reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dzien dobry!
Madziolina wszystkiego naj na kolejne lata,sporo czasu za Wami:tak:
Starszak spal cala noc spokojnie za to corcia szalala trenowala podnoszenie sie w lozeczku denerwujac sie przy tym a wiec kolejna noc zarwana;-)uciekam bo juz krzyczy:baffled:

reklama
No to Madziolina kolejnych wspaniałych wspólnych lat:tak:No i rodzeństwa dla synusia;-)
U nas noc ok-mleko o 2 i 7. Wstaliśmy o 9:30 więc rewelacja..gdyby nie zasypianie do 22:wściekła/y::wściekła/y:

Madziolina w takim razie kolejnych szczęśliwych lat razem! :tak:

Viltutti o ja cie i kupka do nocnika :szok: ale masz super dziecia! A Olo już siedzi sam że na nocniczek go wysadzasz?

U nas jak już mały zasnął to nie było tak źle, tylko dwie pobudki na mleko i ze trzy razy na smoczek :-p. Ale ze mnie dupa wołowa rano jak mały jeszcze spał to poszłam szybko do wc i ten skubaniec wstał w tym czasie przeczołgał się w śpiworku przez barykadę i spadł z łóżka :szok: myślałam że zawału dostanę! Na szczęście na płaczu się skończyło uff. Teraz wypił kaszkę z butli i śpi w spacerówce w salonie bo od strony sypialni blok docieplają i walą czymś niesamowicie głośno :crazy: .
Mam plan wystawić dzisiaj nasz wózek do sprzedania tylko ciekawe czy znajdę chwilę na zrobienie fotek :sorry2: bo jak Hubcio będzie taki jak kochany jak wczoraj to pewnie nawet obiadu nie będzie :-D.

Dlatego że mamy też spacerówkę o taką BRITAX B-MOTION i ona jest dużo wygodniejsza, ma pompowane koła i rozkłada się zupełnie na płasko a najważniejsze zajmuje mniej miejsca po złożeniu. A dwa wózki mi nie potrzebne i jak sprzedam głęboko-spacerowy to będę miała na fotelik :happy2: połączę przyjemne z pożytecznym;-)

Milenka z jednej strony rozumiem lekarzy ale z drugiej oni chyba powinni trochę myśleć i znać realia. Moja sama nie siedzi ale na kolanach musze ja trochę trzymać bo inaczej wrzask... a co dopiero Milenka...

Viltutti gratki za nocnik :) może Olo z Ignasiem będą rekordy być ;) tylko w innych konkurencjach :))

Młoda pierwszy raz porządnie na brzuch się obrócila. Wcześniej nauczyła się tak w 3/4 teraz już 100% się udało :)
To dobrze bo neurologa prywatnie mamy za miesiąc ;) masakra z terminami.. a i mogę dziecko na kolankach tez juz nie bardzo chce siedzieć tylko wyczaila ze jest cis jak stanie...i cały czas się prezy i kombinuje i jak jej nie stawiam to wrzask.. i zjadła jakieś 6 łyżeczek deserku.. Ciekawa jestem ile ta idylla potrwa.

Aha dałam jej na noc viburcol. Nie wiem czy pomógł ale chyba trochę bo w środku nocy taka snieta była choć budziła się X razy :( i o 6 wyspana ale zawsze to lepiej niz 5 :)
Tez prawie zawału dostałam bo wracam z jedzeniem a jej nie ma gdzie była - śpimy na dużym łóżku...a ona na środku w kłębek zwinieta mamla mój telefon...chciałabym widzieć swoją minę jak się zorientowałam ze jej nie ma tam gdzie była i jeszcze totalna cisza... dobrze ze mąż dziś już będzie bo nie mam tu łóżeczka a teraz to już jej w nocy nie zostawię idąc po mleko.

U nas noc kiepska, ale nie spodziewalam sie innej, bo po trzech dniach mniejszego slinienia dzisiaj powrocil slinotok i lapki w buzi. Boze czy tezeby nie moga nam dac chociaz tygodnia odpoczac???? Leki p-bolowe nie za bardzo pomagaja. Chyba musze jednak ta camillie wyprobowac albo viburcol bo inaczej sie wykoncze.

Katiusza u nas dzisiaj butem byly banany z jablkiem i biszkoptami z hipa. Zjadl uwaga..... pol duzego sloiczka!!

Viltutti gratulacje dla Olka! A wlasciwie to dla Ciebie za cierpliwosc. W sumie to moglabym Ignasia sadzac juz na nocniku ale po pierwsze dopiero co walczylam z Tymkiem o odpieluchowanie i jak na razie mam dosyc zabawy w tym temacie, a po drugie Ignas jest zbyt zainteresowany staniem zeby na tym nocniku usiedziec.

Milenka kompletnie nie rozumiem zalecen tego lekarza. Jak mozna cofac dziecko w rozwoju. Ja rozumiem cwiczenia i korygowanie pewnych umiejetnosci, ale zabraniac dziecku czegos co juz potrafi to jakies nie bardzo. Na pewno byl to jakis kompetentny lekarz?

Niunia dobrze ze synkowi juz lepiej. Oby was nic nie zlapalo.

My dzisiaj do znajomych wieczorem idziemy. Tymka zostawimy z babcia, a mlodego bierzemy bo jego spaniem to nic nie wiadomo. Polozymy go w drugim pokoju i bede do niego latac jakby co.

Lece troche ogarnac w domu poki oboje spia. Bo po obiedzie idziemy do szwagierki zeby Tymek sie z kuzynami pobawil.

U nas nocka super. Przespałam ciągiem 7 godzin, szok normalnie, młody sie podobno trochę wiercił ale mąż mu smoka aplikował. Dzisiaj odsypia to wczorajsze bycie niedobrym :D

Marcia - Bawcie sie dobrze :)

Viltutti - nie no Olek też idzie jak burza.

Ancona - dobrze, że nic się nie stało.

Katjuszka - a tak się martwiłaś, że z K coś nie halo a tu prosze NIESPODZIANKA :)

MADZIOLINA - życzę Wam 100 takich rocznic :)

Edysiek - polepszyło się Kini z jedzeniem ?

Niunia - super, że się unormowało :)

Wiecej nie pamietam
Do wieczora na "czacie"

reklama
jejku doczytalam ale tylko kilka rzeczy pamietam.

My też byliśmy w Tesco i wyboru dużego nie było oczywiście, ale kupiliśmy garnuszek na klocuszek :-D za pół ceny, trochę na wyrost ale przyda się :)

No i muszę pochwalić Olusia, iż dzisiaj zaliczył pierwsze siku do nocnika! No i wzdrygnął się przy tym :happy:
gratulacje zabka :) no i nocniczka
dzięki dziewczyny,dlatego wyszłąm w taki stanie z gabinetu że mi się wyć chciało.rady pani dokotor to leżeć rzem z nią i zachęcać do zabawy a do tego jeszcze ćwiczenia wojty 4razy dziennie hah a starszego to do przytułku oddam.No cóż nasza rehabilitacja będzie trwałą bardo długo.

Ma któraś płacone macierzyński z zusu?bo nie mam przelewu i nie wiem co jest grane,do tej pory płacił mi zakład pracy regularnie

ja mam z zusu. Po 26 tygodniach masz dalej urlop rodzicielski - trzeba zlozyc oswiadczenie ze ojciec nie bedzie z niego korzystal ( u mnie tak bylo, nadal nie mam kasy na koncie).

Niunia - mam nadzieję że noc minęła spokojnie i synek ma się już lepiej!

Milenka- przecież to niemożliwe do zrealizowania :-( ja wszystko rozumiem ale lekarz też powinien dawać zalecenia które można spełnić! Może po prostu w miarę możliwości staraj się ją częściej kłaść i się z nią bawić no i plus ćwiczyć na tyle na ile jest to możliwe?

U nas noc naprawdę super. Chyba byli wykończeni po wczorajszym wyciu ;-)
Kurcze mam problem z O i z jego drzemkami w ciągu dnia. Za nic w świecie nie chce spać. Jest mega padnięty, oczy mu się zamykają i walczy. Nic nie pomaga, ani pieluszka, ani kołysanka w karuzelce, ani głaskanie, jak wezmę i przytulę to się drze jaj opętany. Nic nie działa :-( Ja bym mu spać nie kazała wcale tylko on z tego zmęczenia jest nieznośny i płacze i marudzi. Biedny jest a ja mu nie potrafię pomóc. Wszystko co działało do tej pory o d... rozbić!

A moze to zabki?

U nas kiepsko. Nie mam nastroju wiec narazie nie smece. Trzymajcie sie

Do góry