Hej hej
Ja znów tak na szybko zaglądam.
Edysiek, Lok-a - widzę że z karmieniem i pobudkami jedziemy na tym samym wózku ;-) więc łącze się w bólu. Na dodatek te parę razy kiedy podałam jej mz to właśnie na noc i nic to nie zmieniło. Pozostaje nadzieja, że po wprowadzeniu stałych pokarmów coś się zmieni. Ja na razie planuję dalej tylko cycek i może za jakiś czas znów spróbuje marchewkę albo jabłko podać, ale mleko moje, żeby jej nie namieszać.
Zapomniałam napisać że zdecydowaliśmy z mężem i nie wracam do pracy 25 sierpnia bo Emma jest wymagająca i mało sypia, tylko biorę do końca roku urlop bezpłatny. Jakoś damy radę, a ją będę mogła pozwolić sobie i trochę dłużej ją karmić :-)
Mika - super że lot udany. Bawcie się dobrze w Polsce.
My już po kolejnych wizytach u lekarzy i tak:
Znalazłam świetną Panią dr pediatrę, taką starszą z wieloletnim doświadczeniem. Zakochałam się w niej po wizycie
.
Była zachwycona rozwojem Emmy, nie wierzyła że to wcześniak i że ma 5 miesięcy. Dała jej siedem :-). Bardzo dokładnie ją zbadała i wysłuchała szmery nad serduszkiem :-(. Na szczęście tylko stopień pierwszy w sześcio stopniowej skali. stwierdziła że Emma ma lekki niedobór witaminy D3 bo ma spocone stopy i otwiera oczy szerzej niż powinna. Okazało się że dawka która my jej dajemy do 200 jednostek a nawet w Polsce zalecane jest 400. Ogólnie dostaliśmy listę badań z krwi do zrobienia, w tym próby wątrobowe. Emma dalej ma biegunkę, która wg słów pani dr nie jest jednak groźna bo Emma nie gorączkuje, nie jest odwodniona, je ładnie. Dostaliśmy Dicoflor, który powinien poprawić pracę jelit. Wyniki już odebrałam i oczywiście enzymy wątroby podwyższone:-( Idziemy do pani dr jeszcze w przyszłym tygodniu i zobaczymy co powie na te wyniki.
Sami od siebie umówiliśmy Emmę na badanie serduszka bo chcemy wiedzieć na czym stoimy.
Usg bioderek Emmy w zasadzie ok, prawe bioderko idealne, w lewym coś tam delikatnie nie tak ale bez tragedii. Jako że mała jest już bardzo ruchliwa, nawet zaczyna pełzać, więc jedyne co mamy robić to jak najczęściej podginać jej nogi na "żabkę", nawet jak ją nosimy.
No i to tyle. Przepraszam, że tyle o nas i że się nie odniosłam do waszych niektórych wpisów.
A i oczywiście wściekła jestem bo w Irlandii oczywiście nic w serduszku nie wysłuchali a bioderka tylko ręcznie zbadali
Dupai tyle