reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witajcie :)

Zuzanka, dziekuje, wlasnie tez rozwazam Natibaby, bardzo ladne sa i cenowo tez wypadaja najlepiej.

Madzik gratuluje dobrej nocy! :)
Ja wlasnie wczoraj sie smialam ze od mikolaja w tym roku najbardziej bym chciala 8h nieprzerywanego snu ;)

U Was tez tak dzieciaki ciezko zasypiaja w ciagu dnia? U nas od paru dni dramat, tylko w wozku sie daje ululac, a spanie 2h na tarasie przy temperaturach w okolicach zera jakos mnie nie przekonuje. Na szczescie dzis wpadlam na pomysl sprobowania appki z bialym dzwiekiem z ktorej korzystalismy w okresie noworodkowym i odpukac, zasnal na piersi w towarzystwie szumu morza ;)

U nas noc marzenie i to juz druga z koleji. Spal od 20 do 2ej bez pobudki, potem do 8:30 z dwoma :) Niestety mi znowu dokuczal zoladek wiec jak na zlosc mimo sprzyjajcych okolicznosci spalam slabo.

Tesciowa i szwagierka planuja dzis jakies gigantyczne pieczenie ciastek adwentowych, serio gigantyczne bo chca upiek ok 1,500 szt, roznych rodzajow wiec pewnie padne wieczorem trupem bo licza ze sie w ta akcje wlacze. A ja naiwna myslalam ze mi troche przy malym pomoga, ale niestety wczoraj ich nie bylo od rana do 19ej, a dzis ta piekarnia i o tyle z pomocy. Moj S mocno na nie o to wkurzony bo nie dosc, ze sam do nocy musi siedziec na skoczni to jeszcze sie denerwuje mna i tym jak sobie sama daje rade.

reklama
Może faktycznie te jedynki to tylko na początku tak wyglądają, choć Emma ma po kim odziedziczyć przerwę.
U nas dziś piękna pogoda. Poszłam z małą i psem rano na długi spacer. Potem na miasto, prezent dla przyjaciół na gwiazdkę kupiony, kupiłam też Emmie piżamki takie już normalne spodenki + bluzki, bo ubieranie jej po kąpieli w do śpiochy doprowadza mnie do białej gorączki;-). Kupiłam też sukienkę na święta i buciki, szalik - bo przecież te kurtki dla dzieci tak szyją, że jakbym chciała Emmę do samej góry zapiąć to bym jej chyba nos przytrzasnęła:tak:
A dla mnie książkę z przepisami na dania kuchni hinduskiej i taki specjalny kamień do pieczenia pizzy.
Taki jakiś dobry dzień:-D. Mam nadzieję, że u was też weekend miło mija:tak:

Witam :-)
Sobota, więc wszyscy w domu to i czasu mniej. Dzisiaj spacerek był po południu a nie przed, bo się nie wyrobiłam.

Madzik fajnie, że trochę pospałaś. Ja śpiochem nie jestem, ale wyspana też czuję się szczęśliwsza :tak:
No a zakupy to na pewno całkiem Cię uszczęśliwiły.
Zuzanka super, że dzieciaki już się razem bawią, a Misiek da sobie radę w życiu, no na pewno głodny chodził nie będzie :-D

Katjuszka mam nadzieję, że Twoje zdrowie psychiczne wytrzyma wizytę u teściów ;-)

Jouluatto u nas też problemy ze spaniem w dzień, jak było ciepło to spała na dworze, a teraz nie chce żeby za długo spała w zimnie. Jak zaśnie na spacerze to stawiam wózek w korytarzu, ale często i tak zaraz się budzi. Jak ma popołudniową drzemkę to z reguły śpi u mnie na rękach, a ja w tym czasie mogę obejrzeć jakiś serial.
A po co im taka ilość ciastek? :szok:
I zapomniałam ostatnio napisać, że my też już mamy za sobą wspólną kąpiel w wannie, Kinga była zachwycona taką ilością wody :-)

Madzikm koniecznie wstaw fotkę zakupów dla małej:tak:,dobrze że dzień się udał,zakupy lekarstwo na wszystko.
A propo szalików,któraś zamiawiała u Emilki uchatkę z chustką?myśle nad takim kompletem zamiast szalika,no i czy na zimę ta czapka jest dobra?

EDYSIEK moja ja jest zmęczona w dzień to ją kładę do łóżeczka z butla i zasypia przy jedzeniu.Ale jak nie ma pory karmienia to muszę lulac na rękach:baffled:

U nas dzień pod tytułem "Marudzenie" a dodatkowo mąż w domu to klapa po całości z moją organizacją.

Milenka - mnie się osobiście podoba taki pomysł :)

Eh u nas niby w dzien nie najgorzej wiec stwierdzilam ze nie bede mlodego faszerowala niepotrzebnie lekami i pierwszy raz od jakiegos czasu nie dalam mu nurofenu na noc. Szybko zmienilam zdanie kiedy w ciagu jakis 20 minut obudzil sie z placzem trzy razy..... dostal nurofen i na razie spi juz ponad godzinke. Wiec tez sie klade.

Milenka mnie sie podoba pomysl :-) szkoda ze sama nie moge skorzystac. Najwyzej ubiore wszystkich moich trzech mezczyzn w takie same koszule :-)

Zuzanka widze ze Misiek zaradny chlopak :-) moj Ignas dorwal sie ostatnio do paczki tic-takow i je otworzyl... juz wolalabym to mleko....

A tak dokazywala jak już zabawki się znudziły po długim czasie.

Załączniki

• 20141122_180613.jpg
    20141122_180613.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 66
  • 20141122_180547.jpg
    20141122_180547.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 63
Czwarta nad ranem
Może sen przyjdzie...
Ewidentnie zasługuję tylko na jedną odrobinę lepszą noc :-(
Ilość snu dzisiaj jak dotąd? 1,5 godziny :-( I już po dobrym humorze:no:
Milenko - słodziak z tej twojej córci :-). Księżniczka w pontonie :-)

reklama
Madzikm koniecznie wstaw fotkę zakupów dla małej:tak:,dobrze że dzień się udał,zakupy lekarstwo na wszystko.
A propo szalików,któraś zamiawiała u Emilki uchatkę z chustką?myśle nad takim kompletem zamiast szalika,no i czy na zimę ta czapka jest dobra?

Mi się bardzo ten zestaw podoba, tylko ta chusteczka na szyję, nie osłania jej za bardzo z tyłu i mały ma niemal gołe karczycho. No chyba że ktoś ma kombinezon czy kurtkę jakoś porządnie dopinającą się pod szyją, jednak u nas typowy szalik jedynie się sprawdza. A czapka nie sprawdza się, ale to już specyfika moje dziecka, bo jemu wszystko niesamowicie jeździ na głowie, także w ciągu 10 minut klapki na uszy ma na nosie...

Milenka, genialne fotki malutkiej i świetny patent z pontonikiem :)

My dzisiaj mamy nieplanowany wyjazd, bo kupiliśmy nieodpowiednie klamki i musimy wyjechać, ale przy okazji może nareszcie zaliczę jakąś rundkę po galeriach bo przecież muszę kupić prezenty mikołajowe dla chrześnicy... Masakra :/
Ciekawe czy dziadki łaskawie zostaną z małym czy pojedzie z nami. Bo ostatnio drzwi wybieraliśmy z Olem, to ostatecznie byłam gotowa wybrać obojętnie które byle szybciej zawijać się do domy, taka to robota z dzieckiem.

Ostatnia edycja:
Do góry