reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Skoro mówicie, że jakieś szanse na badania są to podzwonię dzisiaj po laboratoriach i dowiem się jak wygląda sprawa. A uczulenie podejrzewam, ponieważ Julek dostał tzw. trzecią powiekę, a w kupie pojawił się śluz. No, a jak odstawiłam gluten to trochę się poprawiło.
Viltutti w końcu się teściowie wyrwali z letargu :tak:

U nas też przy ząbkowaniu jest niemal całkowity brak apetytu.

Edysiek też mnie przeraża zmiana czasu.

No i przyłączę się do niewyspanych mam. U nas nocka była masakryczna, a o 2 Julko obudził się w szampańskim humorze i stwierdził, że koniecznie musi się pobawić :wściekła/y:

Aaaaaa, babcina komitywa upadła z hukiem. Chodzą teraz obie z muchami w nosie i prześcigają się w donoszeniu na siebie nawzajem. No i oczywiście trwa walka o to, która ma ważniejszą pozycję w rodzinie i lepiej potrafi zająć się Julkiem :no:

reklama
Hej. U nas też szaro i buro. Tak nieszczególnie do wychodzenia, ale w taką pogodę jakoś łatwiej mi się wybrać. Zobaczymy jak będzie dzisiaj. Strasznie Wam współczuję tych nocnych pobudek. U mnie były tak ze 4 i i tak czuję się zmęczona . W ogole Misio mi się przestawił i śpi ostatnio od 22 do 9. Fajnie by było gdyby zasypiał o te dwie godziny wcześniej ale nie wykazuje chęci do współpracy ;-) no a jak już wstanie i ma dobry humor to pełza/raczkuje po całym domu i w ogóle na siebie "nie uważa". Trochę jak u Marci - Oliwia była/jest zdecydowanie ostrożniejsza.

U nas dzis tez srednia pogoda, szaro, buro i ponuro, ale oczywiscie pojdziemy na dworek, moze do parku kaczki pokarmic ;-)
Ja wprowadzilam gluten, nie wiem, czy w odpowiednich ilosciach, ale nic mu nie jest :-D

Hej dziewczyny , pogoda jest masakryczna , więc że spaceru pewnie nic wyjdzie. Nasza noc tez pozostawia wiele do życzenia budziła się z płaczem 4 razy po 2 razie wiezialam ją do siebie ale nie z liczę ile razy się przebudzala .
Ile ja bym dodała za jedną przespana noc, tak się nie da żyć. Dziewczyny dzięki za informacje na temat siateczki może dzięki niej polubi owoce. O przestawieniu czasu aż się boje pomyśleć co to będzie. Teraz ja usypiam w bujaku bo ile można znieść tego daracia się! Może uda się w spokoju kawę wypić. Miłego dnia
Madziolina a w jakiej postaci dajesz ten gluten ja próbowałam coś wyczytać ale nic ciekawego nie znalazłam. ?

Ostatnia edycja:
U nas też brzydko,zaliczyłysmy obowiązkowy spacerek po 8 a w drodze powrotnej już nas mżawka dopadła,w południe znowu idziemy ale to już pewnie będzie lało.

Laski o co chodzi na fb z tymi wpisami typu ;lubię na pufie' itp,???

SANDRA nie wiem z czym masz problem?już dawno powinnaś wprowadzić gluten.możesz dodać do zupki albo mleka mm albo po prostu kupić gotowa kaszkę z glutenem.

Ostatnia edycja:
U nas też brzydko,zaliczyłysmy obowiązkowy spacerek po 8 a w drodze powrotnej już nas mżawka dopadła,w południe znowu idziemy ale to już pewnie będzie lało.

Laski o co chodzi na fb z tymi wpisami typu ;lubię na pufie' itp,???

Też nie mam pojęcia o co w tym chodzi sama to napisałam myślałam że ktoś mi wyjaśni ale na razie cisza

Zuzanka ona ten katar ma już jakiś czas, ale teraz zrobił się żółty do tego jakiś lekki kaszel, więc wolałam sprawdzić, bo na zęby raczej nie byłby żółty, a wodnisty.

Milenka na fb z grupie wkleiłam o co chodzi ;)

Viltutti super, że teściowie pomagają :) zawsze to trochę lżej.

Marcia ja mam pytanie od Ciebie odnośnie dawki wit d? my przy kp mamy zaleconą podwójną dawkę od 6 m-ca, czy Ty też synkowi tak dajesz?

U nas noc zapowiadała się nieciekawie...mimo podania Nurofenu do 23 co chwilę budził się z płaczem, ale potem jak zasnął to wstał na karmienie o 5:00 A potem o 8:15:tak::tak:

U nas szaro jak wszędzie i na dodatek zapodział mi się daszek od nosidełka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

DJMka, mi pediatra zaleciła potrójną dawkę wit D, ponieważ Oleś jest duży ale głównym powodem było to, że ma spłaszczoną z tyłu główkę i mu się ona dosyć mocno poci tak więc są to prawdopodobnie objawy jej niedoboru.

Sandra, gluten wprowadza się od 6 miesiąca bo im wcześniej, tym mniejsze prawdopodobieństwo że dziecko będzie miało problemy z jego tolerancją. Gluten jest wszędzie gdzie jest zwykła mąka tak najprościej mówiąc. Można go wprowadzić poprzez zwykłą kaszę manną dodając jej łyżeczkę do zupki którą sama gotujesz, albo gotując ją na wodzie i np. dodają do niej jakiś deserek owocowy. Jeśli mała daje radę, to możesz dać jej piętkę chleba lub bułki jeśli nie będzie się dławiła.
Albo kup gotową kaszkę np. Zdrowy Brzuszek Kaszka 8 zbóż jest dostępna np. w Rossmannie, są też inne.
No i jajko też powinnaś już wprowadzić: pół żółtka ugotowanego na twardo, np. dodać do zupki albo ja mieszałam je z mm żeby papka wyszła i mały też się zajadał.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry