reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam. Nocka calkiem niezla. Jak w koncu usnal za trzecim razem porzadnie to spal do 7 z dwoma pobudkami na jedzenie o 24.30 i 4. Takze noc zaliczam do udanych. Tymek tez ladnie spal i tylko raz sie przebudzil razem z Ignasiem ale dostal misia do reki i spal dalej. Moge powiedziec ze sie wyspalam. Do tego jeszcze w koncu na naszym wygodnym lozku spalismy a nie na kanapie jak na dzialce.

Edysiek ten pierwszy pchacz wydaje mi sie fajniejszy ze wzgledu na funkcje ale to zalezy od tego jakie jest dziecko. Na sierpniowkach 2012 jedna dziewczynka miala taki drewniany wozeczek-pchacz i byla nim zachwycona i bardzo szybko zaczela w nim wozic klocki, misie itp. I przyciski i franki nie byly jej potrzebne. Ja widze ze mlodego interesuja takie bajery wiec on musi miec duzo bodzcow.

reklama
Hej, u nas noc normalna, czyli masakra - z 10 pobudek, płacz, lulanie i przerwy w spaniu... Ja już naprawdę fizycznie jestem u kresu wytrzymałości, mąż ma za zadanie zrobić dzisiaj objazd po aptekach w poszukiwaniu czegoś usypiająco-uspokajającego dla małego, bo póki co homeopatia nie sprawdza się, a chyba dawanie mu ibuprofenu czy paracetamolu bez wyraźnych oznak bólu tylko żeby uśpić jakoś do mnie nie przemawia. Jak się nie uda, to w tym tygodniu idziemy się szczepić więc może wybłagam lekarza o jakiś specyfik który nam pomoże.
Bo ja się nie dziwię że dziecko w dzień nerwowe skoro tak śpi w nocy jak zając pod miedzą.

Edysiek, mamy taki pchacz z v-tech tylko chyba starszy model. Kupiłam na allegro używany za niecałe 30zł i młody uwielbia próbować wyrwać motylka który u nas jest ;)

Pogoda się u nas spierdzieliła więc siedzimy w domu :(

Witam
Spacerek mimo wiatrzyska odbyty, niunia dosypia, zje obiadek (albo i nie, bo ostatnio focha na zupy strzela) i lecimy do szkoły.

Viltutti oby coś wreszcie podziałało. Jak człowiek w miarę wyspany to w dzień dużo znieść może a tak to skąd siły brać

Mamy pchacz podobny do pierwszego po Zosi, samo pchanie na krótko się sprawdziło, bo jakiś mały i niski jest i Zosi było niewygodnie, ale niezliczona ilość przycisków, światełek, trąbek, muzyczek i innych atrakcji wykańczających rodziców wykorzystywana była bardzo długo.

Edysiek u nas też obiad od paru dni są be, jak 100g uda mi się wcisnąć to jestem happy, ale mleko pije, kaszę je, jogurty, deserki, kiesiel też, więc włosów z głowy nie rwę.

Wychodne super:tak:. Potańczyło się, pogadało, pośmiało. Jedyny minus to brak możliwości odespania w niedzielę, a to już nie te lata, że po zarwanej nocy człowiek bez problemu na wykładach czy w pracy siedział.
Tatuś dał radę, zwłaszcza, że posiłki ściągnął - mężowie moich koleżanek zgarnęli swoją dzieciarnię i przybyli na odsiecz. Tak więc wszyscy zadowoleni:-)

hej

u nas jelitowka, siedze z goraczka i nadzieja ze Mlody nie podlapie. mamy juz pierwsza gorna jedynka na wierzchu :)

zabawki super - kurde ja nie wiem ale nie mam jakos weny na zakupy zabawek.

magda super ze wychodne udane, odsapnelas :)

viltutti duzo sily.

Ja tak na szybko bo z tel pisze. Od srody lsptop w naprawie. Mlody od wczoraj mi goraczkuje.dzisiaj mial 38.8 marudny placze non stop. W nocy tylko z cycem w buzi spal. Idziemy wieczorem do lekarza obstawiam zeby bo widac biala kreske ale nie moze sie przebic. Odezwe sie jsk juz oddzyskam laptopa

reklama
Oliwia oby szybko sie przebil!
A ja dziewczyny przegralam walke z obiadkiem! Myslalam, ze mu Gerber nie podpasowal to Bobovite kupilam i nawet dla mnie w smaku ok, a ten 3 lyzeczki i go wzdrygalo i wypluwal, takze nie mam pomyslu.. A przeciez jadl juz obiadki...

Do góry