reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ewcia dziś dosłownie rzucała się na jedzenie, wmiotła wszystko co miała w planie - matka w szoku, a wieczorem zagadka rozwiązana - drugi ząbek się przebił:-)

reklama
Super pojawiły się linki i podoba mi sie pchacz co wstawiła Edysiek I Krzesełko uczydełko,teraz pytanie co wybrać:confused:,planuję używane kupić bo nowe to za dużo kasy a jeszcze może nie podejść małej.

MARCIA a jakie baterie wchodza do krzesełka?po karuzeli fp mam dość r20,wydałam 80zł do teraz na baterie:no:.

VILTUTTI daj spokojnie pare łyżeczek jogurtu na początek,teraz w 7miesiacu można już wprowadzać nabiał:tak:

TRUSKAWKOWA,EDYSIEK moja żarełka nie odmówi,zjada codziennie michę zupy,dziś na słoiczku bo nie było kiedy ugotować;-)

Kroczku witamy :tak:

Viltutti jak nocka?

Widzę, że zęby idą pełną parą. I tak pewnie będziemy mieć przez kolejny rok :-) Wesoło mi, bo siedzę w pracy, popijam kawkę i mam przerwę od jęczenia, no i z dnia na dzień widzę coraz więcej zalet powrotu do pracy :-)

Niechęć jedzeniowa jest i u nas, ale w sumie ja mam tak od początku. Ostatnio Julkowi zasmakowała jedynie gruszka w siateczce więc niejadkom polecam, bo słodka, miękka i soczysta.

Linki do zabawek fajne. Julko ma pchacz z milionem przycisków i jest nim zachwycony.

Jogurciki są też dobre z hippa, nazywa się to deser jogurtowy z musem owocowym (albo jakoś tak).

Dziewczyny podejrzewam u Julka uczulenie na gluten wiecie może czy mogę mu już wykonać jakieś badania w tym kierunku? A jeśli tak to jakie?

Noc nawet nie taka zła :) pobudka co jakieś 1,5h ale bez wycia - zmiana pozycji lub mleko i spał dalej. Tak więc chyba jednak coś mu nie tak, skoro po ibuprofenie jakaś poprawa była. Albo przypadek, zobaczymy jak dzisiaj będzie się zachowywał.

Viltutti dobrze czytać chociaż odrobinkę lepsze wieści z frontu:tak:

Agunia oderwanie się od domu super działa na psyche, potem więcej sił i cierpliwości człowiek ma do małego wyjca.

U nas leje, wieje, do d.... Niecierpię w domu być uziemiona, bez spacerku Ewie jakoś drzemki się dezorganizują, na spacerze po 11 zasypia, a w domu strasznie długo walczy, w rezultacie przesypia porę obiadu i wszystko się jakoś rozjeżdża.
Chyba za porządki z letnimi ciuchami się wezmę, bo lato chyba ewidentnie się skończyło

Witajcie

U nas pogoda ładna ale zimno. Ważne, że nie pada. Jak tylko się Dzieć obudzi zamykamy na spacer a po południu jedziemy jakieś ciepłe butki/bamboszki kupić bo kończy sie sezon samych skarpetek. U nas muszą być zawiązywane bo F tak grzebie nogami, że skarpety ściąga.

U nas pobudka o 3:30 a potem na dobre o 7.

Zmykam pralkę załadować i zacząć obiad robić

Pozdrowienia

AguniaGr nie wiem jak to wygląda z glutenem ale badania na uczulenia robi się powyżej 3 roku życia. Pamiętam dlatego ze bratowa tez chciała sprawdzić to właśnie tak jej powiedzieli. Na lepiej gdybyś poszła o poradę do rodzinnego. Pati np jak zje banana to na buzi robi się jej kaszka.
Szkoda bo na razie banan w chodził jej najlepiej.
A gdzie kupiłaś siateczke.?

Hej. U na noc super:tak: Jedzonka o 4:30 a potem spał ze mną do 8:00:-D:-D
U nas też leje, ale już troszkę mniej, więc mam nadzieję, że w końcu przestanie bo muszę młodego brać do przedszkola.

reklama
Agunia mozna zrobic badania na nietolerancje glutenu z krwi. Bada sie kilka przeciwcial. Tylko pediatra Ci tego nie zleci. Jesli juz to jakis gastrolog dzieciecy. Ewentualnie mozna poszukac czy jakies laboratorium nie robi takich badan prywatnie. A jakie Julek ma objawy?

U nas mzawka leci od samego rana wiec tez siedzimy w domu. Musielismy wrocic wczoraj na dzialke bo maja nam dzisiaj szambo kopac i ktos musial byc. Tesciowa ma przyjechac zeby posiedziec z dzieciakami jak beda kopac.

U nas nocka srednia. Ze 4 czy 5 pobudek. Zauwazylam ze on tak co druga noc ma gorsza. I juz sama nie wiem od czego to.

Do góry