reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Milenka ja mam płacone z Zus-u i macierzyński dostałam z dwumiesięcznym opóźnieniem, ale za to za w kumulacji, bo na raz zaległy miesiąc i bieżący.

reklama
LOKA ja mam złożone wszystkie papiery i już dawno jestem na rodzicielskim,tylko skończyła mi się umowa i zakład pracy przesłał dokumenty do zus,bo do tej pory zakład mi płacił.

AGUNIA właśnie obawiam się tego że w tym miesiacu mogą nie przelać,prawie przed mikołajem:wściekła/y:,jakby sie nie miało oszczędności to ktoś miałby spory problem 2miesiace bez kasy;-),ale ja mam szczęście do tego na l4 w pracy zgubili zwolnienie i byłam też 2miechy bez wypłaty:rolleyes2:

wybylam z dziecmi na spacer bo slonecznie u nas bylo,mloda zasnela w wozku i teraz znowu spi,chyba jej powietrze dobrze zrobilo:tak:czas na popoludniowa kawe;-)

Zaczyna się to co wczoraj aaaaaaaaaa włazi wszędzie marudzi i sam nie wie czego chce! A na rękach nie będę panicza nosić bo kręgosłup i tak ledwo zipie :/
A do nie dawna było tak pięknie kąpiel mleczko i spać....

Ps.zaszalałam na olx :-D tylko patrzę co tu jeszcze wystawić hehe no i mam nadzieję że znajdzie się ktoś chętny na cokolwiek :-D

No i już mam luzik :tak: Kinia poszła spać.

Mika z jedzeniem już się poprawiło. Zupki je znowu, czasem coś ode mnie z talerza chapnie. Tylko mleka z butli pić nie chce, obraziła się i koniec. Je tylko na śpiąco :baffled: W nocy jak się zaczyna wiercić muszę ją ululać i dopiero mogę dać butlę, wtedy zje. Teraz też przed kąpielą zjadła kromkę chleba i to niemal bez mojej pomocy i tylko raz się zakrztusiła :-p i jeszcze trochę jogurtu naturalnego. Kaszki nawet jej nie robiłam, ale jak zasnęła wcisnęłam do dzioba butlę z mlekiem i wypiła 120.

Ancona trzymam kciuki, żeby wszystko się sprzedało. A spacerówka bardzo fajna, bardzo podobna do mojej, a kolor to na pewno :-D
Viltutti widzę, że wytrwała jesteś w wysadzaniu Olka, gratki :-)
Madziolina kolejnych szczęśliwych lat życzę :tak: nam w tym roku stuknęła 18 :happy:

Pora się kąpać.

ANCONA jak mały zasnął?

Moja spi od 20 ale ostatnią godzinę to już wyła o wszystko.
Mam pytanie do mam dużych dzieci,uzywacie 4pampersa?ja ostatnio dady kupowałam,wczoraj kupiłam 6paczek w lidlu na promocji i one mi się mniejsze wydają,to co już o 5 trzeba mysleć?a potem koniec numeracji:rofl2:muszę ją na nocnik zacząć wysadzać bo nie będzie mieć do czego sikać:-p

Dzięki Edysiek ja też mam nadzieję że ktoś coś kupi :)

Hubert śpi i budzi się co chwilę ale to już nie przez zęby tylko przez to zoo za ścianą! Chyba czeka mnie poważna rozmowa bo z tego co wiem to nie tylko nam codzienne darcie przeszkadza!

Ostatnia edycja:
Ja kupilam 4 jedna paczke w lidlu bo sa mniejsze moim zdaniem, kupilam tez paczke 5. Np 4 rossmana sa dobre, a nawet luzne, ale kupilismy tez 4 w super pharm jakies tanie ich i sa fajne, a tanie

Milenka ja tez używam 4 i kupuje Dady i sa ok, teraz tez kupiłam w Lidlu 4 ale jeszcze nie otwierałam i nie wiem jakie sa. Mam nadzieje ze beda ok:-)

Mój juz tez zasnał, bez cyca dzisiaj wiec i tak napewno zaraz obudzi sie. Ostatnio jakos niespokojnie spi, wierci sie.
Za to starszak jeszcze szaleje, bo jak to powiedział jutro ma wolne:-) to nie musi rano wstawać.

A dzisiaj młody nawet na 1min nie chciął zostac sam. Co go połozyłam to odrazu ryk. I tylko raczki. Jak robiłąm starszemu placki ziemniaczane to ten tak ryczał że ąz sie krzusił płaczem. Wykończy stara matkę :-)

reklama
My używamy niebieskich Pampersów, ale jeszcze jesteśmy na 3. Moglibyśmy już wskoczyć w 4, ale mam jeszcze cały karton 3 i muszę zużyć. Następne już kupię 4.
Milenka Pampers ma jeszcze rozmiar 6 :-p

Do góry