reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Jestem dopiero teraz,bylo 5 kupek dzisiaj dzwonilam do lekarza,powiedzial ze jesli pije to mam obserwowac,jutro jak mi sie uda dostac po poracy do rodzinnego to pojade,tyle ze goraczki nie ma,je troche mniej ale cos tam poszama,i zeby nie te wymioty wczoraj to obstawialabym zeby ale sama niewiem,mam tylko nadzieje ze w nocy nie bedzie kupac bo ogarnac taka rzadka w pampersie to nie lada wyczyn:eek:
Agunia hahah:-D
Marcia odpoczywaj kochana:tak:

reklama
Marcia - u mnie ostatnio też noce kiepskie, ale na własne życzenie - zobowiązałam się do przygotowania materiałów na szkolenie i oczywiście wcześniej nie udało mi się czasu wygospodarować to w czwartek i piątek siedziałam do 2-3, a dzieci o 6:30 już zarządzają pobudkę :-\ jeszcze jutro szykuje się powtórka.
Agunia - moja starsza pierwsze co nauczyła się świadomie mówić to "cyce", potem dlugo, dlugo nic, no i potem "tata". Reszta pojawiła się duuuuzo później.
Niunia - oby dziś było już lepiej

Dziewczyny ja w trybie awaryjnym i na moment poradzcie cos - Oskar cala noc wymiotuje mlekiem, zupe zjadl ok. 17ej, potem dwa razy piers, pierwsze wymioty pojawily sie ok 23ej (bez sladu zupy, samo mleko) i od tej pory wymiotowal 8 razy, mlekiem, woda, plynem elektrolitowym. Jesli po napojeniu zasnie na plecach lub na boku nie wymiotuje, dopiero jak przekreci sie na brzuszek. Nie ma biegunki, temperatura 37 stopni, jest radosny, rozesmiany, zaczepia do zabawy. Dzwonilismy do szpitala powiedzieli ze jak nie ma goraczki i biegunki to tylko poic... Jak zoladek jest pusty torsje ustaja. Macie jakis pomysl co to moze byc, moze ktorejs z Was maluch mial cos podobnego? Tesciowa dwa dni temu miala problemy zoladkowe, wygladalo na zatrucie ale moze i to jelitowka jednak. Do lekarza mamy szanse sie dostac dopiero ok 17ej i wiaze sie to z koniecznoscia odsiedzenia minimum godizny-dwoch z chorymi dziecmi w poczekalni, bo tu nie ma rozdzialu, wiec nie bardzo mi sie ta opcja usmiecha :( Do domu pediatry wezwac sie tu niestety nie da :(

Ostatnia edycja:
Witam :-)
W końcu trochę luzu, mąż w pracy, córka w szkole.
Dzisiaj u nas przymrozek był, ale słonko już wychodzi, wolę zdecydowanie taką pogodę niż taką ponurą jak ostatnio.

Jouluatto daj probiotyk, dawaj dużo do picia i czekaj na rozwój wydarzeń. Jak zwraca tylko po położeniu na brzuchu to staraj się żeby dzisiaj nie leżał. Oby szybko minęło.

Jouluatto u nas aktualnie jest jelitowka objawy identyczne jak u ciebie, bigunka przyszla na drugi dzien po wymiotach. Jesli pije I troche je to obserwuj. Do 17 jesli sie nie pogorszy spokojnie dacie rade.
U mnie nic spokojna teraz szykuje sie do pracy a mloda spi, ciekawe czy by spala jak bym nie szla hehe . Milego dnia.

Niunia - dobrze, że już lepiej. Spokojnej pracy.
Jouluatto - jeśli Oskar ogolnie dobrze się czuje, nie ma gorączki to mozesz go poobserwować do tej 17, może lekarz nie będzie konieczny. A co do poczekalni to może masz opcję, żeby ktoś inny stanął w kolejce, a wy przyjdziecie tuż przed wizytą?

A my właśnie po szczepieniu i okazuje się że mam Misia w wersji mini - 65cm i 7,3 kg. A pojutrze 7 miesięcy nam stuknie ;-)

OJ widzę że jelitówki szaleją,zdrówka dla maluszków i poicie i jeszcze raz poicie+probiotyk
Mówiłam że mamy przymałe pampersy?więc wyobrazcie sobie dzisiejszą kupkę,za nisko jej zapiłam pampka do tego,powiem tylko ze była przymusowa kąpiel całego ciałka;-).

U nas nocka w miaaarę jako tako :dry: sporo pobudek jednak tylko dwie z płaczem także nie jest źle.
Teraz młody chwilowo zajął się sobą i bawi się piłką :happy:.

Powiedzcie mi czy może mu się zaczynać jakaś infekcja bo rano siusiu miało bardzo dziwny zapach taki jak po lekach? Co to może być? Na 16 idziemy do laryngologa ale to z czym innym i nie wiem czy na temat siuśków się czegoś dowiem czy jeszcze do rodzinnej iść??

DUŻO ZDRÓWKA WSZYSTKIM CHORUJĄCYM !!!!!

ANCONA zapytaj laryngologa jak mu coś wypatrzy,może to powiązane ze sobą.
Kto dziś uderza na lidla??ale mi żal bo ja nie mam jak:-(

reklama
Do góry