reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witajcie. U nas nocka taka sobie ale tragedii nie bylo. Ostateczna pobudka o 7.30 z czego od 6 z nami.

Kurcze wieczorem gosci bedziemy mieli a ja kompletnie nie mam pomyslu co do jedzenia zrobic. Lodowka prawie pusta. Ale jutro chyba sie przenosimy do Lodzi wiec nie ma co zapasow robic. Kurcze jak pomysle o tych blokach to az mnie trzesie. No ale chociaz nadrobie zaleglosci towarzyskie. I zakupowe, bo z tym w miescie zawsze latwiej. No i na szczepienie w koncu we wtorek pojdziemy bo juz nam sie dlugo przeciagnelo.

U nas tez pogoda do d... Na spacer na razie sie nie wybieramy przez co mam problem z uspieniem Ignasia.

reklama
Witam :-)
Rano zobaczyłam, że mała jest cała wysypana i pojechałam z nią do lekarza. Okazało się, że to trzydniówka.

U mnie pogoda ładna, ale co z tego skoro do południa byłam w mieście (u nas nie ma lekarza w soboty i musiałam jechać do szpitala). A jak wróciłam na wariata musiałam wszystko ogarnąć.

Marcia
jakaś szybka sałatka byłaby najlepsza, może z zupek chińskich, do tego kupiłabym jakiegoś gotowca np. śledziki, jakaś wędlina, jajka w majonezie, tak tradycyjnie.

A ja piję.....melisę bo oszaleje!!!!! mamy dzień pod tytułem "jak wyprowadzić matkę z równowagi". :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Matka dogadza, gotuje warzywka, kaszki, zupki, daje soczki, a on nie!!!! Spac też nie chce!!!! Ryk i ryk na przemian z wyciem:eek:
Łóżeczko, wózek, kojec, ręcę wszystko nie takie.....

EDYSIEK zdrówka dla małej,ale ją dopadło.

TRUSKAWKOWA na godzinę jak wyszło słońce wyszliśmy ale moja cholera nie będzie w wózku jezdzić,zrzędziła i wróciłam się do domu.Teraz zjadła butlę i spi oby jak najdłużej;-).Obawiam się że melissa zasłaba na rozdarte dziecko:-D

Wszyscy weekendują i pustki.Młoda wykąpana,pojedzona i smacznie śpi:tak:
Dziewczyny wiem że jeszcze czas ale ja zawsze wcześniej kupuję,macie jakieś pomysły na prezenty mikołajowe dla dzieci?weszłam na allegro ale zupełnie nie wiem czego szukać.

hej

Milenko - ja co roku mam ten problem, co komu kupić, dwójka dzieci u szwagierki i nigdy nie wiadomo co się temu młodemu pokoleniu aktualnie podoba:confused2: Emmą się specjalnie w tym roku przejmować nie będę bo i tak wszystko jest na 5 minut:-)

Nas dzisiaj z mężem wzięło na sprzątanie chałupki, do tego zakupy i spacer z Emmą i tak jakoś dzień zleciał, że nawet czasu na forum nie było. Teraz ślubny oporządza córę po kąpieli, a ja czekam żeby zesnęła i też chyba idę do łóżka bo jakaś zmęczona jestem.
Tylko się wcześniej piwka napiję bo ochotę mam ogromną:cool2:
Życzę wszystkim spokojnej nocy i grzecznie śpiących dzieci:tak:

Faktycznie weekendowo ;)

Pogoda do bani :( w ogóle to macie jakiś patent na czyszczenie kółek od wózka? Bo ja wjezdzam przez korytarz do salonu i jest sajgon. Mam zmiotke ale średnio daje rade. A o deszczu to lepiej nie mówić...

Edysiek zdrówka, ale dziadostwo małą dopadło :(

Milenka zazdroszczę cebulek. Wpraszam się na wiosnę. Kocham kwiaty :) na moich 30 m ogródka juz mam dość napchane..

Dziś na chwilę byli rodzice z moim dziadkiem bo chciał odwiedzić prawnuczke a sam juz daleko nie jeździ :) szkoda trochę ze nie doslyszy bo ciężka komunikacja... dorzucił do krzesełka do karmienia i tak młoda zyska chicco polly 2w1 bo wybraliśmy dziś takie w smyku. Kupimy na allegro-135 zł różnicy.. może jak Młoda dostanie krzesło to zacznie coś jeść.. nadzieja matka głupich... dziadziu przywiózł jabłuszka "bio" to jutro przyrzadze..już widzę zachwyt dziecia mojego ;)

Spokojnej nocy wszystkim!

PS mąż uspil młodą pierwszy raz od nie wiem kiedy... bo się nie dawała mu... jak mi dobrze teraz :)) ale i tak się nocki boje.. jak zwykle

Aaa jeszcze odnośnie prezentów..w sumie tylko kupujemy co roku męża chrzesnicy i jej siostrze. Ale normalnie pytamy ich mamę. Powiem szczerze ze czasami nieźle zaskakują. W życiu bym nie pomyślala. Chrzesnica chciała w zeszłym roku wodę toaletowa o zapachu wanili.a ta młodsza...pociąg na torach... czad ;)

Ostatnia edycja:
reklama
KATJUSZKA ja też szalenie dużo miejsca nie mam,ale nornice zjadły zapasy to muszę uzupełnić;-).A na wiosnę zapraszam,nie daleko masz do mnie;-)

Madzikm smacznego piwka,ja winko piję a co sobota w końcu:-D

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry