reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

MADZIOLINA w końcu poznałaś cienie macierzyństwa,nie jedna z nas ma tak od paru miesięcy:-p

NIUNIA współczuję,wiem jak szkoda dziecka jak go tak szarpie,pilnuj żeby pił dużo,a masz jakiś probiotyk w domu?to mu daj bo to dobre przy wymiotach.

Mojej coś się poprzestawiało i wstaje 2razy w nocy na jedzenie,no masakra a lekarze kazali mi ją odstwiac od nocnego żarełka:-(

reklama
MILENKA hehe pozalowalyscie mi w koncu hehe no to ja wspolczuje tym wszystkim mamom, ktorych dzieci tak sie budza- masakra!
NIUNIA- koniecznie niech duzo pije, bidulek maly, ucaluj!

Ale pusto,dziewczyny odsypiacie nocne pogaduszki?;-)
My się zbieramy na rehabilitację a po południu mamy tego lekarza w krakowie od wojty,ciekawe co powie.

Niunia jako, że mój starszak raz w miesiącu rzygał(bo wymioty to to już nie były) mogę doradzić:
-coś nawadniającego z apteki-u nas Orsalit
-probiotyk
-a jak nie chce pić Orsality to moim sposobem jest uwaga podanie solniczki(mój uwielbia sól) jak liże to potem chce mu się pic haha i to jest 2w1 bo pije no i sól zatrzymuje wode w organizmie
-aaaa no i daj mu Coli lub pepsi nie ma nic lepszego na brzuszek
-do jedzenia słone paluszki, krakersy, suchary i chrupki kukurydziane

Orsalit mam w domu ale faktycznie nie za dobre to, jednak sprobuje. Co do coli on gazawanego nigdy nie pil I raczej sie szybko nie napije. On wode pil w nocy tylko ze ja mialam wrazenie ze po tej wodzie tez wymiotowal. Narazie spi dalej poczekam az wstanie najwyzej do lekarza pojade. Dzieki dziewczyny.

Niunia mój też tylko wode pije, no czasem jakiś sok ale mi to lekarz podpowiedział aby cole podać.
Aha i młodej podaj probiotyk tak na wszelki bo może to jakaś jelitówka....

Do tego doszlo rozwolnienie czyli mamy jelitowke, jak priobiotyk moge podac malej? On zadnego gazownego nie tknie sok jablkowy tylko pije a tak od malego sama woda. Cala twarz ma popekana od nocnego wysilku:-(

reklama
niunia biedny Twój synuś. Dorosły się przy jelitówce namęczy, a co dopiero dziecko :no: A małej podawaj smectę.

Milenka nic mnie nie pocieszyłaś, bo Julek od urodzenia nienawidzi jeździć w foteliku i wydziera się w nim jakby go ze skóry obdzierali. Ostatnio jak go wyciągnęłam to aż spływał potem z tego ryku :no: Trzymam kciuki za wizytę :tak:

Do góry