reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

EVELINKAA moja od kilku dni wstaje 5,30 już na stałe a po 2 na mleczko,dla mnie masakra już 2kawę dzis piję:no:

KROCZEK,EDYSIEK powodzenia na szczepieniu,my koniec września ostatnia dawka i spokój do wiosny:tak:

MARCIA to koleżanka kolosika urodziła,miłej pracy.

Madzikm współczuję z tym mleczkiem,jak pisza dziewczyny spróbuj pepti wszystkie dzieci alergiczne które znam poszły na to.

Ktoś pisał o mleku krowim że po pierwszym roku[LOKA?],teraz jest zalecane od 3roku życia,ale ja nie zamierzam tyle czasu wydawać majątek na mleko,zwłaszcza że za pare miesiecy będzie to dodatek do diety dziecka,wiec jak tylko mała je zaakceptuje to koło 10miesiaca zamieniamy jedna butle na zwykłe mleko.A co ciekawe była u mnie wczoraj kuzynka,jej córa była na pepti bo alergiczna a w wieku 9miesięcy podała jej zwykłe mleczko z folii nie kartonu i jej podeszło bez żadnych złych objawów:tak:.Dodam że kuzynka to nie jakaś nieodpowiedzialna siksa,jest lekarzem i urodziła w wieku 35lat pierwsze dziecko.

A my dopiero od poniedziałku ruszamy z rahabilitacją bo nie było miejsc,zobaczymy jak to teraz pójdzie.

reklama
U nas nocka po szczepieniu bez większych "atrakcji", goraczki nie było, tylko dwie kupki wczoraj zrobił takie dość "luźne", troszku sie kręcił w nocy ale wydaje mi się, że było mu za ciepło w śpiworku (bo noc była dość ciepła ), dopiero jak go z niego uwolniłam i przykryłam kocykiem zasnął na dobre. Pobudka o 4 i później i 7:30.

Edysiek, Kroczek - powodzenia na szczepieniach, oby były bez żadnych skutków ubocznych.

Milenka - trzymam kciuki za rehabilitację. To bedzie z nową Panią ?

Evelinkaaa - miłego spacerku :)

Marcia - spokojnej pracy.

Co dzisiaj na obiad ? Nie mam pomysłu :/

Miłego dnia

Hej. U nas nocka jak zwykle byle jaka więc nie będę przynudzać.:dry::dry:

Edysiek, Kroczku - oby szczepienia były mało bolesne i bez skutków ubocznych:tak:

Katjuszkaaa - jak tam nowe mleko zastępcze? Lepiej coś??

Milenka - pepti to będzie mój następny wybór zapewne jak po zwykłym MZ się nie polepszy lub pogorszy.

Idę na spacer. Słoneczko świeci, skorzystamy i ja i mała i piesio. Wczoraj było tak paskudnie, że z domku nie wyszłama pies tylko do ogródka wychodził.

Ostatnia edycja:
MIKA tak z tą doświadczoną rehabilitantką co lekarka polecała,mówiła ze musimy inne ćwiczenia dorzucić,więc liczę ze cos sie poprawi.W piątek za tydzien mamy neurologa to jak każe tylko ćwiczyć i nic innego niepokojącego nie znajdzie to jeszcze dodatkowe prywatne ćwiczenia dorzucę.Szkoda tylko że żaden lekarz i rehabilitant wcześniej mnie nie naprowadzili:no:

Ja tylko na sekundę, bo masa rzeczy do zrobienia. Mąż od dzisiaj ma urlop :-D i chcemy nadgonić zaległości.

Oliwia - cóż, żeby od pediatry czegoś się dowiedzieć trzeba mieć faktycznie szczęście :-) a co do kataru to nie wiem czy to typowy objaw czy nie, ale Oliwia zawsze miała katarek jak jej zęby szły. Właśnie mi się to przypomniało, bo wczoraj miała katar i lekka temperaturę, a w buzi piątki się wybijają. Ale może tym razem się przeziębiła (?)

U nas również noc do bani.

Marcia powodzenia w podróży :) i gratulacje dla kolezanki, spozra córeczka.

Kroczek, Edysiek - powodzenia na szczepieniach! oby poszlo szybko i bezbolesnie :)
EVELINKAA moja od kilku dni wstaje 5,30 już na stałe a po 2 na mleczko,dla mnie masakra już 2kawę dzis piję:no:

KROCZEK,EDYSIEK powodzenia na szczepieniu,my koniec września ostatnia dawka i spokój do wiosny:tak:

MARCIA to koleżanka kolosika urodziła,miłej pracy.

Madzikm współczuję z tym mleczkiem,jak pisza dziewczyny spróbuj pepti wszystkie dzieci alergiczne które znam poszły na to.

Ktoś pisał o mleku krowim że po pierwszym roku[LOKA?],teraz jest zalecane od 3roku życia,ale ja nie zamierzam tyle czasu wydawać majątek na mleko,zwłaszcza że za pare miesiecy będzie to dodatek do diety dziecka,wiec jak tylko mała je zaakceptuje to koło 10miesiaca zamieniamy jedna butle na zwykłe mleko.A co ciekawe była u mnie wczoraj kuzynka,jej córa była na pepti bo alergiczna a w wieku 9miesięcy podała jej zwykłe mleczko z folii nie kartonu i jej podeszło bez żadnych złych objawów:tak:.Dodam że kuzynka to nie jakaś nieodpowiedzialna siksa,jest lekarzem i urodziła w wieku 35lat pierwsze dziecko.

A my dopiero od poniedziałku ruszamy z rahabilitacją bo nie było miejsc,zobaczymy jak to teraz pójdzie.

tak ja pisalam o krowim mleku. Nie rozumiem tych wytycznych czasem - kiedys mieszkalam na wsi i tam sie od razu dziecku podawalo mleko od krowy, moze nie zaraz po urodzeniu ale takie 3-4 miesieczne pilo i nie bylo problemu. Ba - nawet sadzono ze takie najzdrowsze :) Ja tez okolo roku zaczne pewnie podawac.

Milenka bardzo dobrze Cie rozumiem. My dopiero do lekarki od rehabilitacji jesteśmy zarejestrowane na listopad :/ a wczoraj się dowiedziałam że Mała jeszcze musi mieć rehabilitacje bo jest za sztywna :dry: wiec dzwoniliśmy do tego rehabilitanta i powiedział ze przyjdzie na wizytę prywatną tylko napisze smska kiedy będzie miał chwilę i tak już czekamy na smsa 4 dni :/ a wczoraj się już przypomnieliśmy i dalej cisza :-(
Załamana jestem podejściem ! ale nie znam innego a on już wie co jej robił i co działało :-( już sama nie wiem. A jak próbowałam się dostać Ośrodka Wczesnej Interwencji to UWAGA ! termin dostałam na marzec 2015 :wściekła/y: ręce Mi opadły ! :-(
Powodzenia Milenko z nową rehabilitantką :-)
Uciekam bo Mała wstała i idziemy na drugi spacerek :p trzeba korzystać puki ładna pogoda :-)

My już po szczepieniu, trochę płaczu było, ale głównie dlatego że to była akurat pora spania. Pół drogi do domu niosłam ją na rękach, aż w końcu zasnęła w wózku. Jak zwykle starsza okazała się bardzo przydatna, bo miał kto wózek pchać :tak:

Kinga ma 64 cm i waży 6400, taka drobinka nasza :-) Sprawdziłam i starsza taka była w wieku 3 miesięcy.

Zmykam robić obiad i jeszcze mam górę prasowania.

A nie po szczepieniu bo zmieniałam pediatre i przychodnie i dzis dzwonie spytac na ktora mam przyjsc a babka mi mowi ze nie ma dzis pielegniarki od szczepien i jutro mam zadzwonic bo niewiadomo czy Kubusia karta szczepien juz przyszla:zawstydzona/y::wściekła/y: ot nasza sluzba zdrowia

reklama
A nie po szczepieniu bo zmieniałam pediatre i przychodnie i dzis dzwonie spytac na ktora mam przyjsc a babka mi mowi ze nie ma dzis pielegniarki od szczepien i jutro mam zadzwonic bo niewiadomo czy Kubusia karta szczepien juz przyszla:zawstydzona/y::wściekła/y: ot nasza sluzba zdrowia

Kochana Ty się nastaw na szczepienia duużo później. Jak ja się przenosiłam do innego ośrodka 1 września to karta dotarła...uwaga...w listopadzie:szok:

Do góry