reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Hej dziewczyny! Czytam tak o tych waszych chrzcinach i zastanawiam sie, czy jednak wczesniej nie zrobic niz planowalismy, a chcielismy w kwietniu na jego roczek i nawet sie zastanawialismy, czy slubu koscielnego przy tej okazji nie wziac, bo mamy tylko cywilny, ale to zobaczymy ;-)

A tak poza tym to na Miska nie moge narzekac. Juz ma staly rytm dnia. Spi mi od 21 do 7, wiec jestem bardzo zadowolona! Jest grzeczny, caly czas sie smieje. Juz zupka jest jego oddzielnym posilkiem, zjada tez pieknie deserki. I tylko deserki mu kupuje, bo zupke sama robie.

Macie Miska nad morzem ;-)

Załączniki

• 1410210284234.jpg
    1410210284234.jpg
    30,6 KB · Wyświetleń: 42
reklama
Witam :-)

Mama jeszcze jest, więc raczej tylko podczytuję forum. Mogłam wczoraj bez problemów pójść na zebranie do szkoły.

Zovita ja kładę Kingę na macie coś jak cienka kołderka WP_002894.jpg
A do buźki używam Linomagu Bobo A+E z różową zakrętką, jak się mała czasem podrapie to zaraz schodzi. Nawet ja lubię sobie nim twarz posmarować :tak: Ziołolek, Linomag, Bobo A+E, Krem dla dzieci i niemowląt - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC)

Ja też jak noszę Kinię to z reguły opieram ją sobie na biodrze tak, że jedną rękę mam wolną i mogę coś robić.

Madziolina cudny Michaś :-)

Załączniki

• WP_002894.jpg
    WP_002894.jpg
    19,4 KB · Wyświetleń: 42
Dzień Doberek Kobitki:)

Trąba jestem bo jak się wczoraj okazało moj synek nie chcial jesc wcale nie przez zabki czy dlatego ze mu nie smakuje tylko dlatego ze mama zle mu lyzeczka operowala:) Zrobilam wczoraj kleik bo wiem ze lubi i przystawilam lyzeczke do buzi i sam sobie zchlipal i tak powoli zjedlismy 60ml gestego kleiku, pol sloiczka obiadku i pol sloiczka deserku:) Dzis juz sam ladnie buzke otwieral:) Takze widze swiatelko w tunelu:)

KROCZEK teraz juz z górki pójdzie z jedzonkiem,moja od nowa zaczęła pieknie buzię otwierać i wcina aż miło;-)

ZOVITKA ja kładę koc i mata edukacyjna na to,ale moja mało ruchliwa,tańczy wokół własnej osi.
MADZIOLINA to fajnie że masz już nocki spokojne i do tego w dzień grzeczny.

Ostatnia edycja:
Kroczku no to teraz powinno być już z górki :-)

My zaraz wybieramy się do lekarza bo noc była straszna, tak te glutki przeszkadzały w spaniu Zuzce a co za tym idzie i mamie :dry:

U nas dzisiaj szaro ponuro, jesienie a wczoraj do popołudnia było tak pięknie 25 stopni, zero wiatru i piękne słońce ahh trzeba będzie się już pożegnać z latem :)

Kroczku nie tylko Kubuś musi się nauczyć posługiwać łyżeczką ;-) W końcu uczymy się całe życie. Teraz już będzie coraz lepiej.
Moja już otwiera buźkę aż miło. Jak biorę leżaczek do kuchni to już wie co się święci a jak zobaczy miseczkę to już jej się mordka cieszy :-D
Wcale nie żałuję, że tak szybko zaczęłam jej dawać jedzonko. U nas to same plusy :tak:
W tej chwili zjada cały słoiczek obiadku i pół słoiczka deserku z tym, że z ugotowaną manną i też tego sporo.

Milenka moja też na razie tylko wokół własnej osi się kręci, albo zsuwa się na dół. Do pełzania jej daleko.

Ewelinka zdrówka dla Ciebie i córci.

Ja tak na chwilę wpadłam, bo szukałam przepisu na rogaliki, które zaraz zaczynam robić :-)

Kroczku super ze jedzonko ruszylo. Ja nie wiem jak operowac łyzeczka ale jakos idzie powoli :)

Evelinko powodzenia u lekarza, daj znac co stwierdzil. Oby szybko przeszło.

Ja zamówilam robot kuchenny :-) ambitnie zamierzam gotowac obiadki i miksowac owocki Mlodemu. No Ciebie Edysiek to w kuchni raczej nie przegonie ale moze cos mi sie uda pogotwac. No i najwazniejsze - bedzie ubojanie ciasta :) ja tego strasznie nie znosze.

Evelinko oby Zuzi szybko przeszło.

Edysiek ja rogaliki robię z gotowego ciasta francuskiego:)

A Kubus cos ostatnio zaniedbal lezenie na brzuszku na rzecz podciagania sie z pleckow do siadu:) Lapie sie za nogawki lub lydki i sie chce podniesc:) Niemniej jednak potrafi w wanience oprzec sie na dloniach na brzuszku:)

Loka trening czyni mistrza:)

ja tylko na chwilę -dzieć w przedszkolu, młodszy śpi, więc biorę sie za robotę :baffled:

Kroczku u nas już nawet nie chodzi o to czy operowanie łyżeczką idzie dobrze, czy źle bo najważniejsze jest aby łyżeczka była.....czerwona:-D:-D:tak::tak: jak daje niebieska to paszczaka nie otworzy hahahaha:-D:-D

Ewelinko zdrówka dla Zuzki życzę.

reklama
Ale sie wkurzylam!!!!!!!!! Maz zadzwonil przed chwila i mowi, ze regionalny wysyla go do Poznania do konca miesiaca minimum.. Przypomne, jestem z Warszawy... Zaje kur..a biscie!!!

Do góry