reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dzień Doberek:)

No Kubuś się naprawił i spał dziś do niemal 6 rano:)
Jutro jadę z nim do nowej pediatry. Zobaczymy co mi powie o rozszerzeniu dietki bo zarloczek mi rosnie:) Wczoraj jak go ważyłam to miał 6950g:) ubranko już na 74cm kupuje:) Ale do chrztu wstrzymam sie do ostatniej chwili jak Loka bo tez rosnie jak na drozdzach:)

Agmaa no i jak ta ksiazeczka z zabawami paluszkowymi? Przymierzam sie do niej i nie wiem czy warto juz teraz?

reklama
Kroczku to ładnie Kubuś rośnie Hubert tyle miał jak 4miechy skończył :)

U nas mały też nawet ładnie śpi, już sobie wyrobił godziny jedzenia nocnego i dostaje butlę ok 1 w nocy i później 6-7 rano.

Za to u mnie masakra, całą noc jakieś głupoty mi się śniły i już nie pamiętam kiedy miałam taki ból głowy! Cała lewa strona mnie boli, od góry jakby ktoś mi dziurę wiercił i promieniuje na twarz i ucho. Ajj tabletki też nie wiele dają chociaż ja z tych nie tabletkowych i rzadko biorę ale dzisiaj się szprycuję i nic.

Dołuję się jak was czytam, bo mój Julek to przy waszych dzieciach kurdupel. Ma 64 cm i waży 5800. A oboje z mężem raczej do niskich nie należymy, ja mam 170 cm, a mąż 180 cm. Już nawet wertuje internet w poszukiwaniu przyczyn tak niskiej wagi :no:

Ancona super te ubranka

Witam :-)
Mojeboje cudna ta sukienusia :tak: taka właśnie mi się podoba, prostota i elegancja w jednym :-)
Szkoda, że lato się kończy bo śliczne sukienki ma ten sprzedawca. No ale zawsze coś na długi rękaw można zamówić ;-)

To prawda, że dziewczynkę łatwiej ubrać, ale tylko do jakiegoś czasu, bo jak się sama zaczyna stroić to czasem jest przechlapane :tak: Wiem to z autopsji :-D

Truskawkowa zdrówka dla synka i trzymam kciuki, żeby małego nie złapało.

Ancona bardzo mi się podobają Twoje ubranka :tak:

Mika ja zwykle nie mogę się zdecydować co kupić, ale jak mi coś wpadnie w oko to nie ma zmiłuj. Tak też było z suknią ślubną, mierzyłam kilka ale w sumie od razu po pierwszym spojrzeniu wiedziałam, że to ta :tak: Może dlatego, że była inna, nie całkiem biała tylko miała małe czerwone różyczki :-)

Milenka my też mamy sporo różowych ciuszków, ale prawdę mówiąc tych jest większość w sklepach. Ja najbardziej lubię białe z dodatkami np. z kwiatuszkami czy jakimś innym dziewczyńskim wzorkiem.

A białe sweterki są fajne w H&M. Ja ostatnio kupiłam bolerko
hmprod.jpeg

L-oka rozmiar 80 :szok::szok::szok:
My ciągle na 62.
Ale powiem Wam, że akurat z tego się cieszę, bo dużo ciuszków kupowałam na 62, nawet jeszcze w ciąży i teraz córcia całe lato ma co nosić i nie muszę nic kupować :tak: Dopiero na jesień rozejrzę się co mamy i dokupię trochę nowych na 68.

Agunia moja już dobiła do 6 kg, a ma gdzieś 63 cm. Starsza córka była od niej większa i cięższa (sprawdziłam w książeczce). Po prostu takie te nasze dzieciaczki nieduże.

Kroczek ja podejrzałam w necie zabawy paluszkowe tak dla przypomnienia i bawimy się w kosi łapci, sroczkę i paluszkową rodzinkę, córcia jest zachwycona :-) tutaj są przykłady jak się można bawić Pomagamy Dzieciom - Sroczka kaszkę warzyła. Zabawy paluszkowe

Załączniki

• hmprod.jpeg
    hmprod.jpeg
    9,9 KB · Wyświetleń: 29
Dziewczyny mam do Was pytanie. Moj maly jak je butelke to sie prezy, nie placze ale na chwile przerywa jedzenie, raz na jakis czas uda mu sie wypuscic baczka. Dzis w nocy sie przebudzil i nogi do gory i odglosy jakby wlasnie go baczki meczyly. Co na to dawac?
A drugie pyt. o rozszerzenie diety. Ja wiem, ze zupki bede dawac tak na 3 posilek- obiadek, ale po jakims czasie wprowadze tez deserki i tu mam pytanie, czy na 2 sniadanie, czy na podwieczorek? I co z kaszkami, jak je wprowadzac i na ktory posilek dawac? Dawac oddzielnie, czy dodawac tylko troche do mleka?

Madziolina moja od 2 dni też strasznie się pręży przy jedzeniu, a co się przy tym nakwęka :baffled: chyba sąsiedzi ją słyszą.
Dzisiaj nad ranem też coś ją męczyło, bo wierciła się i kwękała przez sen. I tak gdzieś od 5 do 7 wstawałam do niej co jakiś czas, dawałam smoka, chwilę był spokój, udało mi się przysnąć i za chwilę to samo.

A co do dodatkowego jedzonka to ostatnio wrzucałam linka na wątek o rozszerzaniu diety. Tam jest dokładnie jak się do tego zabrać HiPP: W jaki sposób należy rozszerzać dietę niemowlęcia?

Ostatnia edycja:
Agunia puki nie jest za trzecim lub 97 centylem to wszystko ok. Ważne też żeby linia na siatce centylowej szła gładko a nie skokowo. Nie martw się bo dzieciaczków się nie porównuje :) każdy rośnie i przybywa swoim tempem. A lekarz coś narzeka? Czy tylko Ty się martwisz? Wiem że moja to dziewczynka ale pewnie będzie miała gdzieś tyle samo w okolicach 4.msc patrząc na to ile ma teraz..

Witam,

Agunia nie martw sie, Julek ma swoje tempo i na pewno jeszcze spory chlopczyk z niego wyrosnie :)

Co do rozmiarów to moj urodzil sie juz duzy bo mial 60 cm i w rozmiarze 56 prawie nie chodzil wcale. Moze tydzien :)

Edysiek super te informacje z hippa, dzieki za linka.

U nas tez czasem prezenie przy baczkach czy kupce, wydaje mi sie ze zalezy to od tego co ja zjem. Sa dni ze idzie wszystko gladko a sa takie ze caly blok slyszy jak idzie kupa :)

Kroczku Kuba ładnie rosnie :) z ubrankami nie warto za szybko kupowac bo tak jak pisalam - u nas czasem 2 dni roznicy i juz wszystko przykrótkie i ciasne :)

Ja dzisiaj bylam pobrac krew na tarczyce i zlozylismy Mlodemu papiery o dowod :) ma byc za jakies 3 tygodnie. Siech na sali - kto wymyslil dowod dla niemowlaka na 5 lat?? za 3 lata to on bedzie pasował do polowy chlopców na tej ziemi :)

Dzieki za linka. Tam jest napisane, zeby za jakis czas podawac kaszke na kolacje. Ja myslalam o tym, zeby na poczatku dodawac troche kaszki malemu do wieczornego mleka. Tylko ile i jakiej i czy przez ten dziubek co mleko pije przeleci.

reklama
Madziolina mam ten sam problem. Ile i jakiej? Bo jak się robi wg przepisu to wychodzi gęsta a ja chciałabym mu dawać do picia tylko że to kaszka na wodzie więc jak jej dam tyle żeby płynna była to sama woda będzie. Myślałam że może jak jest przykładowo 5miarek na 100ml wody to żeby dać 2miarki kaszki a 3mleka? ale czy tak można? I smoczek też pewnie do kaszek trzeba kupić bo przez 3 nie leci.

Do góry