reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Milenka- sliczna dziewuszka!
Marcia- ja korzystam tylko z tel i tylko w tym watku wklejam zdjecia
Magda Ciosek- lec na impreze, a tatus sobie poradzi!

A moj ma obiadkowy wstret. Do tej pory mu kupowalam Gerbera po 4, potem 5 m-cu i zjadal ze smakiem, a teraz od paru dni kupuje Gerbera po 6 m-cu i sie wzdryga, wypluwa i nie wiem, czy firme inna kupic, czy co?
Jak wrocimy do Wawy to bee gotowac, a narazie nie mam mozliwosci :-(
Reszta u nas w porzadku!

reklama
Sandra dawaj linka do tej zabawki co pisałaś;-).Co do siateczki,drugi raz bym nie kupiła,laski jak wy szorujecie tą siateczke?ja po bananie zużyłam chyba 10litrów bieżącej wody żeby wypłukać,potem przeprać no dramat.Także poszukaj na allegro ale plastikowej VILTUTTI chyba ma taki bo z siateczką to dla mnie nie higieniczne,powinny byc jednorazowe wkłady do tego;-)

Moja dziś w miarę ale wieczorem nadrobiła złości.

Wrocilismy do Lodzi :-(. Ignas zadowolony bo ma wiecej podlug do raczkowania i duzo nowych zabawek. Za to Tymek byl niepocieszony ze nie moze juz od razu isc do piaskownicy jak to robil na dzialce. Oj bedzie z nim ciezko. Wieczorem tez cyrku robil bo odzwyczail sie od swojego starego lozeczka i nie chcial isc spac. Jak w koncu usnal to Ignas juz sie trzeci raz budzi niewiadomo z jakiego powodu. No i spimy od dzisiaj wszyscy w jednym pokoju. Ciekawe jak chlopaki zaakceptuja te zmiany.

Milenka ja tez chcialam ten silikonowy gryzak bo siateczka mi sie wydawala niehigieniczna ale mama mi kupila wlasnie siateczke. Ignasiowi przypadla do gustu a ja z czyszczeniem.nie mialam jakiegos wiekszego problemu a dostawal marchewke, jablko i gruszke. Z bananem moze byc gorzej ze wzgledu na konsystencje.

Zuzanka u nas tez wojna o zabawki jest. Tylko ze Ignas juz calkiem sprawnie raczkuje wiec jest gorzej. A Tymek jak tylko zobaczy ze mlody rusza w jego strone juz wlacza syrene "to mojej!!!!"

Sandra dawaj linka do tej zabawki co pisałaś;-).Co do siateczki,drugi raz bym nie kupiła,laski jak wy szorujecie tą siateczke?ja po bananie zużyłam chyba 10litrów bieżącej wody żeby wypłukać,potem przeprać no dramat.Także poszukaj na allegro ale plastikowej VILTUTTI chyba ma taki bo z siateczką to dla mnie nie higieniczne,powinny byc jednorazowe wkłady do tego;-)

Moja dziś w miarę ale wieczorem nadrobiła złości.

Tu masz linka do tego słonia
Elefun - gra zręcznościowa - Hasbro - www.MegaDyskont.pl - sklep z zabawkami - YouTube
znalazłam jeszcze coś podobnego do pierwszego SLONIK FONTANNA Z PILEK PLAYSKOOL (4711125814) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
a tu z piłeczkami
Fisher Price Piłeczkowa Żyrafa K8844 - Ceneo.pl
albo takie i-playskool-fontanna-z-pilek-39069.jpg
a na Gwiazdkę myślałam o tym
https://www.google.pl/search?q=krze...rice-zebra-krzeselko-i4327531048.html;500;500

Załączniki

• i-playskool-fontanna-z-pilek-39069.jpg
    i-playskool-fontanna-z-pilek-39069.jpg
    34,3 KB · Wyświetleń: 28
Sandra krzeselka fp sa bardzo fajne. My dostalismy takie w "spadku" i Tymek do tej pory je lubi. Ja musze poszukac czegos co bedzie mialo duzo przyciskow, swiatelek, krecacych sie koleczek itp bo Ignas uwielbia manipulowac rekami. Mamy taki pchacz jak kiedys Madzikm wstawiala i jak mu dzisiaj pokazalam to byl bardzo szczesliwy bo mogl sobie wszystkim pokrecic itd. A przy okazji obczajal czy da sie po tym wspiac. Nawet mu nie pokazywalam ze mozna przy tym stac bo wiem ze jak raz sprobuje to nie bedzie spokoju. A jeszcze za maly jest! Na razie ulubione zajecie ostatnich dwoch dni to uczepianie sie naszych nog i podnoszenie. Przyczepia sie jak taki "rzep do psiego ogona" i wykorzystuje kazda sytuacje do tego. A jak widzi mnie to zaraz przybiega i wspina sie na kolana i na rece. Kochany jest bardzo.

Dobra ide spac bo nie wiadomo kiedy pobudka.....

Marcia jak czytam jakis Ignas jest aktywny to az sie boje pierwszych dalszych ruchow mojej malej...juz chyba zapomnialam jak to jest miec oczy wokolo glowy:szok:
Te krzeselko to swietne jest tylko ja to chybabym wlasnie potrzebowala cos z duza iloscia przyciskow,chociasz pamietam ze starszak na pierwsza gwiazdke (a mial wtedy 6 miesiecy) dostal https://www.google.ie/search?q=auto...ik_bujak_vtech_61241-1413285658.html;681;1024
i bawil sie tym bardzo dlugo,ta kierownica mozna sciagnac.,takze poki co zastanawiam sie nad czyms podobnym:tak:

Fajne te zabawki. Już wiem co sobie zażyczymy dla chłopców na święta;-)
U nas bilans nocy jak zwykle x pobudek na podanie smoczka O lub przełożenie J który się blokuje w poprzek łóżeczka i wyje. Ehhh kiedy im te zęby wyjdą?
Właśnie padli teraz bo od 6 po jedzeniu już nie ma spania jak to jeszcze niedawno było, teraz jest zabawa. Idę się też jeszcze zdrzemnąć jak jest szansa.

reklama
Witam :-)
U nas dużo lepiej, tylko marudzenie zostało jako stały element dnia :baffled: No i zasypianie też ciężko idzie.
Noc też w miarę, po 2 zjadła butlę i poszła spać, kilka razy dawałam smoka, o 5 wzięłam ją do łóżka, spała do 6:30 co mi akurat na rękę, bo i tak musiałam wstawać.
Teraz właśnie poszła na 1 drzemkę, a ja mogę w spokoju wypić kawę :tak:

Moja też nie chce za bardzo jeść, na obiad zjada niecałe 100 g nieważne czy słoiczek czy gotowane.

Milenka dlatego ja nie zdecydowałam się na siateczkę, gryzak dużo łatwiej domyć, nawet po bananie.

Jeśli chodzi o zabawki to ja mam na oku taki pchacz (różowy:-p) Muzyczny interaktywny chodzik pchacz VTECH (4710359908) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Z tym, że będę polować na allegro na używany.
podoba mi się też ten FISHER PRICE WÓZEK DLA LALKI PCHACZ Z POZYTYWKĄ (4688589268) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
tylko, że ten pierwszy ma dużo przycisków i bajerów przez co wydaje się ciekawszy

Do góry