reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Hej.
Idziemy jednak jutro do lekarza na 10tą. Nie dość że mała ewidentnie nosowo przytkana, to oprócz pochrząkiwania zaczęła dziś trzepać głową jakby ją właśnie coś w uchu drażniło:-( . Siedzę w pracy a mąż mi pisze, że Emciś po wielkiej awanturze zasnęła o 20:30 i już się kręci i jęczy. Oby lekarz coś zaradził.

reklama
Moje dziecko jest o wiele grzeczniejsze niż przed ząbkami. Cały czas się śmieje. Życzę Wam wszystkim takiego ząbkowania bez płaczu, bólu, gorączki, środków przeciwbólowych.

Dzisiaj zaliczyliśmy tylko około pół godziny spaceru bo co chwilka padało a matka kaloszy nie zdążyła jeszcze odgrzebać. Tutaj kalosze to każda kobieta musi mieć tak jak szpilki.

Biedronkowe bodziaki mam ale jeszcze za duże natomiast Tescowskie polecam, kupuje od urodzenia i jestem bardzo zadowolona.

Ojjj ja też kawiara jestem. Teraz i tak pije dużo mniej niż jak wcześniej co pracowałam w kafejce.

Madzikm - biedna córcia. Daj znać jak po wizycie.

Ostatnia edycja:
Hejoooo,zakonczylam weekendowo/poniedzialkowa prace,ciekawe czy mloda dzisiaj bedzie spac w nocy jak rano nie musze wstac? pewnie tak,bo jak by bylo inaczej:-D
Madzik zdrowka dla Emci oby to nie bylo jednak zapalnienie ucha:no:
i tyle pamietam buuuu chyba musze jeszcze raz doczytac:-p

Edysiek - sok malinowy nie bez powodu cieszy się sławą jednego z obowiązkowych lekarstw na przeziębienie :-)
Djmka - dobrze że diagnoza trafiona i Młoda już się kuruje
Madzikm - trzymam kciuki za lekarza...
Joulantto - ja kawy nigdy jakoś dużo nie piłam, w ciąży miałam po niej straszną zgagę (tak jak po czarnej herbacie) i się zupełnie odzwyczailam. Nawet teściowa ma w szafce specjalnie dla mnie herbatki owocowe ;-)
A z ciuszków to u nas rządzą bluzy z lidzia, spodnie z tesco, a bodziaki to najbardziej lubię ze smyka (ale tylko jeden rodzaj - jednokolorowe z dlugim rekawem - niezniszczalne i elastyczne :-) ). No a z lidlowej najblizszej gazetki planujemy kupić kolejkę (mamy z ikei i jestem ciekawa czy będą do siebie pasowały) i tablicę - prezenty z myślą o dwojce choc na razie tylko starsza skorzysta.
U nas trzy zęby są, a czwarty się zastanawia ;-) Misiek humor ma niezły ale zupelnie obraził się na siadanie - do krzeselka włożyć ryk, w wannie posadzić to samo, o spacerowce nie wspomnę. Więc jedzenie było na stojąco, kąpiel na czworaka, a spacer na połleżąco - oczywiście na brzuchu ;-)
Do tego starszą strasznie męczy katar, a że to pierwszy raz to uczymy się dopiero smarkac, inhalowac itp No i w sumie dopiero niedawno zasnęła. Mam nadzieję że przynajmniej rano pośpi.
Dobrej nocy

Ostatnia edycja:
ooooo juz dopatrzylam ze u nas w lidlu beda ubranka 17-nastego i cos mi sie wydaje ze znowu beda to duze zakupy:tak: uwielbiam ubranka z lidla i tesco.
doczytalam o kawie,no ja pierwsze co rano to kawa,jak nie ide do pracy to dwie z rana i trzecia jak malutka zasnie.,pozniej to zalezy ale duzo chyba za duzo nawet czasami;-)
mam nadzieje ze moja zadnego kataru nie zalapie bo po ostatnim mam dosc na kolejny rok:baffled:

Jeżeli ząbkowanie ma nadal tak u nas wyglądać to ja pass. Dwie godziny ryku przed snem i w nocy nie wiem ile pobudek :( spala ze mną wiec nie liczyłam tylko lulalam przytulalam. Jeszcze zmiana jedzenia jej nie służy :( beznadzieja

Jeżeli chodzi o bodziaki to ja lubię te z Lidla- mamy dwa używany juz baaardzo długo i nic im nie jest :) chętnie kupie więcej...a na te z biedronki to narzekam cały czas. Jeszcze nie założony a już rozciągnięty :(

Idę coś zjeść bo mąż mi łaskawie wziął młodą i mogłam chociaż poleżeć bo ze spania nici.

Jak zwykle posmecilam...

Witam :-)
U nas w miarę ok. Mała trochę marudna, ale i tak jak na chore dziecko jest wyjątkowo grzeczna. Tylko jeść za bardzo nie chce.

Ja kawy w dużych ilościach nie piję, ale jedną rano wypić muszę inaczej bym nie funkcjonowała. Może to dlatego, że mam niskie ciśnienie.

I ja potwierdzam, że tescowe bodziaki są super, tak samo jak pajace :tak:

Madzik daj znać jak Emma.
DJMka dobrze, że małej się poprawia.

Zdrówka dla wszystkich chorowitków.

Rety nocka ciezka za mna. Niby nie plakal ale spac tez nie chcial. Od jakiejs 23.30 przez dwie godziny nie dal mi spac. Marudzil przez sen, rzucal sie po calym lozku, kopal, lapal mnie za wlosy, bil po twarzy, siadal, kladl sie na mnie. Wszystko to w polsnie. Nawet przy cycku sie rzucal wiec za wiele nie pomagal. Normalnie juz mialam dosyc. Jak w koncu usnal mocniej o.1.30 to podpalil dwie godziny. A potem to juz nie pamietam bo znowu go przekladalam od cycka do cycka.

Ja tam lubie bodziaki z lidla. Biedronkowe mialam jedne dla Tymka i tez byly fajne, ale z krotkim rekawem. W tesco nie kupuje bo nie mam blisko. Jak patrze na ta promocje w ludku to chyba nie powinnam na nia isc, bo znowu za duzo kasy wydam...

Kawa - uwielbiam!!!! Pijam zazwyczaj dwie dziennie. Chociaz gdyby nie to ze karmie to moze i trzecia by sie znalazla w ciavgu dnia. Wlasnie zaraz lece sobie zrobic bo rano obowiazkowo musi byc. Tylko ze nie przed sniadaniem.

Mika to super, ze zabkowanie bezbolesne! Chciala bym, zeby i u mojego tak bylo!
Zuzanka to maly rozbujnik Ci sie chowa, hehe
A moj maly jeszcze spi, bo wczoraj byli znajomi i poszedl spac ok 23 ;-)

reklama
Kurczaku u nas to samo, marudzenie przez sen, poplakiwanie, dziwne to jakies ilosci wstawan nie zlicze bo niektore chyba na spiaco byly:/
Marcia ja mam podobnie jak ide do lidla na dzieciece ciuszki zostawiam kupe kasy :-D
Madzik jak Emcia dzisiaj?

Do góry