reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Edysiek - ależ piękna ta princeska:szok: Kinga będzie pięknie wyglądać.
A ja może dziwna jestem ale moja córa prawie wogóle nie ma sukienek:zawstydzona/y: Po domu wyciera rajstopy a na spacer zakładam jej na rajstopy spodnie jakieś. Nawet jak w gości idziemy to najczęściej gaciory są na tyłku bo tak jej jest najwygodniej. Zresztą ja sama rzadko kiecki noszę i zauważyłam że tak samo córkę ubieram - na chłopaczarę:-D Mąż tylko jest nieugięty w jedenj kwestii - mała ma mieć długie włosy i już:-p

Agunia - jeszcze za dwa lata i powie Ci Julo wreszcie o co mu cały czas chodziło:-) Może to jak w tym kawale o Jasiu niemowie:

Siedzi Jaś niemowa z rodziną przy niedzielnym obiedzie i nagle pyta
"a gdzie jest kompot?"
Wszyscy w szoku - Jasiu to ty umiesz mówić??? To dlaczego się do tej pory nie odzywałeś??
"A bo kompot zawsze był"

Może Julkowi czegoś trzeba (oprócz cyca ;-)) a że nie dostaje to dośnie się tego domaga? I gdyby tylko człowiek wiedział o co tym maluchom chodzi:tak:

reklama
Ale mi dziś chłopcy koncert zażaleń urządzili. Dali się chyba z 1,5h i do tej pory nie wiem czemu :-/ Mąż wszedł a tu ryk. Ale miał minę ;-) A ja w kojcu, jeden na kolanach a drugi leży obok i wyje. Nie wiem może ich ktoś urzekł, no zgłupiałam. Byłam u fryzjera a mama z nimi na spacer poszła, wszystko było ok po powrocie, zjedli obiad, zaczęli się bawić i bam, awantura na całego!
Ufffff mam łeb jak sklep. Teraz padli to aż ta cisza mi w uszach brzęczy!

A Emma grzeczna. Ale jak ma wrzeszczeć jak właśnie zjada półkę RTV:baffled:

A tak serio to współczuję marudnych dzieci, zwłaszcza tych podwójnych:tak:

Ostatnia edycja:
Ale moj tez na codzien grzeczny tylko te noc i dzien mial jakis gorszy.
Moze swedza dziasla, choc nie widze zebow.
Mysle, ze jak juz sie zacznie pionizowac to bedzie bardziej zadowolony ;-)

TRUSKAWKOWA moja dorwała w aucie gazetke z lidla,masakra bo zjadła kawałek,jej wszystko przejdzie przez gardło :baffled:

RILLA chciaąłbym widzieć minę twojego męża i tą scenę,ale podziwiam że opanowujesz 2takie bable;-)

EDYSIEK śliczna ta sukienka,a jakie były rozmiary?może trzeba do pepco jeszcze ruszyć;-)

MADZIKM ja miałam chłopca to już poszalałam z koszulami,biodrówkami itp,moja w sumie rzadko chodzi w sukienkach,raczej getry i bluzki bo wygodniej a rzadko jezdzimy gdzieś to nie ma okazji się stroić.

Ale zescie sie rozpisaly.

U nas noc znowu srednia czyli jakies 5-6 pobudek, ale spanie do 7 wiec bez tragedii. Tylko dzisiaj chlopaki mi sie rozregulowali. Tymek wstal o 6 i spal w dzien tylko pol godziny, a Ignas nie mial popoludniowej drzemki wiec oboje padli przed 20. Ja tez juz w lozku bo zakladam ze znowu spokojnie nie pospie.

Katiusza dokladnie wiem o czym piszesz z tym spaniem. Moj tez ostatnio rzuca sie z boku na bok, z plecow na brzuch i tylko reke wyciaga zeby mnie za wlosy zlapac. Do tego on na cycu i jak usypia to tez mnie za wlosy cciagnie, a jak mu nie pozwalam to mi skore z twarzy probuje zedrzec. Ostatnio jest wyjatkowo natarczywy i juz mnie to zaczyna troche irytowac. Najchetniej bym mu ta reke zwiazala. Lubie kp ale te jego wyczyny mnie juz denerwuja.

Rety mialam wam odpisac a tu mi.sie oczy zamykaja wiec nie dam rady. Oho i pierwsza pobudka.....

reklama
Nie wiem co to dzisiaj jest ale u mnie od południa też cyrk darł się i krzyczał wrrr później krótka drzemka i od nowa jazda na całego. O 19.00 zaczął oczy trzeć to szybciutko kąpiel mleczko i naiwna myślałam że spać pójdzie a tu guzik darł się marudził oczy tarł cały czas ale i tak łaził po całym łóżku na rękach też źle drapał szczypał i cuda wyrabiał. Najgorzej że Kuba zmuszony był sam zjeść kolację wykąpać się i ubrać bo matka musiała się zająć wściekniętym braciszkiem.Teraz już mizia się pieluchą i jest szansa że zaśnie.

Agunia dałam dzisiaj małemu jabłuszko w łapki i świetnie sobie poradził :)

Jak piszecie że przesadziłyście dzieciaczki do następne fotelika to i my już musimy kupić bo w tym strasznie się drze i nie dziwię mu się też bym się darła jakby mnie tak ktoś spętał. Zastanawiam nad fotelikiem Romer King Plus z racji że u nas nie ma isofixa a ten ma raczej dobre opinie.

Niunia mam nadzieję że synek już lepiej się czuje. Dużo zdrówka dla Was.

Madzikm niezła akrobatka z Emmy rośnie:-)

Truskawkowa u nas też paragony i gazetki są na topie :-D przy tej z lidla jak dobrze pójdzie to jest z pół godziny spokoju..

Skończyłam pisać i młody śpi :-D

Do góry