reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Muszę się pochwalić tymi ciuszkami co ostatnio kupiłam :-) przyszła paczka od jednego ze sprzedawców i jestem zachwycona :) szczególnie sukienką jeansową, która na zdjęciu wygląda jak bura (kupiłam bo wywoławcza była 2,99 ;-) ) a okazała się śliczna.. kobitka po prostu zdjęć nie umie robić :-) to samo z kurteczką - która jest lekko różowa, a na zdjęciu bura ;-)

4769937213.jpg4755824376.jpg4751448515.jpg4751414904.jpg4750119305.jpg4748326242.jpg4742894062.jpg4750114231.jpg4750114803.jpg

kurcze młoda ma już trzecią drzemkę, ale tylko po pół godziny :-( ciężki wieczór czuję :( no supper obudziła się :( to już Wam poodpisywałam...

Załączniki

• 4769937213.jpg
    4769937213.jpg
    1,6 KB · Wyświetleń: 79
  • 4755824376.jpg
    4755824376.jpg
    1,4 KB · Wyświetleń: 80
  • 4751448515.jpg
    4751448515.jpg
    2,1 KB · Wyświetleń: 77
  • 4751414904.jpg
    4751414904.jpg
    1,7 KB · Wyświetleń: 77
  • 4750119305.jpg
    4750119305.jpg
    1,2 KB · Wyświetleń: 78
  • 4748326242.jpg
    4748326242.jpg
    1 KB · Wyświetleń: 78
  • 4742894062.jpg
    4742894062.jpg
    1,5 KB · Wyświetleń: 77
  • 4750114231.jpg
    4750114231.jpg
    1,2 KB · Wyświetleń: 78
  • 4750114803.jpg
    4750114803.jpg
    1,1 KB · Wyświetleń: 79
reklama
Witam

Ale mnie dzisiaj głowa boli, pogoda popsuła sie i chyba ciśnienie spadło:wściekła/y:

A ja nawet dzisiaj nie wychodziłam z domu, ale i tak nie mam w planach zakupów odzieżowych dla młodego bo ma duzo a w domu to głownie w rajstopach i koszulce a pozatym je metoda BLW wiec i tak wszystko brudzi wiec żal go stroic.

A ja zauważyłam ze ;pomimo ze u mnie osiedle duże dużo małych dzieci to i tak ciuszki z Lidla zostają pózniej przecenione bo dużo ich jest.

Milenka - fajny zestaw:-) szkoda ze nie mam córki:-D
A co do gier Milenka to ja tez nie wiem o czym dziewczyny pisza:szok: nie znam tych gier, tylko ze ja stara data :-D na kompie nieraz gram na kurniku w tysiaca bo uwielbiam grac w karty

Jouluatto- jeśli Oskar pije cyca to wystarczy, nie musisz dawac wody. Cyc najlepsze lekarstwo.

A mój mały ostatnio tez jak gaworzy to powtarza ta ta :-)

Co do zabawek to dla starszego moge polecic taką zabawke tylko zapomniałam jak sie nazywa to jest taki mały tygrysek co odgaduje zwierzeta. Kupilismy starszemu jako prezent od brata z brzuszka i zabawa dla całej rodziny. Bodajze dla starszycg dzieci jest co odgaduje państwa.

KATJUSZKA super ubranka,szkoda ze takie fotki małe;-),bardzo lubie fiolety a nie dane nam trafiać na nie.sweterki piekne,a te pierwsze to tuniki czy sukienki?oj mam bóla:-p

Oliwia a nie masz tej gry żeby popatrzeć jak sie nazywa?mój ma fioła ostatnio na geografię to byłby fajny prezent.

A SYN NAPISAŁM LIST DO MIKOŁAJA W IMIENIU SIOSTRY I WOGÓLE NIE POKRYWA SIĘ TO Z MOIMI ZAKUPAMI:-D

Katjusza sliczne te ciuszki! :)

Zestaw z kula tez fajowy! Niestety u nas takie elektroniczne zabawki szybko malego irytuja wiec na razie odpuszczamy temat.

Zazdroszcze Wam troche tych rozowosci i dziewczecych ciuszkow ;)

Dziewczyny, jak podajecie swoim dzieciom probiotyk? Mam Bigaie w plynie, ktora trzeba podac z lyzeczka mleka. Probowalam dwa razy, raz strzykawka i raz z lyzeczki i obydwa razy wszystko wlasciwie wyplul :/ Nie bede juz dzis probowac trzeci bo to sie podaje raz na 24h a zakladam ze cos tam poszlo do brzucha, ale mam poczucie rodzicielskiej porazki ;)
Na szczescie maly czuje sie lepiej, ma lekka biegunke i podwyzszona temperature, ale je co 2h a od 6 rano nie wymiotowal.

Jouluatto dobrze ze lepiej :) ja podawalam z łzaczki i szlo.

Katjusza super zakupy.

co do lidla - ja kupilam dwupak body na 92, dwupak koszulek na 92, jedne spodenki sztruksowe na 92 i pieciopak skarpet. Narazie wiecej nie kupuje. A to jakby cos to i na wiosne bedzie dobre czy na chlodne letnie dni wiec spokojnie sie przyda.A moj teraz nosi 80 regular lun mniejsze 86 wiec 92 pewnie na przelomie kwartalu pojdzie w ruch.
Sa tez fane kurteczki takie narciarskie ale chyba na wieksze dzieci - to jakby mamy dla starszych chcialy, maja fajne sciagacz wewnetrzne.

Bylam u lekarza, wyglada na koncowke jelitowki. Za to mnie zlapalo jak zaczelo mnie skrecac o 12 to myslalam ze do 4 tej nie dotrwam :O teraz pije cherbate bo boje sie cokolwiek zjesc :/

Hej.
Dopiero teraz znalazłam sekundę żeby wpaść na forum.Mała dała mi popalić w nocy, więc jej drzemkę 2,5 godzinną ja też wykorzystałam na spanie. Potem obiad dla nas trzeba było zrobić, osobno dla Emmi ugotować i tak jakoś zleciał dzień. Wybrałam się też z nią do Lidla i kupiłam skarpetki na teraz i rozmiar większe, dwie pary spodni welurowych tak samo na teraz i większe i rajstopy ale tylko większe bo 74 już nie było.
Mała teraz drzemie ale nie pozwolę jej długo spać bo potem wariuje po kąpieli i ani myśli o spaniu.

Milenko, Katjuszko - super zakupy, fajnie jest coś upolować w dobrej cenie. Ja nie mam czasu, albo mam kiepską jego organizację bo nie mogę się zebrać żeby szukać okazji choćby na e-bay'u:sorry2:
Milenko - a ile na tej liście do Mikołaja jest tak naprawdę prezentów dla siostry;-)
Jouluatto - ja mam prebiotyk w proszku i można go do wszystkiego domieszać więc jest to wygodne, choć Emma każde lekarstwo pożera jak narazie bez problemu....tfu...tfu.
Niunia - oj to nie fajnie, jak tu się dziećmi zajmować kiedy człowiek by cały czas pewnie w kibelku. Mam nadzieję, że z godziny na godzinę będziesz się czuła lepiej

Ostatnia edycja:
Niunia, trzyam kciuki zeby szybko przeszlo! I drze z niepewnosci czy mnie tez czeka...

Ech, czyli to moje dziecko jakies felerne w tym temacie ;) Chyba to glownie kwestia tego ze on pije na razie tylko z piersi, bo z kubkow/butelek/niekapkow nie chce, ale po tym jak ladnie pil Gastrolit w nocy myslalam ze da sie tym prebiotykiem nakarmic bez problemu a tu kicha.

Moja Mam niestety do Lidla dotarla dopiero popoludniu i tak jak przewidywalam byly juz tylko puste kosze :( No nic, zwroce uwage tesciowej zeby tu pilnowala bo w Niemczech jakos czesciej maja ciuszki dzieciece w ofercie i popyt na nie jest o wiele mniejszy. Ale skoro mowice ze u nas teraz sa kurtki zimowe to pewnie tu juz ciuszki byly, bo kurtki mieli jakies 1,5 miesiaca temu,

reklama
niunia zdrówka.

Joulatto u nas z lyzeczki szla najlepiej, pozniej w ruch poszla butka a na koncu teraz idzie nam dobrze z kubeczka :) Powodzenia, próbujcie moze w koncu sie uda. A moze daj z innej łyzeczki, moze krotszej czy glebszej?

Do góry