reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Viltutti Pociesze Cię ze ja dziś juz rachubę straciłam ile razy się budziła. Nie mówiąc o tym ze o 2:30 zrobiła pobudke typowa do godziny 5:30 wiec zaczęłam się z nią bawić a nie sprawdziłam godziny.... ledwo na oczy widzę :(

reklama
Witam :-)
Viltutti, Katjuszka współczuję Wam tych nocy.
U mnie pobudka o 2 na butlę i spała do 6. Mam nadzieję, że teraz uda mi się ją przekonać do dłuższego spania. W końcu nie muszę rano wstawać, dzisiaj ostatni dzień szkoły i mąż też jest ostatni dzień w pracy i będziemy razem siedzieć :-)

Mam w domu sanki z oparciem, starsza jeździła jak miała roczek, często zastępowały nam wózek jak było dużo śniegu. Wtedy tylko kocyk nam wystarczał. A teraz wezmę śpiworek i przypnę małą szelkami, bo jakieś tam mam. A tak jak piszecie zanim spadnie śnieg jeszcze trochę minie.

Viltutti, katiusza wspolczuje nocek bo wiem co to znaczy. Jeszcze niedawno nasze noce wygladaly podobnie i rano nie wiedzialam jak sie nazywam. Tylko ze u nas to przez zeby bylo. Teraz jest lepiej, chociaz 3-4 pobudki to norma.

Dzisiaj jest u nas syn szwagierki wiec Tymek szczesliwy bo ma sie z kim bawic. Gorzej z Ignasiem bo sie wscieka ze nie moze za chlopakami nadazyc.

No i maz dzisiaj wraca na weekend. Chociaz w przyszlym tygodniu juz chyba nie jada w delegacje wiec do nowego roku bedzie w domu.v

Decydując się na dziecko (1!), wiedziałam że będą nieprzespane noce. Tylko myślałam że takie noce to będzie wyjątek, a nie standard.
Dziś jestem w szoku, bo spałam 7h z 4 pobudkami :-)

UWAGA KASZKI HOLLE ZOSTAJĄ WYCOFANE

KASZKI HOLLE ZAWIERAJA ATROPINĘ - 5 produktow wycofanych (INFO Z 17.12.2014 NA STRONIE SANEPIDU - PONIZEJ) WYDALANA Z ORGANIZMU Z MOCZEM - PO 36 GODZINACH
NR DO DEPARTAENTU BEZPIECZEŃSTWA JESLI KTOS NIE WIERZY : 22 5361368 - POWIEDZCIE , ZE W SPRAWI KASZEK TO PRZEKIERUJA DO PANA , KTORY SIE SPRAWA ZAJMUJE
ZALECENIE ODSTAWIC, OBSERWOWAC DZIECKO, OBSERWOWAC INFORMACJE NA STRONIE
Atropina -Wpływ na organizm
Poraża zakończenia przywspółczulnego układu nerwowego, co skutkuje obniżeniem wydzielania gruczołowego oraz rozkurczem mięśni gładkich przewodu pokarmowego, oskrzeli i układu moczowego. Poraża akomodację oka i rozszerza źrenice, przyspiesza tętno, ponadto:

w małych dawkach pobudza korę mózgową, a także działa negatywnie na układ pozapiramidowy i ośrodek wymiotny,
w dużych dawkach wywołuje tzw. "śpiączkę atropinową" (dawna metoda leczenia chorób psychicznych).
Zapamiętanie wyglądu osoby zatrutej atropiną ułatwia mnemotechnika: Czerwony jak burak, rozpalony jak piec, suchy jak pieprz, ślepy jak nietoperz, niespokojny jak tygrys w klatce[8].
Pradopodobnie wycofane beda wszystkie produkty holle
Państwowa Inspekcja Sanitarna

Informacja na stronie Głównego Inspektora Sanitarnego http://gis.gov.pl/ckfinder/userfiles/files/BI/baby food_atropina.pdf

Ostatnia edycja:
Przyłączam się do niewyspanych. U nas również standardowo było kilka pobudek, z czego ta o 1 i o 4 zakończyły się półgodzinnym zapierdzielaniem po domu w celu ululania gada na nowo :wściekła/y: Z piersią jest chyba troszkę lepiej, bo wydaje mi się mniej zaczerwieniona i obrzmiała.

Rila jak mało potrzeba do szczęścia :-)

marcia jak znam Ignasia to jego rozwój przyspieszy o 100%, bo będzie chciał dogonić chłopaków :-)

Edysiek, kobieto, przecież Ty i tak będziesz wstawać o 6 rano i szukać sobie zajęcia.

Katjuszka, Agunia, Viltutti i inne mamy nieśpiących dzieci na prawdę współczuję. Nie napiszę, że wiem jak to jest bo Nasze gorsze noce nie są nawet w połowie tak straszne jak Wasze.

Kilka dni z rzędu mąż spał sam ze względu na chrapanie i Kubus przyzwyczail sie ze mama o 1 w nocy brala synka do lozka bo sie wybudzal. No wiec dzisiaj zrobilam w balona synka i o 1 zamiast brac go do lozka wsadzilam mu do lozeczka swoja podkoszulke:) Kubulek przytulil sie do niej i spal ladnie do 4.30, dostal mleko i juz wtedy wzielam go do siebie:) Moze ktorejs z Was uda sie tak oszukac dziecko i pospi dluzej bez pobudek:)

Ja dzis czekam na kuriera z przesylka od Emilki:) Ma dojechac posciel dla chrzesnicy i moze dla bratanicy tez:)

Marcia no Ignas zaraz cos wymysli zeby nadazyc za chlopakami:)

No to ja Was wkurzać nie będę z pobudkami a raczej ich brakiem :)

Marcia - znając Ignasia to zaraz bedzie kolejna niespodzianka rozwojowa.

Agunia - a karmisz Julka przez dzień czy dalej twarda jesteś ?

Kroczek - fajny sposób z tym podkoszulkiem :D

Ja mam coś głowę ciężką od tej pogody. Kawy dożylnie potrzebuje.

reklama
Edysiek - dziękuję za informacje! Daję chłopakom 3 z 5 wymienionych!!! Aż mi się gorąco zrobiło! Mam zapas więc muszę oddać. Przerzucę się pewnie na Baby Sun.

Do góry