. W sobotę byłam u lekarza i na Julkowe smarki zalecił nam nasivin soft.
Katjuszka u nas ściąganie kataru to też droga przez mękę. Jak był mniejszy to tylko się darł, a teraz wyrywa się i odpycha mi ręce
marcia my też wybieramy się na poświąteczną wycieczkę w góry i już doczekać się nie mogę :-)
Magda ostatnie zakupy? Szybka jesteś.
U nas ciągle nie wiem jaki jest rezultat walki o cycka. Julek wczoraj rano spał 1,5 h i po pobudce na siłę wcisnęłam mu 100 ml kaszki, więc przegłodzenie go nie dało raczej efektów. Przez cały dzień obyło się bez cyca i dopiero przed zasypianiem go dostał. Za to noc była rewelacyjna. Postanowiłam zacząć go przetrzymywać żeby zaczął powoli przesypiać noce i efekty przerosły moje oczekiwania. Mieliśmy dwie pobudki z czego po pierwszej udało mi się go ululać bez cyca i dostał jeść dopiero o 4 rano. No i wstał o 7,20 No i teraz pytanie: pojedynczy incydent czy efekt skutecznych działań?
Witam :-)
Dzisiaj jakoś ogarnąć się nie mogę, kończę porządki. Na razie tylko śledzie zrobiłam. Tyle, że dzisiaj wędzimy szynki i ryby i muszę co chwilę do wędzarni zerkać, bo niby mąż wędzi ale wolę sama dopilnować ;-)
Ja niby wszystko kupiłam a i tak codziennie do sklepu muszę chodzić, bo ciągle mi się przypomina że czegoś nie mam Dzisiaj już z samego rana byłam. Wstałam o 7, bo nie wyłączyłam budzika w komórce Oczywiście mała ładnie spała, ale jak usłyszała budzik to się obudziła.
Moja buziaków nie daje, ale strasznie lubi się tulić, wspina się po mnie i obejmuje łapkami, żeby się przytulić :-)
Czuje sie fatalnie. Rano jeszcze sie jakos trzymalam ale troche porzadkow zrobilo swoje. Marze o polozeniu sie do lozka. Myslalam ze sie poloze jak chlopaki beda spali. Ignasia uspilam w wozku ale pospal moze z 5 minut bo moja mama musiala koniecznie wtedy ciasto robic. Potem probowalam go jeszcze raz z Tymkiem polozyc ale Tymek usnal a mlody juz sie nie dal. Wcisnelabym mlodego mamie ale ta sie zawinela i poszla. Eh wsciekla jestem.
Agunia powodzenia w walce z Julkiem. Jak ja odstawialam Tymka to najgorsze byly noce, ale trwalo to moze dwa trzy dni. Budzil sie ale ani mleka ani wody nie chcial. Po trzech dniach doszedl do wniosku ze skoro cyca nie dostaje to szkoda marnowac snu i zaczal mi przesypiac cale noce.
A ja niedawno prawie na zawal zeszlam..Arti zostal z tatusiem w salonie,biegal po podlodze i nagle zaczal sie dusic...kaszlal plakal robil sie czerwony. Kilka razy wkladalam palce do gardla i poklepywalam po plecach i nic kompletnie nic z paszczy nie wypadalo az w koncu wyjelam kawalek folji
MIKA NA OPARZENIA krem bepanten jest dobry,oby przeszło szybko.Mała już dobrze ale strasznie rozdarta się zrobiła,wieczorem 2godziny dała mi do wiwatu a jak tylko brat wrócił to uśmiech od ucha do ucha i spokój,chyba nudziła się ze mną;-)
MARCIA zdrówka,ty karmisz to niewiele możesz zażyć,herbatka z miodem i cytryną i do łóżka.
A wiesz, że coś w tym musi być, bo jak jestem przez cały dzień sama z Filipem to jak tylko ktoś znany pojawi się na horyzoncie to uśmiech od ucha do ucha. Chyba stałyśmy się nudne i mało rozrywkowe dla swoich dzieci.
A czy Wasze dzieci reagują na obce osoby ? Bo u nas jest pełne skupienie, potem wzrok wbity we mnie, który mówi "matka znamy tą osobę" i następnie jakby ktoś wyciągnął do niego ręce to jest warga wywrócona do brody no i wreszcie ryk.
Słyszałyście, że Joe Cocker zmarł