reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ja na razie młodą na kanapie rozłożonej trzymam, bo jeszcze nie pełza, ale dokładnie jak córeczka Milenki kręci się wokół własnej osi... i zsuwa w dół jak u Edyśka :) dobrze, że to napisałyście, bo pewnie bym się martwić zaczęła.. ale na brzuch jeszcze się nie obraca :( tylko na boki...

reklama
Ewelinkaa my też będziemy kupować ale Philips. Nie mam jak linka wkleić.. ok 140 zł na allegro. Okazało się ze dwaj koledzy męża mają takie i są bardzo zadowoleni. Widziałam ze są tez zestawy Z maseczka dla niemowlaka bo normalnie jest dla dziecka i dla dorosłych..

Ewelinka dobrze ze to tylko katar. Inhalacje powinny pomoc. Co do inhalatora nie pomoge bo jakos nigdy sie nie zaglebialam w ten temat. Nam sie na razie odpukac nie przydaje. Tymek w swoim dwuletnim zyciu mial moze ze trzy razy katar i trzydniowke przeszedl. Ignas raz podlapal.katar od brata ale dalismy rade tylko na wodzie morskiej.

Chyba mi sie dziecko naprawilo, bo po ostatnich 2-3 pobudkach co noc od dwoch dni wrocil do swojej normy czyli jednej pobudki ok 4-5 nad ranem. Ciekawe na jak dlugo ta poprawa. Pewnie do nastepnego skoku.

Katjuszkaaa - przyczepiasz do ścian i targasz w razie potrzeby oszczędzając dziecia ;-)
Trzymaj się jakoś!

Widzę, że nie tylko ja nie śpię, u nas trzecia pobudka od 21ej :-(

Edysiek - ja też często nie mogę zasnąć, to chyba już taka reakcja organizmu na ogromne zmęczenie :-(

Witam porannie. Przechwalilam wczoraj moje dziecko bo dzisiaj usypianie na trzy razy i juz dwie pobudki zamiast jednej. Ale i tak w porownaniu do niektorych z Was to mam luksus wiec nie bede narzekac.

W piatek wieczorem jedziemy do szwagierki w gory bo w niedziele robia chrzciny. Bedziemy tylko do poniedzialku a jak pomysle ile rzeczy musze zabrac to az mnie trzesie. A jeszcze jutro praktycznie caly dzien bede poza domem wiec nie bedzie czasu. W piatek tez mamy sporo do zalatwienia.

reklama
Oj tam oj tam Viltutti, raz się zdarzyło a dla nas to codzienność, albo raczej conocność ;-)
U nas od 3:40 pobudki z zegarkiem w ręku co godzinę, dwie rundy przespane u mnie na piersiach bo położenieido łóżeczka powodowało rzucawkę. Trzymanie ośmio kilowego dziecia na cycach nie zapewnia komfortu drzemki:no:

Do góry