reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Milenka jest prawdziwą kobietą i potrafi docenić przyjemność jedzenia ;-)

Ancona bałam się strasznie, że zakrztusi się kawałkiem jedzenia, ale okazuje się, że świetnie sobie z tym radzi i pięknie już gryzie, a jak ma większy kawałek i nie potrafi sobie z nim poradzić to najzwyczajniej w świecie go wypluwa. Dzisiaj na przykład jadłam na obiad pstrąga pieczonego w foli, a Julek razem ze mną i wrąbał nawet spory kawałek. Przy rozszerzaniu diety postanowiłam wcielić w życie tylko jedną zasadę "zaufaj swojemu dziecku". No i póki co się sprawdza :-)

Marcia u nas też chleb jest najlepszą przekąską.

reklama
Ancona - super ta piłka, muszę sprawdzic w londyńskim Tesco czy są takie.

Viltutti - wow brawo dla Olusia. Zagadkę z wzdryganiem masz rozwiązaną :)

Edysiek - a może ząbki się bedą wykluwać i jeść Wam nie chce.

MILENKA - jakby F i M posadzić przy jednym stole awantura gwarantowana o jedzenie hehe , mój też żarłok okrutny :D

Marcia - może Ignaś też cycoholik zatwardziały.

Jadłam paluszki i F sobie capnął kawaleczek nawet nie wiem kiedy i odrazu do dzioba, trochę się pomeczył, naciagało go okrutnie ale twarda byłam i nie "wydzierałam" z buzi. Dał rade ale ja prawie 6 zawał przeszłam.

Agunia - super podejście, podoba mi sie.

Ostatnia edycja:
mika no my sie smiejemy że musimy obiad jeść po kryjomu,bo wrzeszczy jak opetana.

AGUNIA moja też kiedyś jadła pstraga ze mną,akurat to miekka i zdrowa ryba więc bez oporów jej dałam.Powiem Wam ze jakby mnie nie ograniczało to wydzielanie jej jedzenia to pewnie jadła by wszystko z nami;-)

Ja od wczoraj daje mu sok malinowy mojej mamy, niestety z dodatkiem cukru no ale trochę cukru go nie zabije, a jak dzis zobaczył butelkę z "czerwoną wodą" to aż sie z radości trząsł cały.

Viltutti gratki siśka do nocniczka :)
Agunia to jutro spróbuję dać małemu jabłuszko w łapkę i zobaczymy co się będzie działo :-D

Już prawie śpię ale stwierdziłam że muszę jeszcze zapytać o następny fotelik po tym 0-13, jaki i kiedy kupujecie?

Hubert waży prawie 10kg i w domowym ubranku jeszcze spokojnie się mieści ale w kombinezonie to dosłownie wciskam go w fotelik i jak już go tam upchnę to biedaczysko ruchy ma ograniczone do zera :( a czytałam że do tego 9-18 dzieć musi samodzielnie siedzieć tylko że mały o siadaniu nawet nie myśli.

Ostatnia edycja:
Viltutti gratki siśka do nocniczka :)
Agunia to jutro spróbuję dać małemu jabłuszko w łapkę i zobaczymy co się będzie działo :-D

Już prawie śpię ale stwierdziłam że muszę jeszcze zapytać o następny fotelik po tym 0-13, jaki i kiedy kupujecie?

Hubert waży prawie 10kg i w domowym ubranku jeszcze spokojnie się mieści ale w kombinezonie to dosłownie wciskam go w fotelik i jak już go tam upchnę to biedaczysko ruchy ma ograniczone do zera :( a czytałam że do tego 9-18 dzieć musi samodzielnie siedzieć tylko że mały o siadaniu nawet nie myśli.

My kupiliśmy taki model FOTELIK 9-18 CHICCO XPACE ISOFIX 4*ADAC 2014Czarny - 4162617424 - oficjalne archiwum allegro

F jeszcze samodzielnie nie siedzi ale wyjścia nie było bo w poprzedni juz też na wcisk wchodził, też 10 kg +\-

Trochę się czuję jakby nasze dzieci dzieliły całe dekady, bo wy już myślicie o kolejnych fotelikach, a ten mój karakan waży zaledwie 7 kg i pewnie do roku będziemy go wozić w tym foteliku co mamy :no:

AGUNIA pocieszę cie,jak moją przesadziliśmy do większego fotelika to nie chce w nim spać i wyje,takze nasz wyjazd w wakacje do CHORWACJI stoi pod wielkim znakiem zapytania.

Dziewczyny moj Michas sie odmienil. Dzis w nocy milion pobudek!!! Do 3 spal w lozeczku, ale non stop tylko smoka wkladalam, potem wzielismy go do siebie to troche lepiej, ale tez sie budzil. Dalam mu mleko ok 8 i nawet nie mial sily latac po lozku tylko odrazu zasnal... A ja chyba kimne obok

reklama
Ja nawet niewiem jak mloda spala bo starszak sie zatrul czyms i cala noc wymiotowal(takze budzila sie mimo woli) od 24 do 2, 4 razy kolacja leciala,pozniej do 5 rano sama woda,na koncu juz biedny sie tak dusil bo nie bylo czym wymiotowac,normalnie myslalam ze mi serce peknie:-(teraz spi a ja sie zastanawiam czy sie nie odwodnil,
co do fotelika my dostalismy taki 9-18 no i ze w zimowych ubraniach w nosidelku juz ciasno bylo sprobowalam tam ja wozic i dwa razy nawet fajnie sie podobalo itd a pozniej juz nie za bardzo i teraz jezdzi w nosidelku ale tam tez za bardzo jej sie nie widzi:-p

Do góry