reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam się i ja!
U nas też pięknie od samego rana, całe szczęście bo po wczorajszym dniu szarym burym i ponurym miałam dość. Dzieci były marudne do kwadratu a o ząbkowaniu nie wspomnę. Męczą się niemiłosiernie :-( Dentinox pomaga na chwilę, Camilia coraz mniej, na noc jeszcze Viburcol w kroplach dostają bo by nie usnęli. Kręcą się i jęczą w łóżeczku, popłakują, a nocnych pobudek nie będę liczyć!

Chętnie wróciłabym do pracy ale jak sobie pomyślę ile bym przegapiła chwil w ich rozwoju, tym bardziej że więcej pociech nie planuję, to jednak się cieszę że wracam dopiero we wrześniu w przyszłym roku.

reklama
Agunia - Julek charakterny chłopak widzę! Mój też ładne ziółko, jak mu coś nie pasuje od razu reakcja i nie ma zmiłuj! Ale jeszcze sam się nie ubiera ;-)

Viltutti - fb rulez jak widzę! A i humor lepszy więc i Maluch będzie zadowolony bardziej jak uśmiechniętą mamę ma przy sobie.

Loka- łącze się w bólu ząbkowania !

Madzikm - biedna Ty!

Edysiek - jeszcze nie zakupiłam zimowego. Podejrzewam że jak tylko są to wybiorę z Hippa lub Bambusowe bo stosuję inne kosmetyki tych firm i jestem zadowolona.

Marcia - oby katar szybko udało się wyleczyć!

Ostatnia edycja:
Viltutti - no i patrz. Co by człowiek bez netu teraz począł. Jadł by z pachnących naczyń i zastanawiał się czego wszystko tak dziwnie smakuje ;-)

A mnie się, może i bez związku, ale przytoczę dla śmiechu, przypomniała sytuacja sprzed wielu lat, kiedy to mój tata, człowiek kompletnie niezaradny życiowo i nie odnajdujący się bez pomocy żony, postanowił leczyć rozwijające się przeziębienie i zapodał sobie rozpuszczalne wapno z witaminą C. Po wypiciu większości stwierdził, że coś mu smak nie odpowiada, wziął opakowanie do ręki i przekonał się, że rozpuścił sobie tabletkę do czyszczenia protez zębowych Corega Tabs. Jakim cudem nie skończył na pogotowiu, nie wiem, choć pewnie dlatego, że czyściło go z siłą wodospadu :-) Reklama nie kłamie ;-)

Madzikim to się tatuś popisał :-D

Viltutti widzę są to te tabletki, których sama używam do prania więc faktycznie naczynia muszą bardzo ładnie pachnieć :tak:

Rila życzę wytrwałości w bólach ząbkowania.

Ja też używam linomagu, bo ma w składzie jedynie naturalne składniki, a jak mi się skończy to przejdę na hippa.

Hej.
Nie uwierzycie. Emma poszła spać o 20:30, przewróciła się ze stęknięciem na drugi bok o 24:30, zjadła i zaliczyła nr 2 w pieluchę o 2:00, po czym zaraz zasnęła, otwarła oczy o 6:30 się jak ją wzięłam do łóżka do spała do 9:20.
I myślicie że się wyspałam???? Pół nocy miałam zatkany na amen nos i nie mogłam znaleźć żadnych kropli.:wściekła/y:

Widzę, że u niektórych z was już przymrozki. Kurczę, ale ten czas leci. Dopiero nam się dzieci na wiosnę rodziły.:-)

L-oka - oj męczy się ten twój maluch z zębami. Oby jak najszybciej się przebiły. :tak:
U nad zębów też ani widu ani słychu.:sorry:

Madzikm no co za pech:no: Taka "ładna" nocka i też niewyspana jesteś;-)

Uf przezylam wlasnie rozmowe z szefowa ktora ostatecznie poinformowalam ze nie wracam teraz do pracy. Na szczescie nie bylo tak tragicznie jak moglam sie spodziewac. Teraz juz spokojnie moge sie cieszyc czasem z synkiem.

Madzikm to super nocke miala dzisiaj Emma. Moze to jednak te kasztany??? ;-) albo zlitowala sie w koncu dziewczyna nad matka ktora chce uciec do pracy zeby od niej odpoczac ;-)

No to po bólu i teraz tylko Ty, mąż i chłopcy:tak:

Witam :-)
Moje dziecko przed 4 stwierdziło, że się wyspało :szok: Jakoś udało mi się ją ululać - leżała na mnie i tak spałyśmy do rana o ile to można nazwać spaniem :confused2:

Viltutti niezła akcja z tymi tabletkami :-D

Madzik super, że Emma coraz lepiej śpi. Czy to kasztany tak działają?
Może i ja się pokuszę, choć u mnie to raczej wina skoku.
A tato nieźle się wyleczył ;-)

Witam się i Ja :-)
U Nas nocka straszna ! dziewczyny nie śpiące w nocy wielki szacun dla Was ! Moja wstawała dzisiaj co godzinę z płaczem, chyba ząbki idą bo jeść nie chciała tylko maść na ząbki trochę ją uspakajała. Podałam jej też Camilia ale po tym wydawała mi się bardziej rozdrażnione niż przed podaniem :-( ogólnie nocka MASAKRA !

Super że wasze dzieciaczki już do siadania się garną moja dopiero zaczęła na brzuszku na rączkach się podnosić no ale najwyraźniej tak powoli jej to idzie nic na siłę :-) a waśnie czy jak wy postawicie w formie zabawy malucha na stojące nóżki to stoją wam ? bo ja ostatnio byłam w szoku jak Zuzkę tak postawiłam a ona stała na wyprostowanych nóżkach i się cieszyła :szok:
No nic idę się ogarniać i chyba odwiedzę Lidla bo są jakieś kurteczki i Tesco bo chyba od dzisiaj do 28-go jest promocja na wszystkie ciuszki 30% taniej a bodziaki musze kupić :-)
Miłego dzionka foremki :-)

witam sie tylko i zmykam na spacer bo młody tak wyje,ze uszy więdną .......

I nie wyszliśmy na spacer bo zaczęło padać i wiatr się zerwał:wściekła/y:
Coś mi dziecię jeść dziś nie chce......o 6:00 wciągnął ok 100ml i potem ok 10:00 na siłę ok 60ml:szok:
Teraz śpi, więc jak wstanie dostanie brokuła z kleikiem:eek:

Ostatnia edycja:
Witam,

Moja nocka też dzisiaj była masakryczna. Chyba jakaś plaga nastała. Julek budził się co 30 - 50 min. poprzytulał się do cycka i spal dalej. Dopiero jak go o 5 wzięłam do siebie do łóżka to pospał do 6,30.

Evelinka Julek nie staje na wyprostowanych nogach, ale czytałam, że dzieci na tym etapie już mogą tak robić. No i też się wybieram dzisiaj do tesco, bo oprócz promocji na ubranka jest też nestle sinlac po 18 zł.

Truskawkowa nie narzekaj. Mój o 6 wciągnął cycka, a później tylko 30 ml kaszki i do teraz nic :wściekła/y: W tej sytuacji wcale się nie dziwię, że waży niecałe 6,5 kg.

No a dzisiaj wielki dzień, bo za chwilę przychodzi niania, a ja uciekam do fryzjera i kosmetyczki. Już mam stresa ;-)

reklama
AGUNIA to miłego relaxu,po takiej nocce szczególnie wskazany:tak:

TRUSKAWKOWA jak ja bym chciałą choć raz ponarzekać że moja nie ma apetytu[broń boże nie ze względu na chorobę czy wirusa],na śniadanko kaszka łyżeczką cała miseczka a godzinę temu opędzlowała miseczkę zupki,gęstej z warzywkami i kaszką jaglaną no i z żółtkiem już polecieliśmy;-)

EWELINKA jak idziesz na ciuszki to mamprośbę,popatrzysz czy są w tesco te buciki zimowe emu na niemowlaki?bo widziałam na necie ze F&F ma je w ofercie,no i po ile są;-),albo AGUNIA jak też idziesz.

Do góry