reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

ANCONA super że już lepiej a pielęgniarka niezbyt mądra że Cię tak postraszyła:baffled:

VILTUTTI ja dziś nie doszłam do biblioteki nawet zapomniałam o tym,teraz myślejak tu przed świętami zdążyć ze wszystkim,zwłaszcza że w domu to muszę o żarełku jeszcze mysleć.

MADZIKM obstawiam zęby albo coś ją łąpie odemnie bo skuczy cały czas i spi po 20minut.

Chciałam sie pochwalić że starszak pierwszy raz poszedł dziś sam do szkoły:tak:,co prawda jak tylko zniknął mi z oczu spanikowałam i zadzwoniłam do znajomej żeby sprawdziła czy doszedł jak przyjdzie ze swoim synem,ale dzielnie dał radę.Mówił że co trochę biegnął żeby mu droga szybciej zleciała,a jak przyszłam po niego po szkole to zapytał po co przyszłam:-p

reklama
Milenka ojtam ojtam ;) parę dni i Małej się poprawi a my tak non stop. Brawo dla synka! Teraz odpadnie Ci trochę ubierania ;)

MadzikM spróbuję więcej wetrzec, ale wczoraj to niestety nic nie dało :(

Viltutti co czytasz? Jakieś dobre kryminały potrzebuje. Tzn autor mi wystarczy ;) na razie pokonczylam wszystkich fajnych i utknelam bo muszę wiedzieć kogo czytać ;)

Jeszcze pytanie. Mąż mi katar przywiózł. Wywaliłam go z pokoju i kazałam się inhalowac. Ile dać soli fizjologicznej i jak długo i ile razy dziennie inhalowac dorosłych?

Ostatnia edycja:
Ja też jestem ale jakoś w dzień nie mam czasu pisać.

Ancona bardzo się cieszę, że z Hubertem już powoli lepiej:tak: Straszne rzeczy ta pielęgniarka opowiada ale Ty na szczęście masz refleks i głowę na karku:tak:

Milenko brawo dla synka a i Ty się z czasem przyzwyczaisz chociaz pewnie jak to mama strach o dziecko zawsze bedzie;-)

Viltutti no właśnie ja mam tak samo że mnie książki wciągają i aż się boję zaczynac:-)

Pisalam wczesniej ale widze ze mi posta nie dodalo.

Ancona super ze z Hubertem lepiej. Tak jak mowilam pierwsza noc najgorsza, potem juz jest lepiej. Niestety zapalenie krtani u malych dzieci jest naprawde bardzo grozne. My w szpitalu strasznie nie lubimy takich przypadkow to oznacza nieprzespana noc dla lekarza dyzurnego bo ciagle trzeba kontrolowac stan dziecka. U nas sie czasem zdarzaja takie przypadki ale generalnie (a pracuje w malym szpitalu powiatowym) takie dzieci powinny trafiac na laryngologie dziecieca lub do szpitala gdzie w razie czego jest oiom pediatryczny, wlasnie z tego powodu ze to moze byc bardzo grozne. Nie chce tu nikogo straszyc tylko uczulic. Zapalenie krtani lapie najczesciej z nienacka. Masz zdrowe dziecko a tu nagle goraczka i duszacy kaszel. I to najczesciej w srodku nocy. Ktos tu juz chyba pisal ze najlepszy sposob wtedy to otworzyc okno i wystawic na mrozne powietrze. No i najlepiej dzwonic po pogotowie.

Milenko brawo dla synka. A mamusia na pewno za pare dni wyluzuje :-)

Ja bylam dzisiaj na spotkaniu swiatecznym z pracy. Chlopakow zostawilam z mama. Mialam isc na 1,5 godzinki i wrocic zeby ich polozyc spac, ale mama stwierdzila ze sprobuje ich polozyc. Ale mialam stresa wychodzac z domu. To byl moj pierwszy wieczor bez Ignasia i jego pierwsze usypianie na noc beze mnie. Na szczescie obylo sie bez problemow. Usnal przy butelce ok 19.20 i spi do tej pory!!! Ciekawe co bedzie dalej.

Witam sie z pociagu. Caly tydzien jestem w delegacji i ok 4 godz spedzam w podrozy wiec nadrabiam zaległości książkowe :-)
Ancona dobrze, ze już jest lepiej.

Witam :-)
Viltutti
ja też ostatnio jak czytam to raczej te lekkie i przyjemne lektury, chodzi o to, żeby jak najszybciej się wciągnąć.

Katjuszka ja lubię kryminały, ale nie wszystkie. Najbardziej lubię Cobena, ale też nie pogardzę Alexem Kavą czy Kellermanem. Może to dziwne, ale nie lubię Agathty Christie :confused2: Uwielbiam całą serię o Hannibalu Thomasa Harrisa.
Teraz mam czas czytać tylko wieczorami i ostatnio u mnie King na przemian z Mastertonem.

Ancona dobrze, że się poprawiło.
Milenka zuch chłopak :tak: Teraz mama musi dorosnąć ;-) Ja ciągle mam z tym problem
Marcia fajnie, że spotkanie się udało i że chłopcy byli grzeczni.
Moja wczoraj w nocy zrobiła tylko jedną pobudkę na mleko a nie dwie jak zwykle i ja od 5 rano się budziłam co chwilę i zastanawiałam się co to moje dziecko tak długo śpi i jeść nie chce :rofl2:

Mika gdzie jesteś? Dopadło Was coś? :(

Edysiek znam ich wszystkich i przeczytałam wszystkie Kellermana, Harrisa, Cobena. Christie tez nie lubię. Takie rozczarowanie jak "Ptaki".. na wcześniejsze czasy spoko ale teraz :no:
Kinga jakoś nie bardzo :(
Mogę polecić Tess Gerritsen ale tylko kryminały bo wcześniej romanse pisała. Kryminały medyczne - naprawdę super
i Karin Slaughter. Teraz czytam Gillian Flynn. A z lekkich to Lee Child.

reklama
Katjuszka pytałaś o inhalowanie dorosłych, myślę, że 3 razy dziennie jak najbardziej może się inhalować.

Madzikm dobrze, że ten sposób z wcieraniem leku się u Was sprawdza :)

Ancona oby już tylko lepiej było Hubertowi. Pielęgniarka to pocieszyła, nie ma co.
Ja nawet nie wiedziałam, że to takie groźne. Młody nigdy tego nie miał i oby nas nie spotkało.

Milenka to Ci syn dorośleje :) a daleko ma do szkoły?

Uczę Młodą spania u siebie już 2 noc. Jest całkiem nie źle. Pobudki co jakieś 2 godziny, ale w miarę spokojnie zasypia po cycu :)

Do góry