reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Przyznam, że moja to jest złote dziecko w porównaniu do niektórych. Budzi się teraz 3 razy w ciągu nocy, ale zje i zasypia.
Myślę, że moja też ma małą pojemność żołądka, bo zjada nie więcej jak 120. Może w końcu spróbuję dać jej trochę kleiku do mleka na noc.

Ja pampersa zmieniam raz w ciągu nocy.

L-oka powodzenia na szczepieniu.
Na katar dla maluszka dobra jest maść majerankowa pod nosek.
Ja inhalatora nie mam i mam nadzieję, że obędziemy się bez niego ;-)

reklama
Witajcie

Ja dalej walczę z bólem głowy :(

Dziewczyny biedne jesteście w tym nocnym niespaniem :/ oby to wkrótce minęło.

Mój budzi sie koło 6, flacha i śpi do 8-8:30. Wiec jakbym cokolwiek zaczęła marudzić na temat nocek to proszę mnie sprowadzić na odpowiedni tor.

Dzisiaj tak z ciekawości wskoczyłam na wagę i 2 kg mniej, kiedy i jak pojęcia nie mam :)

Pampersa zmieniam tylko raz przed karmieniem koło 6.

Moja tak po Viburcol'u w samolocie padła.:-D
Ale podany na noc nie zrobił żadnej różnicy.:cool:

Viltutti - oby Olek spał jak najdłużej, tyle że odłóż go może i odpocznij sobie. Chyba że się wybudza jak chcesz go położyć ?

Viltutti, MadzikM u mnie viburcol tez w nocy nie działał. Ale kilka razy miałam wrażenie ze właśnie z opóźnienionym zapłonem zadziałał..

Dziec mi nie zasnął z mężem. Wyła mu jak opetana nawet na rękach.. już myśleliśmy ze jakaś kolka.. no ale u mnie zasnęła w 5 min i juz śpi w łóżeczku.. niedobrze.. no ale takie są efekty jak dziecko cały dzień z matką..

Powiem Wam ze autentycznie nie mam ochoty iść spać bo wiem co będzie :-( głowa mi dziś pęka cały dzień pewnie ze zmeczenia.. trzy tabletki zjadłam i nic

przepraszam, że nie zaglądam, ale jakoś nie mam siły. Czytam na bieżąco, a przynajmniej staram się :)

Moja też daje do wiwatu w nocy, w dzień też drzemki krótkie robi.

Katjuszka ja też mam ochotę nie kłaść się spać, żeby tylko uniknąć tych koszmarnych nocy.

Wolałam częste pobudki syna, bo on budził się na jedzenie, dostawał cyca, zmiana pieluchy i w spanie dalej. Młoda w łóżeczku piszczy co chwilę, więc od północy śpi z nami, ale wtedy wala się po całym łóżku i jęczy. Do tego mocno szczypie tymi małymi paluchami.

Wasze maluszki rosną i ich potrzeby się zmieniają ?? mamy proste rozwiązanie
Sprzedaj na mamasprzeda.pl ubranka z których dzieci już wyrosły, ubrania ciążowe i sprzęty, które mogą przydać się innym mamom a za zarobione w ten sposób pieniądze kup to cego teraz potrzebuje twoje dziecko !!
Na mamasprzeda.pl nie placi się żadnych prowizji i nie ginie się w tłumie - przyszłośc w sprzedaży internetowej jest dziś po stronie portali ukierunkowanych na jedna grupę - na mamasprzeda.pl tą grupą są mamy !!!

Zapraszamy

Ps jeśli pisesz bloga lub znasz dobrego bloga dla mam (dotyczącego wszelkich tematów interesujących młode i ambitne mamy) powiedz nam o tym - zapraszamy do programy "Bloguj z mamasprzeda.pl" - więcej informacji na kontakt@mamasprzeda.pl

Witam :-)
Mama już pojechała i znowu siedzimy same. Nie powiem, pomoc bardzo przydatna, jednak rozkład dnia nam się nieco rozwalił. Ciągle próbuję trzymać się jakiegoś stałego rytmu, ale przy moim dziecku to dość utrudnione. Śpi o różnych porach i w związku z tym je też różnie.
Dzisiaj o 5:30 wstała z uśmiechem pełną gębą i ani myślała iść dalej spać. Owszem poszła o 6:30 jak ja już musiałam wstawać.
Na noc nie będę narzekać, bo wiem że co niektóre mają gorzej ;-)

Witajcie

U nas noc jak co noc, super, pobudka o 5:30, a potem spanko do 8.

Edysiek - pomoc mamy bezcenna :) ja 23/09 lecę do Polski na miesiąc. Ja troszkę odpocznę a dziadki sie też Filipem nacieszą.

Głowa mnie dalej "ćmi" dziwne to bo nigdy tak nie miałam. Może hormony się stabilizują? Jest to powiązane ?

reklama
Ja tez na noc nie moge narzekac. Co prawda z zasypianiem ostatnio sa problemy i przebudza sie kilka razy ale jak juz usnie to spi do 4.30. Gdyby nie dodatkowe 3 pobudki starszego to bym sie wyspala ;-) na szczescie starszy nie kazdej nocy sie tak budzi, zdarza mu sie przespac cala noc. Dobrze ze w jego "pokoju" stoi drugie lozko to jak sie przebudzi to sie tam czasem poloze pod kocem. I tak wedruje potem od jednego do drugiego lozka.

Siedze wlasnie w banku. Mialam tu spedzic 15 minut, bylam umowiona na 10 a jak przyjechalam to okazalo sie ze kobitka ma klientow. Kurde no, ja specjalnie spoza miasta jade, spiesze sie z dzieciakami, zostawiam je u mamy zeby sprawnie wszystko zalatwic a tu znowu szopki. Strasznie mnie ten bank wkurza.

Do góry