reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witajcie

Nocka jak najbardziej ok.

F też ciągnie za włosy, "bije" i szczypie wiec luzik Viltutti bo z Olkiem wszystko Oki :D

Nawet nie mówcie o podwojeniu wagi :/ mój z 3208 ma juz grubo ponad 9. Najlepiej żeby na rękach hrabiego nosić a ręce odpadają.

Agunia - jak masz taką możliwość to weź wolne, wykorzystaj Nianię i odeśpij tylko żeby się nie skończyło na tym, że szkoda Ci bedzie dnia na sen i trzeba zrobic to czy tamto. Podziwiam Cię za to, że po nieprzespanych nocach potrafisz funkcjonować w pracy.

Joulatto, Viltutti - super śpiworki !

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, a powiedzcie mi, czy szczepilyscie na pneumokoki? Wiem, ze jest oddzielny watek, ale umarl :|
Na rota nie szczepilam, ale lekarka powiedziala, zeby sie zastanowic nad pneumokojami bo to powazne???

Viltututii
Patrycja strasznie ciągnie za włosy kiedy tylko nadarzy się okazja i drapie po twarzy i po rękach. Raz aż mi się zawiesiła na włosach i pociąga na nich aż mi łzy poleciały , gorzej ma tatuś jak śpi kolo niego to ciągnie go na klacie i pod pachami biedny aż piszczy,
Agunia nie zastanawiaj się tylko zrób tak jak mówisz bo nie dasz rady taj długo uciagnac , nabierzesz siły . I tak jesteś dzielna ze wutrzymujesz pełen podziw dla ciebie
Jolanta i Viltutti fajne spiworki
Ostatnio ktoś napisałal z w a s o śpi workach i chciałam kupić a okazało się ze mam taki jak na zdjęciu.
Nie udzielam się bo mam trochę mało czasu i tylko czytam wieczorami wczoraj byłam na zakupach kupić Pati ciepłe butki szalik i czapkę o takie. Jak coś mi się przypomni kto komu to napisze . Trzymajcie się

Załączniki

• 1414581712881.jpg
    1414581712881.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 69
  • 1414581919210.jpg
    1414581919210.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 52
  • 1414581974836.jpg
    1414581974836.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 51
No dobra, może to głupie pytanie. Ale dobieracie śpiworek pod kolor wózka? Ja mam wózek w kolorze ciemnej czerwieni podchodzącej pod bordo i śpiworków jest masa a mi żaden kolorystycznie nie pasuje do wózka :baffled:

Hj dziewczyny:)

Viltutti Kubuś też drapie, szczypie, ciągnie za włosy i piszczy do ucha:) i to jest najlepsza zabawa:) i przejaw miłości:tak:

Co do śpiworka to ja zamówiłam coś podobnego jak ma Jouluatto u Emilki:) Tak Edysiek dobrałam kolor do wózka. Serdecznie polecam jej wyroby :) Dziś dostałam kozaczki minky dla Kubusia:) Potem wrzucę zdjęcia:) Zamówiłam też u niej pościel na gwiazdkę dla dzieciaków z rodziny:)

Wrzuc koniecznie Kroczku bo ja tez mysle o kozaczkach od Emilki i jestem ciekawa jak sie sprawdzaja w praktyce :)

Edysiek jasne ze tak! Co to w ogole za pytanie, zupelnie jakby stiwerdzic ze np w samochodzie moze byc cos wazniejszego niz kolor ;) Ja akurat miala dosc ograniczony wybor kolorow, bo w rozmiarzs S byly dostepne tylko dwa wzory "chlopiece", a kod musialam wykorzystac do przedwczoraj. No ale mam nadzieje ze jakos bedzie pasowalo. Mama mowi ze przylozyla do siedziska spacerowego, kotre jest jeszcze u nich i wygladalo ladnie ;P Wozek mamy szary, spiworek jest taki: ImageUploadedByForum BabyBoom1414678283.986284.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1414678283.986284.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1414678283.986284.jpg
    42,2 KB · Wyświetleń: 49
Hej foremki :-)
Dziś tylko na szybko bo wczoraj byłam w pracy i dziś też idę a tu trzeba było obiad zrobić i dla Emmi zupkę i deserek przygotować i tak mi dzień zleciał. Niewyspana jestem bo Emmie się na gadanie w nocy i nad ranem wzięło i mimo że spałam w drugim pokoju to ją słyszałam i ze snu nici. Co chwilę tylko słyszałam męża mówiącego "ciiiii....cichoo" i sumie to mi się śmiać chciało :-)
Widzę, że zakupy ubraniowe na zimę w pełni, my też się wybieramy do miasta w weekend bo wydaje mi się że Emmie chłodno a żadna z dwóch kurtek które dla niej mam nie pasuje bo są duże. Pewnie też poszukam kombinezonu bo wydaje się najlepszą opcją.
Pozdrawiam Was wszystkie

Witajcie. U nas noc calkiem niezla w porownaniu do ostatnich. Mozna powiedziec ze jako tako sie wyspalam. Tylko dzien jakis taki szary i ponury ze nic mi sie nie chce.

Chyba tez musze poszukac jakiegos spiworka do wozka. No i kombinezon musze kupic bo na razie jak jest zimno to mlody w takim dwuczesciowym materialowym jezdzi. Ale na zime to jakis jednoczesciowy by sie przydal. Chyba olx musze przejrzec.

reklama
Loka - pozdrawiamy :)

Agunia - dla pewności możesz mu zrobić badania , ale myślę ze jest wszystko ok, poprostu Julek to niejadek. Wiem coś o tym, starszy jadł do roku tylko cyca a po roku nieraz udało mu sie zjesc 1 łyżeczke zupy i tylko cyc. Dziecko podobno nie da sie samo zagłodzic. Starszak pomimo ze tylko cyc to fakt chudziutki był i jest ale zdrowy i pełen wigoru. Do roku spokojnie dziecku cyc wystarczy jesli tylko ma na to ochote. Ty odzywiaj sie zdrowo i mu przekazesz w mleczku;)

Dzisiaj byłam z młodszym u kontroli po tym zapaleniu ucha i jest ok, jedynie mamy pójść jeszcze do laryngologa aby on ocenił stan ucha fachowo.

No i zważyłam go, wazy 7950, a byłam pewna ze wiecej, bo naprawde ten akurat nie odmawia jedzenia:-) Mniej waży o 1kg niz starszy w jego wieku tylko na cycu.

Madziolina - po te obiadki po 6 mies maja juz kawałki a nie papka aby dziecko nauczyło sie gryżć i dziecku na poczatku trudno jest przestawic sie. Mój pierwszy raz jak mu dałam to krztusił sie i miał odruch wymiotny, po 2 dniach juz spokojnie je.

A i mi tez lekarka powiedziała aby dawac mu jogurty, poleciła te zwykłe naturalne a nie te dla dzieci co stoja na półkach sklepowych a nie w chłodnym i kosztuja krocie.

super ze z uchem juz ok.

Uff nadrobiłam Was ale już nie pamiętam co komu więc tak ogólnie:tak:

Kubuś przybiera na wadze średnio 700-800g miesięcznie i obecnie waży 9kg i mierzy 73cm. Wszystko zgodnie z normami centylowymi:-) Tylko tyle, że on na butelce niemal od początku:tak: Przez chorobę troszkę nie bardzo mu szły słoiczki ale teraz już znów zjada je chętnie:tak: Oczywiście zjada pół słoiczka obiadku i pół deserku ale to dobrze bo po co ma być gruby:-)

Ja właśnie zastanawiam się nad puzzlami dla Kubulka.

Muszę pochwalić się, że przebiły się mu już dwie jedyneczki na dole tak więc lada moment wyskoczą na wierzch:-D No i Kubulek siedzi jak go posadzę ale muszę mu jeszcze asekurować pupkę bo go na boki ciągnie;-)

wow..super. U nas z siadaniem jeszcze tak sobie. A zebki mamy juz 4 i piaty w drodze :)

A jakie puzzle możecie polecić? Bo naczytałam się, że wiele z nich jest rakotwórczych i nie wiem jak trafić na te bezpieczne.

kurcze tez myslalam o tych puzzlach ale jak jeszcze je rozloze w domu to juz w ogole nie bedzie miejsca gdzie przejsc.

DJMka, Kroczek dziekuje :)

Co do puzzli my kupilismy Skip Hop, drogie ale bez bisfenolu i producent twierdzi ze mozna je nawet jesc i nie zrobia krzywdy ;)
Kupowalismy w Niemczech bo sa tu sporo tansze niz w Polsce. Na pewno nalezy unikac tych ktore wydzielaja jakikolwiek zapach (to sie tyczy plastiku ogolnie), jesli smierdzi to znaczy ze jego struktura chemiczna jest slaba i rozne swinstwa (w tym wlasnie toksyczny, rakotworczy bisfenol) przechodza przez skore do organizmu. Niestety z plastikiem jest taki problem ze nikt na 100% nie wie z czego on jest bo Chinczycy, ktorzy produkuja pelety do jego produkcji nie podaja ich skladu zaslaniajac sie prawem patentowym i tajemnica handlowa, a sa monopolistami w zakresie produkcji. Plastik zawierajacy bisfenol ma oznaczenie 7 (w takim trojkaciku ze strzalkami, jest na kazdym plastikowym opakowaniu). Niebezpieczne sa tez numery 6 i 3.

wow, jakie rozeznanie :) dobrze wiedziec.. to bede szukac tych bez 3,6 czy 7 :)

Dziewczyny zrobiłam badania i byłam u lekarza. Wszystko jest w porządku. A lekarka powiedziała, że póki tyje to jest ok i mam się nie martwić, no a poza tym Młody ma 70 cm i wcale nie wygląda na zagłodzonego :tak:

Puzzle kupiłam baby ono, bo mają atesty i są grubsze od pozostałych. No ale czy te atesty oznaczają, że nie mają

Kurde Viltutti to Olek jest prawie dwa razy większy niż Julek. Ciekawe jakby wyglądali gdyby ich koło siebie posadzić :-) U nas w wózku też są ryki. I ubieranie też jest be.

Będę się powtarzać, ale u nas noc ponownie tragiczna. Już nawet się zastanawiam czy nie wziąć urlopu i nie wyprawić Julka z nianią na dłuuugi spacer i odespać sobie choć trochę.

ja jestem zdania ze jak przybiera to jest ok. Kazde dziecko sie rozwija inaczej i nie da sie tego w normy jakies wcisnac. Dobrze ze zrobilas badania to juz wiesz ze jego taka natura :)
\a co do urlopu to rzeczywiscie jak masz ataka mozliwosc to wez 1-2 dni i odpocznij tyroszke.

Ja kupiłam używany taki śpiworek Spiwor uniwersalny TAKO i jestem zadowolona :)

A jeszcze pytanie - Wasze dzieci też uwielbiają tłuc innych po twarzach i drzeć za włosy? Bo zaczynam się martwić czy to taki etap czy moje dziecko jakieś szurnięte?
oj tak, u nas po twarzy, po szyi a ostatnio i w brzuch mnie ugryzł :) za wlosy tez ciagnie. Kolczyki juz zmienilam. No nic, rozwija sie nasz mały szkrab :)

co do spiworków - ja nie zamierzam narazie kupowac, kupilam cieply koc i spiworek dla Malucha, wiec chyba starczy.

Do góry