reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ja nie miałam okazji liczyć pobudek bo wcale nie spałam ,tzn zaliczyłam razem z młodą godzinną drzemkę:-(.Zanim się połozyłam młoda dostała dreszczy,wystraszyłam się bo zachowywała sie jakby jakiegos wstrząsu dostała,potem wyskoczyła gorączka i zero spania w żadnej pozycji,kulminacja o 8,30 40stopni na termometrze,poleciałam z nią do ośrodka,obustronne zapalenie ucha,żywy ogień,gardło i ucho zalane od kataru a ona kataru nie miała.Zamiast spływać to leci jej wszystko do środka,drugi raz już tak jest taki jej urok:confused2:.Teraz walczę z gorączką,dostaje jednocześnie ibum 5ml i czopek paracetmol a i tak po 5h gorączka powyżej 40!Mąż w pracy 24h wraca jutro,boję się że jak coś się stanie w nocy to nawet do szpitala nie ma jak jechać bo sama z dwójką jestem.Oczywiście nie spała wcale,chwilę dzremała u mnie na rekach,ciagle płacze i mam dość,mam nadzieję że poprawi sie do jutra bo nie wiem co robić,jak już widzę to 40,8to mi słabo a serce z nerwów wali.

reklama
O matko Milenka nie chce nic podsycac ale 40 to już niebezpieczne jest :( trzymam kciuki żeby szybko spadło.. daj znać jak sytuacja.

Wpadlam ponarzekać ze dziś w młodą jakiś diabeł energetyczny wstąpił ale jak to przeczytałam to mi się odechciało....

Milenko jejku uwazaj i rob oklady, a jak nie zbijesz to dzwon na pogotowie.

Rila proponuje kupic zwykla kaszke orkiszowa, jaglana czy nawet zwykla manna i ugotowac. Ja dodaje do tego owoce czy mus owocowy i super wchodzi :)

Ja tez nie narzekma ostatnio ale wspolczuje wszystkim niewyspanym, bo jak Marcia tak samo niedawno wstawalam nawet 20 razy w nocy. U nas chyba zabkowanie staneło narazie i mam nadzieje ze juz bolesne nie bedzie.

Dzięki dziewczyny.Po podaniu końskiej dawki przeciwgorączkowych temperatura zawsze spada,ale trzeba dawać regularnie.Do 72h może utrzymywać się taka gorączka i to niby normalne przy zapaleniu ucha.Ja mam syna 7letniego ale nigdy takie temperatury nie widziałam:szok:.
Teraz przysnęła przy mleku,boję się nocy bo jestem padnięta,godzina snu to dla mnie za mało,a ona leżeć nie chce boli ją chyba w tedy,dałam jej wysoko poduchę i zobaczymy.Najbardziej mnie intryguje że to niby od kataru a ona dalej kataru nie ma,lekarka kazała ściągać co chwilę a ja psikam solą i katarek i nic nie leci:wściekła/y:,leci tam gdzie nie trzeba,do ucha i na górne drogi.Masakra,ja poszła do kotłowni palić i wróciłam to się zanosiła płaczem i tak cały dzień.

AGUNIA wczoraj nic jej nie było,o16,30jeszcze rehabilitantka była,ćwiczyła.A koło północy się zaczęło.Dzisiaj już widać ze cierpi bardzo,cały czas podnosi rączki do góry i uszy bolą.Nie spała od północy dzień chwilę też już jest wykończona,płacze prawie cały czas.

Jestem nakręcona zła i wogóle to wypowiem swoje zdanie na temat afery kaszkowej.Czemu nikt nie wyświetla informacji że ilość zawarta tej substancji jest nie szkodliwa długotrwale i wydalana,tylko ogólne znaczenie jakie może szkody wywołać.Na pewno porcja tej kaszki ma mniej szkodliwych skutków ubocznych niż leki przeciwkaszlowe czy szczepionki.Nawet nie wiecie ile szkodliwego gówna wypuszcza sie do obrotu przez niedopatrzenie,spisałam w życiu kilkadziesiat rejestrów utylizacji żywności,bo sanepid wysłał informacje że ma jakies szkodliwe substancje.A co z ludzmi którzy zdążyli to kupić i zjeść?nikt tego nie nagłaśnia tylko po cichu się wycofuje ze sprzedaży.

O rety Milenka wspolczuje choroby. Dziewczyny dobrze mowia, rob zimne oklady albo chlodniejsza kapiel. Ale jak sie bedzie utrzymywac to dzwon na pogotowie, bo moze dostac drgawek goraczkowych!.

U nas zabki chyba tez troche przystopowaly, chociaz gorne dziasla ma twarde i troche pcha rece do buzi. Ale.na razie nie ma dramatu.

Popoludniu szwagierka przyszla po syna ale z corka. To dopiero byl sajgon jak w czworke zaczeli szalec. Chlopaki wymeczeni wlasnie padli do lozek. A ja mam wieczor z mezem :-)

Milenka oby gorączka małej spadała. U mnie zapalenie ucha bez gorączki dzieciaki przechodziły, ale to może też dlatego, że wykrywane wcześnie. Może w uszko jej wody naleciało przy kąpaniu, a nie katar?

Kroczku ja próbowałam Młodej wcisnąć coś co mną pachnie, ale cholera jedna nie dała się oszukać :no:

Viltutti, Katjuszka współczuję tych pobudek. Moja spała dziś ze mną i jakoś lepiej było.

A ja dziś podnosiłam rano Młodą, żeby wpakować do fotelika i coś mi w plecach strzeliło. :wściekła/y: Ledwo łażę. A najgorzej mi ją podnosić.

reklama
DJMKA ale po osłuchaniu jej,lekarka mówiła że dużo wydzieliny na górnych drogach oddechowych i że to od katar spływał jej wszędzie.

No i zasnęła z butlą,wyciagłam i krzyk nieziemski,nie dało się jej uspokoić.Wiecie co wymysliłam?nie chciała się położyć to śpi na siedząco w wózku:crazy:.

DJMKA współczuję,mnie też dziś wszystko boli od dzwigania mojego klocka.

Do góry