reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam :-)
My dzisiaj idziemy na kontrolę do ortopedy, ale dopiero po 12. Ale stwierdziłam, że i tak rano nie będę nic w domu robić, odwiozłam starszą do szkoły i pojechałam do rodziców.
Nie chcę zapeszać, ale u nas noce dużo lepsze, pobudka o 2, flacha i co prawda pół godziny usypiania, ale potem spała do 6:30. Jak tak ma być co noc to mi odpowiada :tak:

Agunia ja miałam uczulenie na gluten, a dokładnie chorowałam jako dziecko na celiakię. Dlatego bałam się, że moja może mieć. Ale 2 miesiące minęło i nic się nie dzieje.

reklama
ufff, nadrobiłam Was.

Ząbkowanie na tapecie widzę. U nas też. Młoda od jakiegoś czasu dostaje nurofen na noc, bo inaczej jest gorzej niż źle. Wczoraj byłam z nią u lekarza, bo gil żółty, a do tego jakiś kaszel. Osłuchowo czysta, ale smarki są. Do tego wylazła jej prawa dolna jedynka, widać taki kawałeczek malutki, ale jest. Lekarka mówiła po zajrzeniu w paszczę, że ząbkowanie w pełni.

Leków nie chce brać, bo pluje nimi, szaleć można.

Sandra te siateczki można znaleźć w aptece albo sklepie z dziecięcymi artykułami. A na pewno na allegro.

Viltutti może u was te zęby tak czadu dają?

Witajcie

U nas pogoda ładna ale zimno. Ważne, że nie pada. Jak tylko się Dzieć obudzi zamykamy na spacer a po południu jedziemy jakieś ciepłe butki/bamboszki kupić bo kończy sie sezon samych skarpetek. U nas muszą być zawiązywane bo F tak grzebie nogami, że skarpety ściąga.

U nas pobudka o 3:30 a potem na dobre o 7.

Zmykam pralkę załadować i zacząć obiad robić

Pozdrowienia

ze skarpetkami mamy to samo - u nas daja rade rajstopki dla chlopców - tego nie sciagnie tak łatwo :)

Edysiek jak u lekarza?

Agunia fajnie ze w pracy odsapniesz. Tez z jednej strony chcialabym wrocic do pracy, ale z drugiej nie wiem co jeszcze zrobic z dzieckiem i tak sie odwleka.

Sandra ja kupilam siateczke w smyku a kolejna w biedronce. Mozna tez na allegro zamówic jak pisza dziewczyny.

U nas noc lepsza niz zwykle - tylko 4 pozbudki, Mlody spi z nami bo ja nie mam sil teraz do niego wstawac. Ale chyba zeby i tak mu daja popalic. teraz ucze go chwile zajmowania sie samym soba. Bo w koncu nie mam chwili nawet zeby cos zjesc jak on spac nie chce - a spi minimalnie.

Agunia - z tymi badaniami to chyba u takich maluchów problem jest, chyba że tak jak Marcia pisze prywatnie uda się zrobić. Pamiętam jak pediatra mi w Polsce powiedziała, że najczęściej wyniki są niemiarodajne więc się ich nie zleca. A jakie objawy u Julka?? Z tego co pamietam to Julko z mlekiem krowim też miał problem bo Ty chyba na diecie beznabiałowej byłaś?
A powrót do pracy jest super - i mimo że mi się tęskni za Emmą to nie na tyle żeby z tego mojego pół etatu zrezygnować:tak: Tak mi dobrze:-D

H hi hi doigrałam się i ja:tak: Kubuś szaleje, jęczy, płacze i złosci sie calymi dniami przez zeby:eek: Wszystko na nie i gryzie. Nic go nie bawi. Dzieki Bogu noce jeszcze przesypia:tak: Reszte potem bo juz mialczy:/

Witam w klubie Kroczku:baffled: U mnie ryk i krzyk i wszystko na NIE:wściekła/y::wściekła/y: Obiad,kaszka,soczek bleeee nawet kisiel zrobiłam z przepisy Magdy Ciosek, mało tego-cukru dodalam i.....podziękował na starcie:angry::wściekła/y::wściekła/y:
Gdzieś to mam, nie dostanie nic poza mlekiem przez kilka dni, a zaraz jade po starszaka to kupię chrupki i...nurofen:eek:

reklama
U ortopedy wszystko w porządku. Jak zacznie chodzić i będzie mnie coś niepokoić to mamy przyjść. I jeszcze powiedział, że mam małej nie stawiać na nóżki i nie używać chodzika.

Moja dalej obiadów nie chce jeść, zje trochę i pluje. A najgorsze to, że to dziadostwo nie chce się odpierać, ledwo co z vanishem schodzi. A Wy co stosujecie na trudne plamy?

Na deser zmiksowałam jej banana z biszkoptem i też mało co zjadła.
Butlę jakoś ciągnie, ale to i tak dopiero po kilku próbach zaczyna pić, ale jak zacznie to już jakoś idzie.

Do góry