reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dobry dzień.:-)
W roli starszego rodzeństwa świetnie u nas sprawdza się pies. Emma pełza za nim jak szalona, nie sposób jej powstrzymać.:-)
Musimy jej też w weekend opuścić łóżeczko bo chwyta się brzegów i podnosi więc boje się że w końcu wypadnie.

reklama
Mika od urodzenia tak.. teraz i tak jest trochę lepiej..

Jak padła godzinę temu to śpi... szkoda, że w nocy buszowała zamiast dać i mnie pospać

To pewnie jeszcze chwila i bedzie ok. Trzymam kciuki :)

Ale te nasze dzieciaki szaleją :) chociaż mój to raczej leniwiec, skupia sie teraz na drobnych rzeczach np. podoba mu sie łapania nitki dwoma paluszkami hehe

Marcia nie moge wyjsc z podziwu, ze maly takie postepy robi!
Moj narazie siada w bujaczku, noi sie przewrasa tzn turla i pelza!
Bojazliwe dzieciaczki- a moze jak byly maciupkie to chodziliscie na paluszkach? :p
Madzikm- fakt zwierzeta, czy starsze rodzenstwo to super trybiki do sybszego rozwoju!

A to moj rozbujnik!

Załączniki

• 1413276714131.jpg
    1413276714131.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 49
  • 1413276732116.jpg
    1413276732116.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 46
Witam :-)
Dzisiaj znowu w biegu, bo mama przyjechała na kilka dni.

Zuzanka Misiek goni Ignasia. I tak jak piszecie to pewnie zasługa niewiele starszego rodzeństwa w pobliżu.
Madzik pies to też super motywacja :-)
My mamy psa na dworze, a Kinga jak go widzi to aż się trzęsie. W domu mamy świnkę morską i już się boję co to będzie jak będzie w stanie do niej dosięgnąć. Już teraz stukanie w klatkę i doprowadzanie świnia do zawału to super zabawa :tak:

Moja na razie turla się na boki. I chciałaby stawać jak się ją trzyma, ale za bardzo jej nie pozwalam.

Mika o tak, teraz każdy drobiazg musi być skrupulatnie zbadany, czy to nitka czy coś innego.

Madziolina śliczny synuś.

U nas ząbkowanie na całego. Pierwszy ząbek już ciut widać, a ostry jak igiełka. Obok już drugi się przebija. Córcia przez to marudna, smaruję Dentinoxem, ale nie wiem czy na noc nie podam czegoś przeciwbólowego.

Zaraz zwariuje. Skok mamy jak nic. I domyslalam sie ze ten bedzie tym najgorszym. Mlody od 7.30 spal tylko 10 minut. Nic nie pomaga. Wozek jest be, rece nie, cycek nie.

Pisalam to jakies 40 minut temu. W koncu dal sie przekonac i przy cycu usnal. Ciekawe na jak dlugo.

Widzicie kazde dziecko inaczej sie rozwkija. Jedne skupiaja sie na drobiazgach a inne na poruszaniu sie. To tez od charakteru pewnie sporo zalezy.

Edysiek wytrwalosci przy zabkowaniu. Paracetamol nie pomaga, nurofen lepszy jakbys chciala cos na noc.

Ostatnia edycja:
Edysiek widzę, że i u was wyłania się zębol. U Młodej w paszczy widać na prawej dolnej jedynce 3 białe kropki. Smarowanie żelem to koszmar jakiś :wściekła/y: ona drze się, język wywala i często żel ląduje nie tam gdzie trzeba. Na noc dostaje nurofen, bo inaczej bym oszalała. Pisałaś o odstawianiu od piersi. Moja w dzień prawie w ogóle piersi nie ssie. Dostaje na noc i w nocy. Czasami w dzień coś tam pociumka. Myślałam, że pociągnie trochę, ale zostają nam chyba nocne karmienia. Choć to też uciążliwe jest.

Katjuszka dużo siły i cierpliwości.

Madziolina przy takich wrażliwych dzieciaczkach to czasami trzeba chodzić na palcach, bo inaczej jest ciężko. Są dzieci, które śpią w największym hałasie, a są i takie, które potrzebują totalnej ciszy.
Każdy jest inny ;)

EDYSIEK no wiesz co to tylko moja bez zęba zostanie?
MADZIOLINA moja ma 7letniego rozdartego brata,jak była malutka spałą jak zabita nic jej ruszało,tv krzyki a teraz usłyszy szczekanie psa i oczy jak 5zł,także nie ma reguły,dzieci sie zmieniają.

KATJUSZKA cierpliwości oj współczuję Ci bardzo,moja w dzień nie dobra ale w nocy śpi tfu tfu tfu

A ja muszę się pochwalić że miałam olać ogródek z powodu rozdartego dziecia,ale się zawzięłam i wyplewiłam wszystkie rabaty i zamówiłam cebul kwiatowych za 120zł i już nie mogę się wiosny doczekać jak rozkwitną:-D,jak to nie dużo do szczęścia potrzeba.

Ale mialam ciezki dzien. Mlody spal tylko pol godziny i do wieczora juz nie usnal. Teraz padl ale jakos tak czujnie spi wiec nawet nie sprzatam zeby nie halasowac. Chociaz obstawiam ze i tak sie pewnie szybko obudzi bo byl tak zmeczony ze niewiele pociamkal cyca i zasnal wiec glodny pewnie szybko bedzie.

Wlasnie sobie uswiadomilam ze nastala bloga cisza. Dzieci spia, maz walczy na budowie z elektryka a ja nawet tv nie wlaczam, a zawsze wieczorem gra. Ale po ciezkim dniu delektuje sie ta cisza. Jeszcze gdyby ktos za mnie pozmywal i smieci wyniosl to by bylo super ;-)

MADZIOLINA - super chłopak.

MILENKA - u mojego dziąsełko zgrubiałe ale też nic sie nie wykluwa, wiec nie zostajecie same na szarym końcu.

Edysiek - gratulacje ząbka :)

reklama
Do góry