reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Loka trzymam kciuki
Edysiek mój już 2 dzień spać nie chce(drzemki tylko) i malo je (wyje jak kojot, mamusia robi 120ml, a królewicz pije 50 ml i dziękuję za współpracę:szok: ). Obwiniam skok rozwojowy bo to nasz 11 tydzień:tak::tak:

Laski ja się wkur.... na kaszel starszaka i pognałam dzis do pulmonologa i co?? i okazalo się, że to raczej nie alergia, a niedoleczenie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ropna wydzielina głęboko w nosie i wszystko zatrzymuje się na krtani- dlatego kaszel, zapalenie krtani, zatkany nos itd.....wszystko ładnie pięknie tylko po jaką cholerę pediatra faszeruje dzieciaka lekami przeciwalergicznymi, a do specjalisty nie wyśle???!!!!!! Mało tego wszelakie inhalacje które mieliśmy tylko zaleczały chorobę, a przy pierwszej lepszej okazji wszystko wracało........
A ze mnie dupa nie matka, że ja się wcześniej nie zorientowałam i nie poszłam do owej pulmonolog:angry::angry::wściekła/y::wściekła/y:
Ale nic to, dała leki i zobaczymy co to będzie-mam nadzieję, że już skończy się ten przeklęty kaszel:baffled:

Z nowości------od dziś ( tak od dziś:tak::tak:) jestem na diecie:-D:-D Bo 10 sierpnia chrzczę juniora i jakoś wyglądać trzeba:baffled:

reklama
Loka no i jak USG?

Milenka no to teraz starszak będzie popylał na rowerku:) Zgadzam się z dziewczynami że warto zainwestować w rowerek bo będzie na kilka lat:)

Marcia ja dziś też taka nijaka a Kubulek już niestety chyba przestawił się na tryb " nie śpię w dzień" robię sobie 15min dźemki:)
Dzięki Bogu w nocy śpi już po 6h i potem 3h i pobudka:)

Jotemko jak tam na "wolnym" z trójką?:)

Truskawkowa to życzę silnej woli ale nie takiej jak moja że robi ze mną co chce:)

Loka znajoma dietetyk mówiła że żeby przestawić dziecko na odpowiedni tryb nocny to należy zwiększyć dawki pokarmu przed snem a powoli zmniejszać te w nocy żeby je w końcu wyeliminować:)

Witam,
czytam, ale z pisaniem gorzej. Młody dziś ostatni dzień był w przedszkolu i mamy wakacje. Strach pomyśleć, co to będzie przez 2 miesiące ;)

Cieszę się, że z dzieciaczkami wszystko dobrze. Nasza ma jakiś katar paskudny :wściekła/y: czyszczę nos, ale ona już tego nienawidzi. Mam nadzieję, że to szybko sobie pójdzie.

Marcia spóźnione sto lat i wszystkiego najlepszego :)

Truskawkowa ja ćwiczyć zaczęłam, ale nie zawsze mam na to czas i siłę. Staram się być sumienna, ale różnie z tym bywa :zawstydzona/y:

LOKA kroczek dobrze pisze,ja na wieczór małej nie ograniczam,tak wyrobiła sobie czas jedzeniowy że akurat przypada przed 18 a o 20już wyje ze zmęczenia to dostaje następną flachę i śpi do po 4rano.Jeszcze sie przebudza w nocy ale daje smoka i zasypia.

TRUSKAWKOWA dobrze że mały zdiagnozowany w końcu i wiecie co leczyć,niestety lekarze bagatelizują często,byle leki dać a może przejdzie.

Mam dylemat,zarezerwowałam tydzień na morzem od soboty i mam wysłąć zaliczkę ale jakoś nie jestem przekonana,weekend ma być ładny a potem kiszka,zimno i deszczowo i co tam robić z dwójką dzieci:no:

witajcie :)

Loka no i jak USG?

Milenka no to teraz starszak będzie popylał na rowerku:) Zgadzam się z dziewczynami że warto zainwestować w rowerek bo będzie na kilka lat:)

Marcia ja dziś też taka nijaka a Kubulek już niestety chyba przestawił się na tryb " nie śpię w dzień" robię sobie 15min dźemki:)
Dzięki Bogu w nocy śpi już po 6h i potem 3h i pobudka:)

Jotemko jak tam na "wolnym" z trójką?:)

Truskawkowa to życzę silnej woli ale nie takiej jak moja że robi ze mną co chce:)

Loka znajoma dietetyk mówiła że żeby przestawić dziecko na odpowiedni tryb nocny to należy zwiększyć dawki pokarmu przed snem a powoli zmniejszać te w nocy żeby je w końcu wyeliminować:)

o super, to postaram sie dostosowac do tych wskazówek :)

USG ok - mózg jest :-D i rozwija sie prawidłowo. Pani od USG powiedziala ze dzieciom rutynowo przypisuja tu takie badanie bo pozniej juz tylko mozna przez tomografie lub rezonans.

U nas oki, nocka fatalna, zmykam spac. Milego dnia!

LOKA jednak obalam ten mit:crazy:,moja dziś pobudka o 1,30 i 5,30 mimo że na wieczór objedzona była.
Zmykamy na masaż.

Witam :-)
U nas nocka trochę lepsza. Córcia wstała dopiero o 3 na jedzonko a potem przed 5. Ale to pewnie dlatego, że wczoraj późno wróciliśmy z zakupów i trochę się wszystko opóźniło, zjadła i zasnęła dopiero po 21.

Zakupy udane, bo w końcu kupiłam coś dla siebie. Właśnie w H&M są wyprzedaże i znalazłam dla siebie 2 sukienki. Miała być jedna (na chrzciny), ale nie mogłam się zdecydować a mąż jak go pytałam to stwierdził żeby wziąć obie :tak: to wzięłam :-DW dodatku jestem zadowolona, bo bez problemu wchodzę w rozmiar 38.
Starsza oczywiście też wynalazła dla siebie kieckę, już jest na etapie że woli kupić ciuch zamiast zabawki.

Truskawkowa oby udało się w końcu wyleczyć porządnie starszego.
Jakoś nie pomyślałam, że to może być skok rozwojowy :eek: Tak te nasze dzieciaki szybko rosną, że dopiero co był jeden a tu już następny.
Właśnie doczytałam, że w czasie tego skoku rozwojowego (12 tydzień) mogą pojawić się kłopoty ze snem. Czyli chyba jednak skok.

Milenka z pogodą to jeszcze nie wiadomo, teraz mówią jedno a za tydzień będzie zupełnie inna.

L-oka super, że na usg wszystko wyszło ok.

A co do jedzenia to u nas różnie bywa. Czasem mała zje późno i to dwa cyce opróżni a i tak budzi się szybko w nocy, a innym razem nie. Akurat przy cycku ciężko nakarmić bardziej dziecko na noc. To chyba jeden z minusów karmienia piersią.
I mam pytanie do mam karmiących piersią. Wy też czasem zastanawiacie się z którego cyca ostatnio jadło dziecko a z którego powinno jeść teraz? Czy tylko ja jestem taka zakręcona :rofl2: :-D

Witam się i ja:)

Czuję się jakoś tak na okres:( Nie dosyć że rozlazła jestem na ciele to jeszcze to zatrzymanie wody przed okresem:confused2:

Kubulek dziś pospal 7h bez przerwy od 20 do 3 rano i potem jeszcze do 8 tylko z przerwa na kupe okolo 5:) A poza tym Kubus odkryl wzrokowo ze ma prawa piastke bo co chwila zacisnieta unosi przed buzke i zezuje sobie na nia doslownie:) Tak blisko ja sobie przed oczka przytyka ze musi zezowac:)

Ja się też pochwalę że wczoraj zaczęłam ćwiczyć:) Na razie bez diety bo nigdy tego nie robilam a poza tym uwielbiam jesc no i moze sie cos uda zrzucic:):tak: Motywujcie mnie kobitki bo inaczej nie wiem jak dlugo wytrzymam:)

Loka super ze usg ok. Kubus mial takie badanie jeszcze w szpitalu:tak:

Truskawkowa zdrowka dla Igorka:)

Milenka no zdarza sie ze dziecko najje sie i tak wstanie za 2h glodne. Kubulek tez musial przyzwyczaic sie do zwiekszonych ilosci jedzenia i dluzszego spania. W dzien to nie bardzo wychodzi bo szybko spala i znow jest glodny:)

Marcia jak samopoczucie?

Hej dziewczyny.
matko jak mi się dziś nic nie chce:eek:
Dopiero kawę pije.

Loka super, że wszystko u Was ok.
Edysiek no u nas problem ze spaniem w dzień jest. Teraz akurat śpi ale np w niedzielę tylko drzemki po 10 min.

Kroczku no ja mam nadzieję, że w końcu go wyleczymy bo ileż można kaszleć.

mało tego wczoraj zamówiłam restauracje na chrzest, a dziś muszę jechać i zmienić salę aby dzieci mogły wyjść na taras i ogród same...ehhh blondynka ze mnie....

reklama
wieczorna rozmowa ze starszakiem:happy:

ja: fajnie, że jesteście chłopakami-nie będziecie mi kosmetyków podbierać:tak:
Igor: Mamo, a tata też jest chłopakiem??
Ja: tak, tata tez jest chłopaloem
Igor: (po chwili namysłu)To wiesz, my będziemy tacie podbierać kosmetyki:-D:-D

koniec

Do góry