reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dzień dobry :)

Noc do pupy ale nie z winy Filipa tylko ja budziłam się co dwie godziny :( Fifi jak zasnął po 8 tak obudził sie po 5.

Dziewczyny jestem przerażona bo zaraz będę łysa, mam wrażenie, że z dnia na dzień wypada mi coraz wiecej włosów. Rano poduszka jest cała we włosach :( Kupiłam merz special i zainwestowałam w Vichy Dercos ale czy to pomoże :( nigdy nie miałam gęstych włosów no ale teraz to już jakaś masakra :/

Wczoraj kupiłam w promocji łyżeczki dla Filipa http://m.target.com/p/munchkin-soft-tip-infant-spoons-6pk/-/A-13991498 tylko są właśnie głębokie. Zobaczymy niedługo czy się sprawdzą.

reklama
Hej dziewczynki :-) u Nas noc ok :-) Mała zasnęła o 19:00 obudziła się o 2:30 na jedzonko i wstałyśmy o 8:40 :-) już po śniadanku fika sobie na kocyku na podłodze i wykrzykuje nowe dźwięki :-)
Ja już przykrywam mała kołderką odkąd temp na zewnątrz spadła w nocy do 12-13 stopni i ładnie śpi a pod kocykiem się budziła bo chyba było jej za zimno :-)
My do obiadków używamy łyżeczki NUK +4m taka silikonowa ale dostaliśmy ostatnio taką już trochę twardszą CANPOL +5m i od piątego m będziemy zmieniać aż dojdziemy do twardej łyżeczki :-)
Wczoraj Zuzia zjadła cały słoiczek zupki jarzynowej :szok: w szoku byliśmy ale już nie trzeba było jej dokarmiać mleczkiem nawet nie chciała :-) wiec idziemy do przodu chyba zejdziemy z jednej porcji mleka :-)

Dziendobry. U nas tez noc ok,jedna pobudka takze mamuska wyspana tym bardziej ze poszlam spac o 23 a nie jak co wieczor o 1-2:baffled:
Mika mi tez ostatnio wlosy zaczely wypadac,ogolnie mnie to nie przeraza bo po pierwszej ciazy tez tak bylo a ze wlosow na glowie mam baaaardzo duzo lysa szybko nie bede;-)
Ewelinka super ze ma taki apetyt,ja pomalu tez ruszam z nowosciami bo mloda az sie trzesie jak my jemy:-) a tak wogole od kiedy mozna podawac chrupki kukurydziane te bezglutenowe bo pamietam ze starszak je uwielbiam ale nie pamietam kiedy zaczelam je podawac a w necie jak zwykle milion opini:sorry2:
lece dzisiaj do lidla bo ciuszki dla maluszkow sa a ja jakos lubie te ubranka ;-)

Ja mam dzisiaj dzien zlosci na starszsgo! Czasem brakuje mi juz do niego cierpliwosci. A jak sie zloszcze na niego to wszystko idzie beznadziejnie i jakos sie ogarnac nie moge.

Ja musze kupic kolderke dla Ignasia bo nie mam. A rzeczywiscie teraz to juz chlodne noce. Za to ubieram w cieplejszego pajaca.

A po ciuszki z Lidla wyslalam dzisiaj swoja mame bo ja mam za daleko z dzialki. No i podobno obkupila obu chlopakow. Ignas dostal dwie paczki body, spodenki i dresik a Tymek dwie bluzki,bluze i skarpetki. Lubie tez wyprzedarze w biedronce bo tez maja fajne jakosciowo rzeczy tylko chyba rzadziej te promocje sa.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)

Noc do pupy ale nie z winy Filipa tylko ja budziłam się co dwie godziny :( Fifi jak zasnął po 8 tak obudził sie po 5.

Dziewczyny jestem przerażona bo zaraz będę łysa, mam wrażenie, że z dnia na dzień wypada mi coraz wiecej włosów. Rano poduszka jest cała we włosach :( Kupiłam merz special i zainwestowałam w Vichy Dercos ale czy to pomoże :( nigdy nie miałam gęstych włosów no ale teraz to już jakaś masakra :/

Wczoraj kupiłam w promocji łyżeczki dla Filipa http://m.target.com/p/munchkin-soft-tip-infant-spoons-6pk/-/A-13991498 tylko są właśnie głębokie. Zobaczymy niedługo czy się sprawdzą.

Mika nie jestes sama. Ja tez mase ale to mase wlosow trace... czasami to boje sie rozczesywac :D
moglabym tak stac I garsciami je wyciagac.. kiedys to zarowalam do meza ze a co jakbym tak wyciagala I wyciagala to ciekawe czy cokolwiek by na glowie zostalo.... hehehe
az w koncu doczytalam ze podcas ciazy wzrost wlosa sie zatrzymuje I po prostu wlosy nie rosna( w sensie nowe) dlatego po urodzeniu dziecka jakos po paru miesiacach ten process wzrostu sie ponawia I nowe rosna (kotrych nie widac) a te stare musza wypasc.... I tyle :) wiec juz przestalam sie marwic. A do kapania stawiam kosz kolo prysznica I jak tam jestem to nim wyjde to wczesuje na mokro I od razu do kosza bo inaczej to juz dawno rury bym zatkala :-D
a tutaj to jest tez fajnie opisane:
Wypadanie włosów po ciąży | parenting.pl

Jezeli chodzi o lyzeczki to ja kupilam firmy NUBY I one sa gumowe! i lekko zaokraglone wiec latwiej dziecku wkladac do buzi I `ocierac` te dziaselka.
Uwaga jeden mankament! bardzo sie brudza/barwia. Np po slodkim ziemiaku czy dyni albo marchwii (bo to jedynie co jak na razie ja podawalam) to zabarwily sie. Ale w opakowaniu jest ich 4szt wiec jak sie koszmarnie mi znudzi/obrzydzi to wymienie ;)
A tutja jest link jakby ktors z was byla zaintersowana jak wygladaja:
Amazon.com : Nuby Hot Safe Spoons 4 Pack BPA FREE : Baby Spoons : Baby
Bron Boze nie proboje reklamowac amazon hehehe ale tam najlepiej one wygladaja I tam mozna je sobie powiekszyc by zobaczyc jak wygladaja. DO tego ona zmieniaja kolor jak np. temperature dania jest za wysoka!:tak: chociaz ja to tamnic goracego jeszcze nei serwuje hehehe

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja oszaleje z tym moim dzieckiem,spiaca jest ale nie zasnie,lezy na macie bawi sie tylko jak przy niej siedze,i skrzeczy jak by jej krzywde robili:baffled:chyba znowu jakis skok ma bo inaczej tego nazwac nie umiem i jeszcze te zeby:no: wrrrrr
no ale bylam w lidlu i podobnie jak Marcia ,Twoja mama kupilam wszystko co bylo mozliwe,a polarki nawet dwa bo niemoglam sie zdecydowac na kolor:-p
Edysiek gratulacje,ja jeszcze nigdy nic nie wygralam,no chyba ze w kasynie:-D

Niunia moja ma to samo już drugi dzień :-( to okres skoku między 14 a 19 tyg... masakra.. aż się boję co będzie dalej.. o ile potrafiła kilka minut leżeć sama, to teraz na wszystko skrzeczy....

Edysiek - gratki :))

Ostatnia edycja:
Masakra rano moj z nia zszedl na dol polozyl ja na macie ta jak zaczela wrzeczec to o malo ze schodow nie spadlam bo myslalam ze cos jej sie stalo,lzy jak grochy wzielam ja na rece i cisza byla:no: teraz spi moze wstanie w nieco lepszym nastroju:sorry2:

reklama
Do góry