reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

VILTUTTI jak wstawiałam wczoraj fotki to pomyślałam o Tobie,może sprawisz coś takiego OLKOWI tylko głębsze trochę,wrzucisz zabawek i uda Ci się kibelek bez świadków załątwić;-) a do tego koszt takiej zabawki mały.
To odpada,na głowie mojej też czapki fruwają i uszy odkryte no i myslałam nad chustką bo kurtki nie zapnę pod szyję bo jej ciasno.Kupię szalik jednak.
Kupiłaś takie drzwi co chciałaś?

MADZIKM oby Emcia dałą mamie sie w końcu wyspać.moja spała dziś całą noc do 7,30,ale po 22 się przebudziła na 30minutowa zabawę.Myśle że wrażeń miała sporo.

reklama
Hej! U nas tez noc spoko, maly wlasnie zjadl 1 mleko. Pospal do 8.45, od 21.30 ;-) ze 3 razy mu trzeba bylo smoka dac, a tak to ok.
Hehe ponton dobra sprawa, ale jaka kluseczka w nim siedzi <3
Kurde nie otwieraja mi sie te linki z fb bo jakis jest blad, ale to sprobuje pozniej!
Milej niedzieli dziewuszki, moj maz do pracy idzie wiec bedziemy sami :-S

Milenka, wewnętrzne kupiłam takie jak zaplanowałam, bo zależało mi na kolorze dąb sonoma i były i nawet w fajnej cenie, za to z wejściowymi był dupa bo większość z szybami do domków a mi do bloku trzeba i wszystkie które podobały mi się na wystawce, niestety były niedostępne na stanie :angry: więc wzieliśmy ostatecznie pierwsze lepsze...

a Olkowi na dzisiaj koło ratunkowe nadmucham bo tylko to mam w domu, teraz to raczej w sklepach sanki a nie pontoniki królują :-p

kochana na allegro kupisz wszystko:-p.Ja jak chciałam drzwi od ręki to też nie wszystkie modele były.Dobrze że chociaż wewnetrzne były takie jak chciałaś bo to więcej do kupienia.

U nas na głowie jedyne co się trzyma to taka czapka beret. Wszystko inne się okręca:no:
Milenko - wstawię później zdjęcia zakupów. Mam ostatnio jazdę na sówki więc i piżamki i sukienka właśnie w taki motyw:-)

Milenka - pomysł z pontonem rewelacyjny:d zdjęcia Milenki oddają cały jej urok :d

U nas czapki też się kręcą na główce ale to może dlatego, że ma jeszcze troszkę płaską główkę.

O nocy nie będę pisać bo mogę wprowadzić w złość Mamy niewyspane.

Marcia dobrze ze chociaz nurofen dziala.
Milenko slodziutka córcia :) i ile ma zabawek :szok: to u nas chyba jakis niedobór sie robi, musze pomyslec zeby nadrobic.

Viltutti super pomysl z kolem :) i oby Olo dał Wam dzisiaj spokojnie wybrac klamki. Ciesze sie ze drzwi wybrane, szkoda ze z wejsciowymi trzeba bylo sie tak spieszyc.

Co do czapek to ja kupila komplecik z Emilusiowych i jestem zadowolona, czapka jest wiazana pod szyjka a apaszka ma dwie napki do zapiecia. My do tego nowimy albo kurtke albo kombinezon, ktore maja kaptur wiec nie ma problemu z podwiewaniem. Osobiscie jestem bardzo zadowolona. Do kompletu zamówilam tez buciki :)

u nas noc masakraczna. Mlody teraz odsypia.

Ja tez kupiłam komplet u Emilki w liski :) apaszka ok, ale jak bedzie bardzo zimno to chyba szalik grubszy kupie, czapka tez ok tylko na teraz na taka pogode jak jeszcze jest w miare ciepło i słonce świeci, a na mrozy mam grube czapki

U nas dzisiaj 7 mies a w młodego diabełek wstąpił:szok: jeść nie, spać nie, bawić sie nie, nosić na rekach nie, na spacerze nie, i jeszcze ciagnie za nos i szczypie po twarzy:no:

Właśnie przeczytałam o 5 skoku między 6 a 7 mies i wszystko pasuje.
Skoki rozwojowe u niemowląt | parenting.pl
Na pocieszenie jeszcze tylko 2 skoki zostały, no ale póżniej zaczną sie bunty...:)

Ostatnia edycja:
Witam :-)
Oliwia u nas na pewno lęk separacyjny. Ostatnio w sklepie niemal się rozpłakała jak obca osoba do niej zagadała, a do tej pory zawsze się cieszyła. I doczytałam ostatnio, że w okolicach 30 tygodnia, nie ma skoku, ale jest to "okres szczególnie nasilonego rozdrażnienia wynikającego z lęku przed separacją z rodzicami, - dziecko w tym czasie uczy się czym jest odległość. Oznacza to, że zauważa w tym czasie, że rodzice mogą sobie wyjść i je zostawić".
Milenka widać, że córcia szczęśliwa była :tak:
Viltutti a mąż nie mógł sam po te klamki pojechać? My też ostatnio złe kupiliśmy, ale go samego wygoniłam. No chyba, że akurat chcesz się wyrwać z domu ;-)
Madzik szkoda, że dzisiaj nie udało się pospać. Moja też ostatnio śpi nie najlepiej, raz że budzi się na mleko szybciej niż zwykle, bo już o 24 i o 4, to jeszcze kwęka całą noc, budzi się i smoka muszę wtykać.
Pewnie to przez zęby, ale nie jest tak źle i jakoś śpimy, więc nie muszę jej dawać żadnych prochów, a jestem dość ostrożna pod tym względem, no może jak już będzie tragicznie to będę inaczej na to patrzeć.

Moja musi mieć wiązaną czapę, bo inaczej też się przekręca. Ale moja to bardzo spokojnie w wózku siedzi, jak ją wkładam to jest wrzask, ale jak już ją pozapinam to siedzi grzecznie, nawet jej rękawiczki nie przeszkadzają.

reklama
Pogodę mamy dzisiaj fantastyczną, leje jak diabli, dodatkowo F daje popalić po całości. Zaliczyliśmy Mothercare, kupiliśmy parę rzeczy i oczywiście w tym zabawki, a śmiałam się wczoraj do męża, że limit zabawkowy wykorzystany :D

Jedziemy na chwile do znajomych bo idzie w domu dzisiaj zgłupieć.

Oliwia - u nas to samo co u Ciebie. Wrrrr

Edysiek - F drze się przy ubieraniu na spacery ale jak szelki w wózku zapięte to prawie nie oddycha i też mu już nic nie przeszkadza.

Reszta pózniej :)

Do góry