reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Hej babeczki.
BYłam wczoraj u pediatry synów pogadać o tym i o tamtym. Poruszyłam temat szczepionek, stawów i alergii. Przy okazji zważyłam swoje najmniejsze cudo. Piękne 7250g. Starsze dziecka radzą sobie świetnie w wakacje pełne nauki i "nudy" bo pogody na morze jeszcze nie ma. Tak więc najstarszy łazi 3 razy w tyg na anglika i na szczescie nie uslyszalam jeszcze, ze mu wakacje zepsulam a mlodszy z najmlodszym leza i jedza. Ja zdecydowanie popełnię kupno pieluch wielorazowych i wlasnie ide zamawiac. Szkoda, że zadna z Was nie moze sie podzielic zdaniem w tym temacie.
Na razie jest pieknie i niech tak zostanie. Pozdrawiam.

reklama
Hej babeczki.
BYłam wczoraj u pediatry synów pogadać o tym i o tamtym. Poruszyłam temat szczepionek, stawów i alergii. Przy okazji zważyłam swoje najmniejsze cudo. Piękne 7250g. Starsze dziecka radzą sobie świetnie w wakacje pełne nauki i "nudy" bo pogody na morze jeszcze nie ma. Tak więc najstarszy łazi 3 razy w tyg na anglika i na szczescie nie uslyszalam jeszcze, ze mu wakacje zepsulam a mlodszy z najmlodszym leza i jedza. Ja zdecydowanie popełnię kupno pieluch wielorazowych i wlasnie ide zamawiac. Szkoda, że zadna z Was nie moze sie podzielic zdaniem w tym temacie.
Na razie jest pieknie i niech tak zostanie. Pozdrawiam.

o pieluchach bylo sporo na watku zakupowym z czasów ciazy, poszukaj moze cos znajdziesz interesujacego. Ja swego czasu rozwazałam ale narazie nie moge sie zdecydowac jeszcze na nie - za duzo kup i za rzadkie :) jakos mnie nie przekonuja.

Witam :-)
U nas od rana piękne słońce. Ogarnę trochę i trzeba iść na spacer. U nas spacer tylko jak potrzebuję wyjść do sklepu. A tak to córcia i tak ciągle śpi na dworze.
Postanowiłam sobie, że pora wprowadzić spacer jako element dnia. Za domem mam całkiem fajną polną drogę, można aż do lasu dojść i kilometry nabijać :tak: Chciałabym wprowadzić jakiś rytm dnia, bo ciężko u nas z regularnością czegokolwiek poza kąpielą, która zawsze jest o tej porze.

Araki ja myję córci "broszkę" mydełkiem przy kąpieli i czasem przy zmianie pieluchy wyczyszczę zagłębienia delikatnie pieluszką tetrową, ale tylko tak z grubsza.
U nas też pojawiło się odparzenie na szyjce. Staram się dobrze wymyć i po kąpieli smaruję oliwką. Zresztą całą ją smaruję oliwką i przy tym co nieco pomasuję.

Milenka zdrówka, kuruj się szybko. Jednak zdecydowałaś się na wyjazd.

MamaO. z tym angielskim to całkiem dobry pomysł. Chociaż ma zajęcie. Ja czekam aż zaczną się u nas jakieś półkolonie.
A do pieluch wielorazowych jestem za wygodna ;-)

Hej kobitki:-D

U nas z regularności to spanie o 10 obowiązkowe(nie ma znaczenia czy wstanie o 8.00 czy o 9:30-przychodzi 10:00 i jest ryk).No i kąpiel 19-20 a reszta to już czysty przypadek:-D:-D Może od września coś się unormuje bo starszak ma zamiar podreptać do przedszkola, więc odbierać będziemy go razem z młodym:tak:

Nie chwalę dnia przed zachodem....ale....starszak dziś je, a młody śpi już jakieś 15 minut:happy: A mamusia zamiast coś porobić to kawke spija hahahahahha

Pieluchy wielorazowe....ja jak Edysiek za wygodna jestem. na bank miałabym niewyróbkę z praniem:eek: A tak pampersik do kosza i z głowy:tak: No już nie wspomnę, że mam zapas pamperów już chyba do grudnia hahahahaah

Aha zapomniałam Wam napisać....któraś kiedys wspominała o wit D w sprayu...otóż mój genialny mąż poszedł do apteki i takową zakupił(a wysłałam go po wit D w kroplach, bo kapsułki mnie wkurzyły). I powiem Wam, że świetna sprawa. 1 psik i po robocie. Nawet starszak się do niej przekonał.

Ostatnia edycja:
Truskawkowa - u nas to samo, nie ma bata koło 10 musi być drzemka bez względu na to o której sie obudził. Kąpiel tak samo 19-20.

Pieluchy jednorazowe - zdecydowanie nie dla mnie. Wygoda, wygoda i jeszcze raz wygoda, a może lenistwo :D

Humoru nie mam bo mnie mąż tak wkurzył.....źle sie dzieje :/

Idziemy na szczepienie i boję się troszkę co to będzie, ciekawe czy bedzie ryk na pół przychodni.
Trzymajcie kciuki

Miłego dnia

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Edysiek - ja też kupiłam sukienki w hm :-D i też zmieściłam się w "swój" rozmiar :-)
A zastanawianie się nad cycem przerabiałam z Oliwią, potem jeden cyc na karmienie przestał wystarczać, więc przestałam o tym myśleć. A teraz jakoś się nie przejmuję. Jak pomylę to zaraz Misiek domaga się zmiany. Ten typ zagłodzić się nie da ;-)
Regularność dnia u mnie też jest tylko marzeniem. Tyle że Misiek podobnie zasypa i porobnie się budzi. A reszta... hehe... bez szans ;-)

Madzik - z tym spaniem to jest bardzo różnie. Ja z Oliwią czekałam na rozszerzenie diety, że może chociaż po kaszce pośpi dłużej. Taa. .. jak zasypiała o 23 to budziła się o 2 i 4 - i to jako półroczne dziecko. A Miskowi już teraz wystarczy cyc o 21 - 22. I do 4 śpi :-D

Araki - co do pielęgnacji to dokladne wymycie i nawilżenie fałdek u nas też wystarcza. Ad pielęgnacji dziewczynek - hmm... u nas w razie potrzeby przemywałam mokrym wacikiem (pediatra zalecila nie używać chusteczek tylko przegotowanej wody) a tak to tylko w czasie kąpieli. Jak sie pojawiły zaczerwienienia to smaowalam linomagiem. U nas pozniej zaczely się problemy, bo Oliwka strasznie pchała rączki jak tylko jej zajęło się pampersa, a w kąpieli potrafiła się zadrapać do krwi :-/ na szczęście już nie jest tak źle.

Milenka - jak zdrowie?

Truskawkowa - dobrze ze dziś lepiej :-) wit D muszę kupić dla starszej. Moze faktycznie spojrzę za sprayem.

MamaO - ideologicznie pieluchy wielorazowe bardzo mi pasowały i pewnie gdybym miała wsparcie męża bym się zdecydowała. Ale że jest stanowczo na nie, to sobie odpuściłam. Znam za to dziewczynę, która bliźniaczki wychowuje na wielorazowkach :-)

Mika - trzymam kciuki - za bezproblemowe szczepienie i za męża - żeby się poprawiło.

U mnie nawet nieźle - właśnie uśpiłam dzieci i trzeba by coś podgonić, ale mi się nie chce wstawać ;-)

Witajcie. Jakos nie mam ostatnio czasu. Caly czas jest cos do roboty a i tak nie wszystko zrobione. A nawet jesli mam chwile czasu to siedze i ogladam.... kuchnie :-) musze miec wstepny projekt zeby maz mogl odpowiednio instalacje porobic a zaraz ruszamy ze scianami wiec dobrze by bylo wiedziec gdzie i co.

U nas roznie. Mlody przewaznie grzeczny jak zawsze. Ze starszym juz nie tak rozowo bo pokazuje ostatnio rozki i nie chce sie sluchac i sie zlosci. Chociaz dzisiaj jest wyjatkowo grzeczny. Ale to chyba przez pogode.

Wielorazowki tez nie dla mnie bo bym sie juz w ogole z niczym.nie obronila. No i tutaj nie mamy pralki wiec juz totalnie odpada. Ale idea fajna. Mam kolezanke ktora uzywala i byla bardzo zadowolona.

Ja tez chcialam ta witamine w sprayu kupic ale w zadnej aptece nie mieli.

U nas powoli zaczyna sir jakas regularnosc ksztaltowac ale jeszcze wiele przypadku jest w schemacie naszego dnia.

reklama
TRUSKAWKOWA starszakowi dajesz jeszcze witaminę d?my mamy kaspułki,moja łyka wszystko to nie ma problemu,teraz na pleśniawkę witaminę c dawałam na jęzora,troche się pokrzywiła ale po 2dniach znikło.

MAMA u nas pieluchy wielorazowe też odpadają,jak ze 2razy mi się przesra...na wylot to miałam uchotę wyrzucić te ciuchy żeby sie nie paplać w gówienku;-),pampers wygoda a uczulenia nie mamy na żadne,więc kasowo też tragedii nie ma.
EDYSIEK zadroszczę pogody,nas w drodze powrotnej z masażu deszcz dopadł i padało kilka godzin.U nas półkolonii nie ma a szkoda bo starszak nudzi sie w domu.
Ja jeszcze pocę się okropnie bo na lekach jadę,ale mam nadziele że to nie angina bo cholinex intens daje radę,no i zatoki zapchane więc to pewnie to,jutro idę z młoda do szczepienia to może uda mi się siebie sprawdzic,jak nie przejdzie.
A moje dziecko śpi bardzo dużo i aż sie tym martwię;-),dogodz tu babie.

Do góry