reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

DJMKA dzięki;-),witaminę d pediatra kazała mi dawać jedna kroplę ale my mamy vigantol,on chyba lepiej sie przyswaja,ale ja jeszcze doadatkowo podaję tran a tam też jest witamina d.

VITLUTTI o mojej też głowa sie okropnie pociła,a jak zaczęłam dawać wigantol nie te suplementy bez recepty to przestała,może miała niedobór,hmm.A dajesz na raz potrójną dawkę,czy kilka razy dziennie?

reklama
VITLUTTI o mojej też głowa sie okropnie pociła,a jak zaczęłam dawać wigantol nie te suplementy bez recepty to przestała,może miała niedobór,hmm.A dajesz na raz potrójną dawkę,czy kilka razy dziennie?

Daje na raz, bo mam Vita D, aerozol do stosowania w jamie ustnej, 10 ml - Portal Dbam o Zdrowie w sprayu więc psikam mu 3 razy, Wcześnie miałam coś w kapsułkach z kwasami DHA i wit D ale tak nieziemsko waliło rybą, aż się małemu cofało, więc odpuściłam.

Dziewczyny, a mam do Was pytanie z innej beczki: czy ktoras z Was planuje druga ciaze w niedlugim czasie?
My sie planujemy starac po sylwestrze ;-)
Zglupielismy, nie?

Nie ma takiej opcji by najmniej na razie z Pati się czuje jakbym przynajmniej bliźniaki miała . Mam dwie dziewczyny , nie powiem chłopak by się przydał, ale na razie jestem na nie . I nie wiem sama czy się zdecyduje po tym co teraz jest.

Wreszcie kompa dorwałam to mogę poodpisywać :) w miarę jak mała Cholera śpi, bo uśpić ją dziś to jakaś masakra..

w ogóle jak tak Was przeczytałam to stwierdzam, że te nasze dzieci jakoś się komunikują na "trzecim" poziomie.. no żesz.. u nas masakra ze spaniem - od 22 z nami w łóżku, o 4 mąż sobie w końcu poszedł, bo młoda postanowiła pogadać z sarnami - normalnie bębenki pękały.. a między 22 a 4 to nie wiem ile pobudek :( potem o 6 niby wyspana, ale zamiast się cieszyć wydzierała się, więc podjęłam próbę uśpienia.. spała do 7.. i dopiero teraz padła na drzemkę..

pogoda fatalna.. widziałyście, że w piątek nawet 2st może być?!?!

Mandziolina - tak, ja na razie mam mocne postanowienie że się staramy, bo ja się do tego nie nadaję i po prostu musimy strzelić drugie, a potem wracam do pracy i zapominam o jękach, krzykach, permanentnym płaczu, niejedzeniu, pieluchach itp. Tylko pisałam kiedyś na:ninja2: jakie mam obiekcje.. a mam trochę łącznie ze zdrowotnymi :(

Kurcze martwicie mnie z tą witaminą.. nikt mi nigdy uwagi nie zwrócił, ale jak mandziolina pisze młoda ma ciągle zimne i spocone stopy :(

Zuzanka/ Marcia pożyczcie trochę umiejętności Waszych dzieciaczków :) moja to chyba tylko intelektualnie się rozwija....

Matko, ja jestem przerażona zmianą czasu, w ogóle tego nienawidzę, bo co pół roku chodzę jakby mnie walec rozjechał.. a tu jeszcze dziecko......

Odnośnie pchaczy itp, to nie wiem ile mówią, ale ja mam pianinko z Fishera i ono bardzo dużo mówi i śpiewa po polsku.. ale racja, też szukałam używanego pl i doopa
W ogóle są takie fajne zestawy zabawek z UK, ale kurcze tam to się już licytujący zabijają :( po 300-500 zł idą.. no ale składają się z naprawdę fajnych i wartościowych rzeczy

Milenka jak kupuję coś na OLX to zawsze w Krk i jadę obejrzeć.. raz - uwaga hit - fotelik do samochodu sam do mnie przyjechał i to za super cenę :)

mojeboje po doświadczeniu permanentnego wycia przez 50 km teraz podróż zawsze jest pod młodą.. czyli na czas drzemki.. inaczej nie ma szans żeby zasnęła

VILTUTTI;-),mojej tran też nie podchodzi,połowę wypluje,mimo że kupiłam cytrynowy.Ale skoro już mam to jej daję,więcej pewnie nie kupię.

EDYSIEK mało teraz tych pchaczy a będzie coraz gorzej bo już na mikołaja ludzie polują,ale znalazłam wczoraj na olx nowy w wersji angielskiej za 99zł,do tego 5km odemnie,chyba się zdecyduję;-)

KATJUSZKA widziałąm te zestawy ale właśnie trzeba siedziec i licytować,ja się do tego nie nadaję,kupuję często na allegro ale w opcji kup teraz.Zgadzam się że fisher zabawki dużo gadają,mam jedna po synu to mówi kształty,kolory,alfabet,cyferki,za mną jeszcze to krzesełko chodzi może na urodziny.

LASKI nie zarażajcie tak tymi planami ciążowymi;-)

Ostatnia edycja:
Viltutti my też mamy podwójną dawkę od 6 miesiąca, ale wyczytałam, że teraz takie zalecenia są. Moja teraz to ma potrójną dawkę, bo poci jej się główka strasznie, więc 2 tygodnie mam jej tak podawać i na kontrolę się zgłosić później. Ogólnie wit. d powinno się dzieciom do 18 roku życia podawać i w okresie jesiennym samemu przyjmować.

Truskawkowa to syn dał trochę odespać.

Moja buczy,a właściwie drze się w leżaczku, bo już padnięta, ale spać nie będzie, a ja nawet nie mam jak się za obiad wziąć, bo ona ciągle na rękach przez tą chorobę i zęby. :wściekła/y:

reklama
Ja pewnie, przez zdrowy rozsądek też kiedyś zdecyduję się na drugie jeśli trochę ogarnie się nasza sytuacja życiowa no i Olek sporządnieje, bo póki co jest na tyle absorbujący że drugie dziecko byłoby poprostu krzywdzące dla jednego z nich, bo któreś musiałoby pójść w odstawkę a nie wyobrażam sobie jak mogłabym nie poświęcić całej uwagi Olusiowi, a wiadomo że starsze musi "połowę" mamy oddać. Więc może za jakieś 3 lata...
Chociaż pewnie jak nie zaliczymy wpadki to i nie będzie drugiego dziecka :)

Do góry