reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Hubert gdzieś od skończonych 7mscy zaczął ładnie jeść także kochane jeszcze dwa trzy tygodnie i Wasze maluszki będą wcinać :)

Mały dzisiaj obsunął cały duży słoiczek zupki i chrupkiem zagryzł :happy: a teraz śpi. Ogólnie zupki lubi, owoc zje każdy który mu podam, banany, gruszki, jabłuszko, ananasa a najbardziej mango mu wchodzi. Tylko kaszek nie lubi, ryżowe absolutnie bleee i gęste wszystkie bleee, je tylko takie robione na mleku z butelki do picia rzadziutkie nestle ze śliwką lub kleik kukurydziany.

reklama
Moj tez sie nawrocil i zupki chetnie wcina, tylko te niecalkiem zmielone to gorzej, a i ja sie obawiam, ze sie zakrztusi, wasze nie maja z tym problemu?
Zastanawialam sie tez nad chrupkami, bo Wy dajecie takie zwykle kukurydziane? Takie ktore sie kiedys ze soba sklejalo? Boje sie, ze moj ja cala wepcha i sie zadlawi :-S

O, anacona fajnie ze nasze maluchy beda sie bawic w tym samym :)
My prezentowo od dziadkow jednych mamy dostac fotelik, a od drugich chyba krzeselko do karmienia Tripp Trapp.

Z Lidla uwielbiam dzieciece rajstopki :) Ogolnie w ogole maja fajne rzeczy i jakosc naprawde spoko, tylko szkoda ze tak rzadko je sprzedaja i jak juz to w tak malej ilosci :( A na zabawkowych promocjach z Tesco tez juz sie pare razy przejechalam, zgadzam sie z opinia ze oni wystawiaja tylko to czego naprawde juz w zaden inny sposob nie sa w stanie sprzedac...

My dzis rano powitalismy na swiecie druga jedynke ;) O dziwo noc jak marzenie, trzy pobudki i spanie do 7ej :)

U nas apetyt za to super, ale Oskar je dopiero od tygodnia ;) Uwielbia zupki, najbardziej podchodzi mu dynia z ziemniakiem, do BLW podchodzi na razie ostroznie, choc gruszke spalaszowal z apetytem ;) Od jutra chce wprowadzic mu kaszki sniadaniowe, tu maja bardzo fajne kaszki bezmleczne bio dla niemowlat, kosztuja tyle samo co Nestle a bez cukru i innych dodatkow. Orkiszowa wcina z zupkami, jutro dostanie sama wymieszana z jablkiem.

Dziewczynyn uzywala albo uzywa ktoras z Was moze eko pieluszek jednorazowych Muumi? Chcialabym sprobowac bo ostatnia paczka pampersow tak koszmarnie smierdziala chemia ze zaczelam sie zastanawiac czy naprawde chce zeby moje dziecko to mialo na skorze 24h na dobe... Jak wrocimy do Polski moze podejde do tematu wielorazowek, ale u tesciow nie widze chwilowo takiej mozliwosci, stad pytanie.

Ostatnia edycja:
Jouluatto gratuluję drugiej jedyneczki :) a ten "ogródek" jak zobaczyłam to musiałam komuś podsunąć pomysł na prezent ;-) ,
krzesełko tripp trap jest genialne tylko ta cena :szok:

Ja na temat karmienia to naprawdę narzekac nie moge, gotuje wszystko, chociaż mam parę słoiczków na czarną godzinę. Je tylko mu sie uszy trzęsą. Na raz potrafi zjeść około 200ml <szokkkkkk >Dzisiaj pierwszy raz zupkę z żółtkiem wcinał - cukiniową.

MADZIOLINA - chrupki kupuje te długie pałeczki. Przeżyłam juz przy nich z 5 zawałów hehehe oka nie spuszczam z niego jak je ale radzi sobie coraz lepiej.

Jouluatto - gratulacje ząbka :)

Ancona - co to za piłka ? Wrzuć linka :D

KATJUSZKA masz rację od 17,kuzynka mnie oświeciła dziś,mam nadzieję że w poniedziałek mąż bedzie w domu to uderzę na zakupy:tak:

KROCZEK chyba trafiłaś na jakieś sztuki z wcześniejszych promocji;-)

MIKA ja Z FP na allegro widziałam tylko śpiewającą kibica,nie wiem czy to taka.

AGUNIA upolowałąś coś fajnego,czy potwierdzi się że te promocje to lipa?

Tez kupie te chrupki ;-)
Kupilam dzis wlasnie pampki w lidlu, 29 zl kosztuja. Narazie 1 op 4 kupilam, ale moze jutro dokupie. Na szczescie u mnie lidl nieoblegany ;-)

reklama
ANCONA tą widziałam na allegro,cena faktycznie super za taką zabawkę,ciekawe co AGUNIA napisze.

moja tych pałeczek kukurydzianych nie lubi,za to zwykłe flipsy wciska całe do buzi,nigdy sie nie zadłąwiła;-),no ale ona z delicja już dała radę hih

ancona ja już kilka rzeczy tam upatrzyłam,ojj poleci kasa:-D.To masz cos pecha dzis z tymi zakupami.

Ostatnia edycja:
Do góry