reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

No właśnie - choinka. Mamy tylko taka wielką od podłogi do sufitu, strasznie jestem ciekawa jak Ewa się zachowa. Zosię przeżyła - zaczęła raczkować przed wigilią, to może i Ewę przeżyje. Najwyżej zaraz po świętach rozbierzemy.

Zgadzam się, że przy dzieciakach święta zupełnie innego wymiaru nabierają. gdybyśmy byli sami to chyba nawet ubierać choinki by mi się nie chciało, a tu pierniczki, ozdoby, łańcuchy

reklama
Dziewczyny znalazłam sposób na nieśpiące dzieci:) Zakupić E-milusiowa pościel:) A tak powaznie to Kuba śpi juź dwie godz. a zawsze bylo 30min:)

U nas walka z katarem i wiecie co Wam powiem, nie chcę nic innego do odssysania kataru jak ten rewelacyjny sprzęt do odkurzacza :) raz, dwa i nosek czysty. Fakt Filip się trochę wyrywa, ale nie płacze i to najważniejsze.

Co tu taka cisza??? Weekend i wszystkie zajete.

Moge powiedziec hura!!!! Po wielkich i dlugich meczarniach przebila sie Ignasiowi ostatnia dwojka! I od razu pomoglo w spaniu. Dzisiaj tylko dwie pobudki o 2 i o 6! I spanie do 7.15. Juz nie pamietam kiedy ostatnio mielismy taka dobra noc. Od razu zrobilam przeglad paszczy i patrze jest zabek! Co prawda poszedl spac pozno bo ok 21.30 ale to dlatego ze spal u tesciow pol godziny od 18 i potem jeszcze w samochodzie jak wracalismy. Mam nadzieje ze teraz chociaz na troche bedziemy mieli spokoj z zebami.

Marcia - to ile już ząbków macie ?

U nas noc nie należała do najlepszych ale i tak biorąc pod uwagę katar to źle nie było. Pobudki o 23:30, 2:30 , po 4 i o 7 już na dobre. U nas chyba dolne dwójki idą bo dziąsełka rozpulchnione, a góra miękka.

Ostatnia edycja:
Witam :-)
Moją też coś w nocy męczyło, bo wierciła się strasznie i marudziła przez sen. Może też jej zęby dokuczają, chyba już pora na następne.
Ogólnie noc nie taka zła, tylko obudziła się przed 6 i myślałam, że już po spaniu, ale po wielkich trudach jakoś zasnęła przytulona do mnie i tak wstałyśmy dopiero o 8:30 :szok:
Wczoraj myślałam, że będzie problem z zaśnięciem, bo byliśmy u znajomych i jak wracaliśmy to zasnęła w wózku. Było po 19 i nie wiedziałam za bardzo co robić, czy ją budzić i kąpać czy zostawić śpiącą. Stwierdziłam, że jednak ją wykąpię i najwyżej będzie sobie z nami tv oglądać ;-) ale była taka padnięta, że zjadła butlę i poszła spać.

Magda my też mamy dużą choinkę i nawet nie ma opcji na inną, bo starsza nie odpuści. Na szczęście mała jeszcze nie ruchliwa to damy radę. Tylko jej kącik zabaw musimy przenieść w inne miejsce, bo pod choinką chyba nie za bardzo :-D
Ja jeszcze nie zaczęłam stroić domu na święta, jakoś nie mogę się zebrać w tym roku.

MArcia zaczynam się bać,bo my żadnego zęba nie mamy a jeszcze więcej pobudek nie mile widziane;-)

EDYSIEK moja wczoraj cały dzień nie spała,wieczorem ze zmęczenia miała problem z zaśnięciem ale dopiero o4 na butle i z kupą sie obudziła.
Mała drzemie to lecę głowę myć bo popołudniu jedziemy na urodziny do kuzynki,strasznie intensywny weekend.

Witam się i ja:)

Ledwo na oczy patrzę:( Nie spałam prawie całą noc, no może 3h w sumie. Po wcześniejszej pięknej nocy dzisiaj było milion pobudek nie wiadomo z jakiego powodu:/ Ani nie zasikał się, ani nie byl głodny, no chyba że zęby ale ja po pierwsze niemogę mu paszcze przejrzeć na górze bo się wyrywa a po drugie ja tam nie widze roznicy w wygladzie dziaselek. Dopiero po 3 stwierdzil ze zje troszke mleka i udalo mu sie usnac chociaz tez niespokojnie. Jak Kuba usnal to maz zaczol chrapac. Jak meza szturchnelam to pies wlaczyl chrapanie:/

Marciu od razu lepiej jak zabek jest na wierzchu:) To ile ich juz? 5?

Milenko udanej imprezki życzę:)

To Ci Rdysiek dziecię padlo:)

Ja dzis wybieram sie na kawe z kolezanka a Mlody zostaje z tata.

Mika widze ze Filipek juz powoli ma sie lepiej:)

Mika zdrówka dla Filipka!

Marcia gratuluję kolejnego ząbka :) Ignaś szaleje z ząbkami ale może teraz trochę odpoczniecie.

Kroczku ja też nie widzę różnicy w dziąsełkach a u góry to mowy nie ma żeby dał zobaczyć co się dzieje. U nas jak w 5 miesiącu wyszły dwie dolne jedynki to do tej pory ma wszystkie objawy idących kolejnych ząbków których oczywiście nie ma :baffled:

Milenka udanej imprezki :-)

Jakie dekorowanie domu nawet jeszcze o tym nie myślałam. Poruszałam z mężem temat choinki bo w tamtym roku mieliśmy dużą żywą, była super i mąż w tym roku też taką chce tylko przy raczkującym, wszystko ciągnącym, zjadającym i ciekawskim Hubercie ja sobie tego nie wyobrażam :baffled: myślałam o żywej ale małej w donicy żeby ją na komodzie postawić. To u nas temat do dalszej dyskusji chociaż i tak pewnie stanie na moim :-p.

Hubert już całkiem nieźle się czuje, jeszcze tylko kaszle. Ale mam problem bo muszę do lublina jechać krew pobrać do badania i czy po chorobie i antybiotyku który dalej bierze wyniki będą miarodajne czy mogą być zafałszowane?? A musimy te wyniki zrobić najpóźniej we wtorek bo za tydzień w poniedziałek znowu do lublina na kontrolę w zakaźniku :dry:.

reklama
Witam się i ja.

U nas niezbyt dobrze. Mloda złapała katar od ojca. Plus zęby. Codziennie jej coś krwawi i nie wiem z czego. Pewnie górę przygryza dołem :(
Noc z katarem o dziwo standardowa tylko musiałam ja nosić żeby zasnęła na każdej pobudce bo nie mogła zasnąć na lezaco.

Mąż dziś choinkę ubrał żeby K. Pokazać ;) o dziwo dzięki temu 10 min inhalacji uskutecznilismy bo się gapila ;) ale potem już nieciekawa...

Bidna taka jest, oczy zalzawione i czerwone :( a kataru nie znosi odciagac wiec dodatkowy krzyk jest..

Ja obstawiam ze Ignas ma 8 zębów skoro ostatnia dwojka wyszła :-) gratki!

Ancona z tego co wiem to po infekcji może mieć leukocyty podniesione.

Kroczku współczuję. Niektóre z nas przyzwyczajone ;)

Milenka baw się dobrze

No i po drzemce. Musze znikać

Do góry