reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Agunia jakie nerwy ze stali??Po calej akcji trzeslam sie jak galareta. Myslalam, ze na zawal zejde. Wiesz widzialam co sie dzieje i wiedzialam ze jak nic nie zdzialam to koniec bo do szpitala namy ponad 30 km- nie dalibysmy rady dojechac.

Mika u nas jest to samo-wielkie oczy, wtulenie, minka i RYK:-)nawet na chrzestna tak reaguje.
Matko u Was tez tak wieje???

reklama
Witam :-)
Mogę zajrzeć, bo usypiam małą w wózku i kołyszę go nogą :-p
Potem pewnie dopiero wieczorem poczytam, chyba że na komórce. A tak czeka mnie intensywny dzień.

Truskawkowa dobrze, że cała akcja zakończyła się szczęśliwie. I naprawdę zachowałaś zimną krew, niby człowiek działa instynktownie, ale często wpada w panikę.
Agunia trzymam kciuki za odstawienie Julka.
Po takich wpisach cieszę się, że u nas odstawienie tak samo z siebie przyszło.

U mnie też wieje już od 2 dni.

Witam :)

U nas też tak wieje ze szok. Wczoraj wieczorem to myślałam że mi okno wpadnie do pokoju. Tak uderzalo.
Głowa mi pęka chyba przez pogodę :( a obiecalam mamie ze do sklepu podjadę.. Mama też ma migrenę także piękny dzień się zapowiada. Młoda juz rozsrojona bo drzemie po godzinie skrzeczenia...

Truskawkowa moja wszystko obgryza i nastraszylas mnie musze przyznać

A i boi się obcych.. nawet teściów ;)

No u nas tak wieje, aż się szyby trzęsą, w nocy było okropnie. W ogóle taka pogoda, że płakać mi się chce jak wychodzę z domu, ale zmuszam się wychodzić codziennie z małym chociaż na pół godziny.

Agunia, tak sobie patrzę na Twoją walkę cycową i myślę, że cieszę się wybrałam butelkową drogę. Jakby do wszystkich przebojów doszła mi jeszcze walka o żarcie to bym zwariowała, także podziwiam Ciebie.

Kurcze, za szybko pochwaliłam dziecko za wczoraj, bo dzisiaj nadrabia jęki, chyba nawet z nawiązką. Nie ma 10 a już nie wiem co wymyślić, żeby go zająć

AGUNIA dobrze Wam idzie,jeszcze pare dni i zrezygnuje z cyca;-).Wcale dużo nie zrobiłam,bo nie lubię takie roboty,brudne,mokre ręce i co chwile podać coś piszcącemu dziecku żeby zamilkło.Dziś czeka mnie dużo więcej a oczywiście sama jestem,i na 14,30 jeszcze z dziećmi do lekarza idę.

MIKA moja płacze tylko na kogoś z brodą jak się zbliży bo z daleka może być i obserwuje.A tak to się uśmiecha do wszystkich.

VILTUTTI fAjnie,moja jak na złość nie grzeczna się zrobiła jak tyle pracy.

LOKA MARCIA jak bym miała gdzie jechać na gotowe to tez bym nic nie robiła,tylko paznokietki czerwone,włoski zakręcić i makijaż;-)

TRUSKAWKOWA u mnie wieje okropnie,aż huczy,bardzo nie przyjemnie.A z akcją wczorajszą to nie dziwię Ci się tego zawału,ja też do szpiatala 30km i brak prawa jazdy,zresztą jak samemu się nie zainterweniuje to pozamiatane.

Ostatnia edycja:
Hej , wpadam tylko by złożyć wam życzenia .
A więc każdemu z osobna życzę Zdrowych Wesołych Świąt spędzonych w gronie rodziny z maluchami .By te pierwsze Święta z nimi były owiane miłośćią , spokojem i euforii z prezentów . Oraz Szczęśliwego Nowego roku szampańskiej zabawy by ten nowy rok był jeszcze lepszy od po przeniego by wasze postanowienia , plany i marzenia weszły w życie i wszystkiego co najlepsze . Życzę wam tego ja i moja rodzinka. choinka 5.gif

Załączniki

• choinka 5.gif
    choinka 5.gif
    52,1 KB · Wyświetleń: 35
Oooo u nas też wieje na potegę :( może dlatego F budził sie co chwila i popłakiwał. Jak nigdy zjadł dwie flachy w nocy a na śniadanie jajecznicą pluł.

Ostatnia edycja:
Podzielę się z Wami ukochanymi bajkami/piosenkami Julka. Puszczam mu je przy posiłkach i pakuję wtedy w nieświadome dziecko łycha za łychą. Staram się ich nie nadużywać, ale chyba dzisiaj wykorzystam je żeby zrobić naleśniki do krokietów i ciasto. Mam nadzieję, że trochę was odciążą :tak:
https://www.youtube.com/watch?v=HP-MbfHFUqs

reklama
Do góry