reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

U nas przesikane pieluchy zdarzaja sie kiedy O bardzo duzo je w nocy, czyli w najgorszych fazach zabkowania. Ja tez nie zmieniam w nocy pieluchy bo to go strasznie ekscytuje i konczy sie 2 godzinna przerwa w spaniu... no chyba ze sie trafi kupsko to wtedy przewijam.
O ma 2 zeby wyrosniete (dolne jedynki) i 4 gorne w drodze, juz wlasciwie sie przebily (jedynki i dwojki).
Hi hi w tym roku tak mnie ekscytuje dzisiejszy Mikolaj jakbym to ja miala dostac pierwsze w zyciu swiateczne prezenty ;) Widac przy dziecku przezywa sie drugie dziecinstwo ;)

reklama
My mamy smoka z lovi 0-3... no za chiny nie da sobie wsadzić tych większych, ani z innych firm. Coś czuję, że jeszcze troszkę a zrezygnuję w ogóle ze smoczka, bo szkoda mi ząbków.
Dzisiaj jedziemy na spotkanie mikołajkowe z rodzicami i dzieciakami ze szkoły rodzenia do której chodziliśmy :-) chyba będzie fajnie.

Ancona - jak mój przeziębiony był to też tylko mleko i rzadkie kaszki bo inaczej dławił się glutasami

A! Od wczoraj raczkujemy :D

Ostatnia edycja:
Dzień Dobry:)

Kubuś wczoraj był okropny:confused: jak nie Kubuś i zaraz zaglądam w paszczę czy to ząbki czy po prostu mam wrażliwe dziecko na fazy księżyca czy ogólnie byl wkurzony na swoja niemoc bo pupe dziwiga i staje na czterech i potem nie wie co dalej i stoi i placze:)

Ale za to (tylko mnie nie zlinczujcie) spał od 19.30 do 7 bez ani jednej pobudki:)

Ancona dobrze że juz lepiej z Hubercikiem no i moj tez spi na boku:) i znow popuszczone w galoty:)

Jouluatto to prawda że przezywa sie drugie dziecinstwo:) Ja uwielbiam zabawki Kubusia i ogolnie lubie mu robic prezenty:)

Witam mikołajkowo :-)

Kroczek super, że Kubuś już się nie budzi w nocy. U mnie też źle nie jest, bo ostatnio mamy tylko jedną pobudkę :tak: Dzisiaj obudziła się na mleczko o 2:30 i spała do 6:30. A zasypia już przed 20.
Widziałam na FB pościel, śliczna :-)

Madzik to Ci chociaż nie było nudno samej w nocy :-p

Ancona dobrze, że się poprawia.

Mika zdrówka dla małego.
Viltutti gratki, teraz musisz mieć oczy dookoła głowy ;-)

Jouluatto ja też się cieszę jak dziecko :-D Już nie mogę doczekać się gwiazdki, bo wtedy u nas prezenty. Dzisiaj symbolicznie.

Hej! Mikolajkowe buziaki przesylam! Moj dostanie dzis wozek nowy od Mikolaja ;-)
A ja dziewczyny nie wiem co sie z moim bablem dzieje, ale wczoraj zasnal ok 21 i jeszcze spi!!! ;-)
Na niego pelnia dziala odwrntnie ;-)

Nawet nie wiedzialam ze byla pelnia. Ale to by tlumaczylo problemy z zasypianiem. Wczoraj obaj chlopaki usnac nie mogli i dopiero po 21 padli. Co prawda potem spali niezle bo Ignas tylko z 3 pobudkami i spalismy do 7.

Na nas pełnia jak najbardziej pozytywnie podziałała, pobudka o 1 i potem dopiero 5.30 i spanie do 7.30:-)

Ewie z nosa leci, ale humorku jej to nie psuje. Wyczyszczenie nosa graniczy z cudem, nawet chusteczką dotknąć się nie da.
Zosia torbę leków dostała, osłuchowo na szczęście czysto i walczymy z kaszlem.

Z prezentami się wczoraj z grubsza ogarnęłam. Jeszcze tylko dwa na allegro muszę zamówić, plus do apteki polecieć po inhalator dla rodziców, bo planowali kupić, to Mikołaj im przyniesie:tak:. A.. jeszcze od ojca kasę dostałam i mój ulubiony tekst "kup coś mamie ode mnie bo ja już pomysłów nie mam":baffled:

Viltutti gratki za raczkowanie, może teraz syncio trochę bardziej samowystarczalny się zrobi:tak:

Viltutti - Olo wreszcie ruszył tyłek i zdecydował się odciążyć biedne plecy matki:-D Brawo!!!. Może jakieś zdjęcie samodzielnego Olka???
Kroczku - nie rozmawiam z Tobą;-) Ale mojej łobuziary za nic bym nie oddała. Dziś rano jak się już obudziła to podpełzła do mnie i dala mi wielkiego buziaka prosto w usta, z otwartej paszczy, z toną śliny i języczkiem:-D I jak tu nie wybaczyć gorszej nocy

Kurczę jakoś mi tak łyso że w sumie nic małej nie kupiłam na mikołaja:baffled:. Wiem, że niby jej to dynda i powiewa teraz ale w sumie mogłam jakiś drobiazg. Wybieramy się do sklepu to może jej chociaż książeczkę kupię bo ostatnio jakieś zainteresowanie zaczyna wykazywać.

Mam zamiar dziś przystroić dom na święta, zawsze zwlekałam do ostatniego momentu ale jakoś jak jest dziecko to chce mi się wcześniej.
Z dużej choinki w tym roku rezygnuję, nie wyobrażam sobie pilnowania non stop, żeby Emma nie zrzuciła jej sobie na głowę. Kupiliśmy taką na 60cm, postawi się na szafce, do tego dekoracja okna w salonie: światełka + naklejki, i może jeszcze łańuch koło kominka i będzie cud :tak:

reklama
Madzikm ale ja tez nic Kubusiowi dzis nie dawalam. Dwa dni temu dostal ksiazeczki dwie i rajstopki. Dzis tylko od rodziny dostal taka migoczaca kulke z czyms plywajacym w srodku, kaczki do taplania sie w wannie, rajstopki i sweterek:blink:

Zdjęcia wstawię pozniej bo musze tabletem zrobic :) Posciel jest taka mieciutka ze sama mam ochote pod nia spac:)

Co do dekorowania domu to zamierzalam kupic zywa choinke mala ale poniewaz Kuba zbiera sie do raczkowania to chyba zakupie sztuczna, mala i tez na meblach postawie:)

Viltutti rano niedoczytalam
Serdeczne gratulacje dla Ola za raczkowanie i udanego wypadu mikołajkowego:)

Kubuś dzis zjadl 3/4duzego sloiczka zupki pomidorowej:szok: jestem w mega szoku bo potem jeszcze po godzinie popchnal 150ml mleka i teraz spi:)

Do góry