reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

U nas nocka nawet w miare. Pobudka o 1, 4.40 i 6.30. Chociaz to i tak gorzej niz bylo bo przeciez potrafil spac do 4-5 i potem do jakies 8. No ale nie narzekam zupelnie bo wiem ze to i tak luksus w porownaniu do niektorych.

Oj to mnie sie do pracy w ogole nie spieszy. Ale moze to dlatego ze siedzimy ciagle na dzialce. Jak wrocimy do blokow to moze mi sie zachce wrocic. Ale na pewno nie do mojej glownej pracy tylko do przychodni wlasnie na jakies dwa trzy dni w tygodniu i to tylko na 4 godzinki.

Viltutti widac ze mieszkanie bez tesciow wam sluzy i moze juz niedlugo Olek sie naprawi z nocami.

U nas dzisiaj z przeziebieniem chyba troszke lepiej. W nocy jak sie budzil to nie mial jakos mocno zatkanego nosa. Dopiero nad ranem go przytkalo. Oczywiscie zaliczylismy juz awanture o czyszczenie nosa. Ale musze byc wytrwala bo mu w zyciu ten katar nie przejdzie. Najgorsze jest to ze jak mlody placze to Tymek laczy sie z nim w bolu i tez ryczy wiec mam koncert w duecie.

Edysiek ja jeszcze nie stosuje zadnego kremu, ale przy starszym tez uzywalam tego linomagu.

Viltitti mialam zapytac o nosidelko bo macie to samo co my. Ty juz Olka wsadzalas? Bo niby mozna dopiero jak dziecko stabilnie siedzi. Ja sie szykuje do wyprobowania go bo moj juz zaczyna sam kombinowac jak usiasc wiec mu chyba nie zaszkodze. Tylko nosidelko mamy w Lodzi i musze je sobie przywiezc.

Ostatnia edycja:
reklama
No to widze, ze niektore dzieciaczki spiesza sie z zabkami ;-) u mojego nie widze, choc nieraz jak mi palec zacznie gryzc to uscisk szczeki ma niewyobrazalnie mocny!
Ja z Wawy przenioslam sie do Poznania- maz na 2 m-ce dostal dflegacje i mieszkanie i sie przeprowadzilismy.
Jest ktoras z Poznania?

hello.

u nas noc mocno popsuta ale nie bede juz marudzic :) za to slonce na zewnatrz napawa optymizmem.

Dzien Dobry i ja mowie:)

Katjuszka no wlasnie jest w domu 21 stopni a Kubusia po kupsztalu przebieeralam przy farelce bo zimno jakos:( Musze meza pogonic po wegiel i trzeba zaczac palic juz w piecu:)

Agunia przyczyna opisana na watku priv:)

Loka spojrz na to z tej strony ze Twoje dziecko bedzie mialo juz zabki a wiekszosc z nas jeszcze bedzie sie meczyla z dziecmi:)

i tak mnie to nie pociesza :) wczoraj myslalam ze juz poloze sie z nim i tez zaczne plakac, no ale dzisiaj wstal radosny jak skowronek..ale zebów nie ma wiec pewnie jeszcze czeka nas kilka takich akcji zanim sie pokaza.Zycze Wam aby dzieciaczki znosily duzo lepiej wychodzenie górnych jedynek.

Witam :-)
U nas dzisiaj był przymrozek :szok: Na trawie biało i pierwsze skrobanie szyb w samochodzie zaliczyłam. Teraz też już pięknie świeci słońce i chyba w końcu zlituję się nad oknami, tym bardziej że w nocy mi się śniło że myłam :baffled:
Mała pospać mi dzisiaj nie dała, pół nocy przespała ładnie a potem budziła się co godzinę. O 6 już była wyspana i wzięło ją na śpiewanie.

Katjuszka jak pisałam nie jestem zwolenniczką zbyt ciepłego ubierania, ale wczoraj u nas był taki zimny wiatr, że ubrałam małą w polarka, czapkę i przykryłam kocem. A jeszcze poszłam po 18 na spacer to wtedy ubrałam jej polarowy kombinezon, bo było tylko kilka stopni. Zresztą sama też ubrałam cieplejszą kurtkę.
Zuzanka mały hazardzista Ci rośnie :-D

Agunia, Madzik
trzymam kciuki za bezproblemowy powrót do pracy. Sama się zastanawiałam czy jakbym musiała to bym wróciła już i stwierdziłam, że tak.

L-oka naprawdę szybko te ząbki u Was :tak:
U nas jeszcze nie widać :confused: A ile jeszcze nas tutaj bezzębnych?

Macie specjalny krem dla maluchów na zimę typu "na każdą pogodę"? Ja smaruję córcię Linomagiem Bobo A+E i jest on tłusty, a to chyba o to chodzi, żeby był tłusty i nie wiem czy kupić inny :eek:

co do kremu to slyszalam ze wazne zeby mial jak najmniej wody na zime. Jeszcze nic nie kupilam.

U nas nocka nawet w miare. Pobudka o 1, 4.40 i 6.30. Chociaz to i tak gorzej niz bylo bo przeciez potrafil spac do 4-5 i potem do jakies 8. No ale nie narzekam zupelnie bo wiem ze to i tak luksus w porownaniu do niektorych.

Oj to mnie sie do pracy w ogole nie spieszy. Ale moze to dlatego ze siedzimy ciagle na dzialce. Jak wrocimy do blokow to moze mi sie zachce wrocic. Ale na pewno nie do mojej glownej pracy tylko do przychodni wlasnie na jakies dwa trzy dni w tygodniu i to tylko na 4 godzinki.

Viltutti widac ze mieszkanie bez tesciow wam sluzy i moze juz niedlugo Olek sie naprawi z nocami.

U nas dzisiaj z przeziebieniem chyba troszke lepiej. W nocy jak sie budzil to nie mial jakos mocno zatkanego nosa. Dopiero nad ranem go przytkalo. Oczywiscie zaliczylismy juz awanture o czyszczenie nosa. Ale musze byc wytrwala bo mu w zyciu ten katar nie przejdzie. Najgorsze jest to ze jak mlody placze to Tymek laczy sie z nim w bolu i tez ryczy wiec mam koncert w duecie.

Edysiek ja jeszcze nie stosuje zadnego kremu, ale przy starszym tez uzywalam tego linomagu.

Viltitti mialam zapytac o nosidelko bo macie to samo co my. Ty juz Olka wsadzalas? Bo niby mozna dopiero jak dziecko stabilnie siedzi. Ja sie szykuje do wyprobowania go bo moj juz zaczyna sam kombinowac jak usiasc wiec mu chyba nie zaszkodze. Tylko nosidelko mamy w Lodzi i musze je sobie przywiezc.

my tez w nosidelku ale takim wiazanym.takie pol chusta pol nosidlo, Mlody bardzo lubi i czesto tam usypia.

L-oka powodzenia z ząbkowaniem i oby się szybko przebiły :-) a próbowałaś Camilia ? ja kupiłam i pomaga :-)
Edysiu ja mam taki krem który zrobiła nam pediatra jak mała miała problem z krostkami i cały czas go używamy, ale myślałam już o zmianie i chyba pójdę w Nivea bo wszystkie kosmetyki mam z tej firmy i nie narzekam :-)
Viltutti oby Olo w końcu pospał!
Marcia katar u maluszka to masakra wiem coś o tym :/ nam pomogły inhalacje, smarowanie pod noskiem maścią majerankową, fenistil krople dawałam raz dziennie no i frida - to była masakra :dry: ale przeszło i teraz jest ok :-) powodzenia :-)

U nas nocka taka sobie, ale przynajmniej dzisiaj nie płacze tak jak wczoraj ;-) słoneczko wyszło, wiatr ustał więc dzisiaj idziemy na spacerek. Ja mam pełno takich welurowych kombinezonów ale zastanawiam się czy pod spód zakładać spodenki czy np. rajstopki ? ostatnio założyłam tylko skarpetki i tez było ok ale to była temp 12 stopni a teraz jest 9 więc co poradzicie ?

ej, mam dylamat życia... nie wiem czy wkładam do zmywarki tabletki do niej przeznaczone, czy do prania ubrań. Bo moja mamcia przekłada wszystko do swoich estetycznych pudełeczek i wyciągnęłam z tego które stoi obok zmywarki, ale przysięgam że pachną jak te do prania ciuchów. Mama twierdzi, że to muszą być do zmywarki, ale jakoś jej nie wierzę...

Hej.
Nie uwierzycie. Emma poszła spać o 20:30, przewróciła się ze stęknięciem na drugi bok o 24:30, zjadła i zaliczyła nr 2 w pieluchę o 2:00, po czym zaraz zasnęła, otwarła oczy o 6:30 się jak ją wzięłam do łóżka do spała do 9:20.
I myślicie że się wyspałam???? Pół nocy miałam zatkany na amen nos i nie mogłam znaleźć żadnych kropli.:wściekła/y:

Widzę, że u niektórych z was już przymrozki. Kurczę, ale ten czas leci. Dopiero nam się dzieci na wiosnę rodziły.:-)

L-oka - oj męczy się ten twój maluch z zębami. Oby jak najszybciej się przebiły. :tak:
U nad zębów też ani widu ani słychu.:sorry:

Viltutti tabsy do zmywarki są twarde. Ale kurcze nie znam takich co pachną...

MadzikM gratki za nocke dla Emmy :) Chyba coś w powietrzu bo u nas tez lepiej dziś było... nie aż tak ale dziś nie chodzę jak zombie

Uf przezylam wlasnie rozmowe z szefowa ktora ostatecznie poinformowalam ze nie wracam teraz do pracy. Na szczescie nie bylo tak tragicznie jak moglam sie spodziewac. Teraz juz spokojnie moge sie cieszyc czasem z synkiem.

Madzikm to super nocke miala dzisiaj Emma. Moze to jednak te kasztany??? ;-) albo zlitowala sie w koncu dziewczyna nad matka ktora chce uciec do pracy zeby od niej odpoczac ;-)

reklama
ok, opinia społeczna po dodaniu zdjęcia podejrzanej tabletki na fb jednomyślnie zadecydowała że to proszek do prania. Ariel do białego... Rodzona matka wykończyć mnie chce...

Olka humor zdecydowanie uzależniony jest od pogody... ładnie na dworze to i dziecko znośne, któż wie, może dzisiejszy dzień minie mi bez epizodów depresyjnych :confused:

Do góry