reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

L-oka udanych zakupów :-)

Kroczku udanego grilla :-) u nas pogoda dzisiaj bardzo ładna 22 stopnie i piękne słoneczko :-)

Milenko udanej wizyty u lekarza :-)

Niunia a ja się właśnie zastanawiam nad kupieniem już krzesełka bo strasznie niewygodnie się w bujaku małą karmi, no ale też mam dylemat czy wsadzać ją do krzesełka skoro jeszcze nie siedzi i nie obraca się z brzuszka na plecki hmm :confused: wiec chyba też się jeszcze miesiąc wstrzymam aż będzie miała pół roczku i wtedy pomyślimy :-)

A my mamy dzisiaj wizytę u prababci bo wydzwania ze się za prawnusią bardzo stęskniła, a mąż w pracy wiec pakuję Małą i jedziemy na wycieczkę :-)

Dziewczynki miłego dzionka wszystkim życzę :-)

reklama
Witajcie po strasznie długiej przerwie!

Kroczku, my też mamy problem z dziecięciem podmarzającym w śpiworkach, ale jakoś boje się jeszcze przerzucić na kołderkę bo Oskar ma wybitny talent do pakowania sobie wszelkich kocykow/przytulanek/pieluch tetorwych na buziei zasypiania w ten sposób :( Na razie jesteśmy na Mazurach i tu noce są już chłodne więc śpi w polarowym śpiworku z rękawami i jest ok, ale po powrocie do warszawy będę musiała się chyba przekonać do kołderki ;) Udanego grilla!

L-oka, miłej wyprawy do fryzjera :)

My po wizycie,mam kolejny dylemat,pani doktor zaskoczona że rezultatów brak.Zapytałam czy to może być wina złej rehabilitacji,no i moze ale nie musi,ona nie zna tej rehabilitantki i ma się dowiedzieć na temat jej pracy.Zasugerowała mi prywatną rehabilitację w domu z jedną z pań z tego ośrodka,bo ;głupio'poprosić wprost o zmianę.Mąż w sumie sprowadził mnie trochę na ziemię,czemu mam chodzić ze skierowaniem do osoby co może to robic zle a potem płacić innej co mogłabym mieć to za darmo:dry:,bo tamtej będzie przykro że do niej nie chce,a co mnie to obchodzi ja chce mieć zdrowe dziecko a nie patrzeć na pozory.W poniedziałek dzwonię do lekarki zapytać co się dowiedziała a jak nic to coś działać muszę.

Kroczku udanego grilowania. U nas tez dzisiaj bedzie grill. Chetnie bym najakiegos poszla a szykowanie go juz mi sie mniej usmiecha no ale trudno. Przyjdzie znajomy ze swoja nowa dziewczyna. A ten grill to tak w ramach podziekowania za pomoc w zalewaniu stropu :-) mam nadzieje zeza jakis miesiac bedziemy juz mieli dach!!!

Ignas spal dzisiaj tylko pol godziny i jakos usnac na dobre nie moze mimo ze spiacy. Teraz znowu usypia przy cycu. Wsadze go do wozkai wystawie na podworko, moze pospi.

I musze wam sie pochwalic ze po wielu trudach i zasikanych majtkach w koncu mamy pierwsze sukcesy nocnikowe z Tymkiem. Dzisiaj jeszcze nie bylo zasikanych majtek za to dwa razy na nocnik. Moze w koncu pozbede sie jednych pieluch!

Witam weekendowo :)

Nie odniosę się bo ledwo przeczytałam.. z mojego kataru mamy katar u małej :-( tak mi jej żal że masakra. Noc nie przespana, z oczu się leje :-(

Podajemy kropelki i wit c. Ale i tak trzeba będzie iść do lekarza zobaczyć czy gdzieś dalej nie poszło :( najgorsze ze zarazila się ode mnie a ja nie mam pojęcia skąd się wziął mój katar.. dobrze ze chrzciny dopiero za dwa tygodnie.

Czy któraś z Was mogłaby się pochwalić co córki dostały? Bo ciągle się mnie ktoś pyta a ja nie mam pomysłu co mojej miałoby się "przydać"

Ostatnia edycja:
My po wizycie,mam kolejny dylemat,pani doktor zaskoczona że rezultatów brak.Zapytałam czy to może być wina złej rehabilitacji,no i moze ale nie musi,ona nie zna tej rehabilitantki i ma się dowiedzieć na temat jej pracy.Zasugerowała mi prywatną rehabilitację w domu z jedną z pań z tego ośrodka,bo ;głupio'poprosić wprost o zmianę.Mąż w sumie sprowadził mnie trochę na ziemię,czemu mam chodzić ze skierowaniem do osoby co może to robic zle a potem płacić innej co mogłabym mieć to za darmo:dry:,bo tamtej będzie przykro że do niej nie chce,a co mnie to obchodzi ja chce mieć zdrowe dziecko a nie patrzeć na pozory.W poniedziałek dzwonię do lekarki zapytać co się dowiedziała a jak nic to coś działać muszę.

Milenkaa ja mam nadzieje że traficie w końcu naa porzadna rehabilitantke I masz racje nie patrz na to czy ktos sie obrazi czy nie.
Kroczku udanego grilowania. U nas tez dzisiaj bedzie grill. Chetnie bym najakiegos poszla a szykowanie go juz mi sie mniej usmiecha no ale trudno. Przyjdzie znajomy ze swoja nowa dziewczyna. A ten grill to tak w ramach podziekowania za pomoc w zalewaniu stropu :-) mam nadzieje zeza jakis miesiac bedziemy juz mieli dach!!!

Ignas spal dzisiaj tylko pol godziny i jakos usnac na dobre nie moze mimo ze spiacy. Teraz znowu usypia przy cycu. Wsadze go do wozkai wystawie na podworko, moze pospi.

I musze wam sie pochwalic ze po wielu trudach i zasikanych majtkach w koncu mamy pierwsze sukcesy nocnikowe z Tymkiem. Dzisiaj jeszcze nie bylo zasikanych majtek za to dwa razy na nocnik. Moze w koncu pozbede sie jednych pieluch!

Brawo dla Tymusia i trzymam kciuki za strop:) Udanego grilla:)

Witam weekendowo :)

Nie odniosę się bo ledwo przeczytałam.. z mojego kataru mamy katar u małej :-( tak mi jej żal że masakra. Noc nie przespana, z oczu się leje :-(

Podajemy kropelki i wit c. Ale i tak trzeba będzie iść do lekarza zobaczyć czy gdzieś dalej nie poszło :( najgorsze ze zarazila się ode mnie a ja nie mam pojęcia skąd się wziął mój katar.. dobrze ze chrzciny dopiero za dwa tygodnie.

Czy któraś z Was mogłaby się pochwalić co córki dostały? Bo ciągle się mnie ktoś pyta a ja nie mam pomysłu co mojej miałoby się "przydać"

Katjuszka biedulka ta Twoja córeczka:(

Jouluatto takiej to dobrze że wypoczywasz w mazurskiej gluszy:)

A my juz po grillu tzn ja i Kubus:) Jutro odbierzemy tate:) Wlasnie usypiamy i zaraz sama zmykam pod prysznic:) Dobrej nocki:)

Ostatnia edycja:
Milenka też uważam że nie ma co patrzeć czy się babeczka obrazi czy nie, skoro rehabilitacja nic nie pomogła, a z reakcji Pani doktor powinna pomóc, to trzeba zmienić rehabilitanta i wtedy zobaczyć. A za prywatną rehabilitacje to przynajmniej 70-100 zł za godz się płaci przynajmniej tu u nas w Gdańsku :/ i działaj Kochana wszystko dla dobra Milenki :-)

Marcia brawo dla Tymka oby tak dalej :-)

katjuszkaa u Nas głównie dostaliśmy pieniążki dla Zuzi a od chrzestnych dostała kolczyki (bo jak będzie miała pół roczku chcę jej przekłuć uszka :-)) i taki srebrny smoczek z wygrawerowaną datą urodzenia wagą, wzrostem ,imieniem i otwieranym na pierwszy ząbek :-) i jesteśmy zadowoleni :-)

Ewelinkaa super opcja z tym smoczkiem :-)

My z mężem zrobiliśmy "odcisk bobasa" jak miała miesiąc. Teraz uważam ze to było odważne bo fiksacji totalnej dostała wtedy ale pamiątkę będziemy mieć super ;-)

Hjka:)

Kubuś dziś pod kolderka nie zmarzl i pieknie spal od 20 do 5.30:) Tak wiec oswoilam kolderke i juz mi dziecko nie bedzie marzlo:)

My dzis na 15 na grilla juz chyba ostatniego w tym sezonie ale mam zamiar wrocic z Mlodym do domku okolo 19 bo zimne juz wieczory. Grill od 15 to troszke posiedze i przyjade do domku.Milego weeke
n
du i do uslyszenia:)

super ze grill udany. Ciesze sie ze z kolderk wszystko dobrze i juz nie bedie dylematów :)

KROCZEK miłego grilowania,ja póki co pichcę gulasik,zaraz idę głowę myć bo na 11 z młodą do lekarza bo nam się turnus rehabilitacyjne skończył i póki co tyle moich planów sobotnich;-).
A ze spaniem dziś nie bardzo,mała po północy już skomliła,dałam smoka i do 2,3 pospała potem mleko i o5,30 już koniec spania.Najgorsze że nawet o drzemce nie chce myśleć

oj z tym spaniem i tak pozazdroszcze.

a moze tez warto poradzic sie inne pani doktor? bo ja sie spotkalam z tym, ze co lekarz to mial swoja opinie :) a jesli lekarz ok, to rzeczywiscie nie martw sie tym co pomysli sobie rehabilitant tylko go zmien.

Marcia gratuluje sukcesów z Tymkiem :) na pewno bedzie juz coraz lepiej.

My juz po zakupach .. uff bylo ciezko ale juz suknia na chrzciny jest. No i fryzura calkiem nowa :) zmykam spac poki Mlody jeszcze spi, dobrej nocki.

reklama
Witajcie

Dzień dzisiaj miałam szalony bo mój mały "Łaskawiec" szalał,chyba jakiś skok przechodzi bo dużo śpi no może nie tyle dużo co często, a jak sie obudzi to go chyba w Chinach słyszą,jedzenie to najlepiej jakby było co półtorej godziny a pozniej włącza mu sie produkcja fety :/

Kupiłam jednak cieplutko śpiworek i Filip w nim śpi - cieplutko mu na bank. Czasem ma zimne łapki ale na to też sposób znalazłam - pajace do spania z wywijanymi rekawkami, coś w stylu niedrapek.

MILENKA - nie patrz na to co ktoś powie, czy się obrazi....zdrowie Twojej córki jest najważniejsze :)

Katjuszka - wracajcie do zdrowia :)

Nie wiem co komu bo jakoś się skupić nie mogę....prysznic i spanie :)

Dobranoc

Do góry