reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Witam :-)
Noc minęła spokojnie, jak córcia zasnęła po 19 to obudziła się o 1 i o 4. Potem wstała o 6 i myślałam, że będzie po spaniu, a ona zjadła i poszła spać, wstała niedawno i teraz leży z gołą pupcią i bawi się przyrządem gimnastycznym.

Madzik trzymam kciuki za bezbolesne pobieranie krwi u córci i dobre wyniki. To już ostatni raz?

Madziolina fajny pomysł z tą stroną na FB.
A ja myślę, co by tutaj założyć wątek dotyczący odchudzania, będziemy się wzajemnie wspierać i może będzie nam łatwiej się zmobilizować.

Witam :-)
Noc minęła spokojnie, jak córcia zasnęła po 19 to obudziła się o 1 i o 4. Potem wstała o 6 i myślałam, że będzie po spaniu, a ona zjadła i poszła spać, wstała niedawno i teraz leży z gołą pupcią i bawi się przyrządem gimnastycznym.

Madzik trzymam kciuki za bezbolesne pobieranie krwi u córci i dobre wyniki. To już ostatni raz?

Madziolina fajny pomysł z tą stroną na FB.
A ja myślę, co by tutaj założyć wątek dotyczący odchudzania, będziemy się wzajemnie wspierać i może będzie nam łatwiej się zmobilizować.

Jestem ZA wątkiem-właśnie wcinam owsiankę:-D Ale co z tego jak zaraz do teściowej jade,( bo oni w parafii odpust mają i tam to MEGA święto:szok::szok: )Mnie to bawi ale co tam pojadę na obiadek -będę miała chociaż to z głowy;-)

Witam z mocną kawą,zaspalismy dzisiaj do zerówy!Ścięło mnie okropnieteraz to chyba dopiero pierwszy okres po porodzie,no i jest dramat,w głowie mi się kręci i leci jak z kranu a mam cały tydzień oblężony sprawami:no:.Wczoraj mieliśmy rehabilitację i nie jestem zadowolona,jakaś nie kumata ta baba,zrobiła jej masaż na którym wyła cały czas i wiecie co pani wymyśliła?żebym następnym razem ją przetrzymałą i uspała przed rehabilitacją to po śpiączku ją wymasuje:wściekła/y:,noż k...jej nawet pazurów na śpiąco nie da się obciać bo się budzi od razu i krzyk a ta chce jej głową kręcić a ona ma spać:confused: i nie wiem czy coś nam da takie leczenie.A wieczorem byłam u syna na zebraniu,której syn idzie do 1klasy?masakra,obniżyli poziom nauczania przez to ze młodsze dzieci też idą i mamy zakupić pomoce naukowe typu domino,plastikowe literki,cyferki itp,i będą się uczyć tego co większosć dzieci już umie ale i tak muszę kilka stów na to wydać.No i dziecko ma mieć atlas świata,polski,roslin,zwierząt,słownik,tomiki wierszy,hm a elementarz darmowy śmiech na sali.Mam cieżki tydzień,niech sie już skończy:cool:.
MADZIKM trzymam kciuki żeby żeby badania już wyszły książkowo i więcej Emmy nie trzeba było kłuć.
LOKA a czemu masz robić morfologię małemu?
MARCIA chyba za mao słońca ostatnio i jakieś dołki nas łapią.
AULIYA ponawiam pytanko;-),jakie masaże i ćwiczenia macie?mi pani powiedziała że ona nie ma przykurczu poprostu słabsza jedna strona ale póki co tylko ją masowała

Oj ja dzisiaj średnio wyspana i do tego zakatarzona :baffled: od kilku dni Beatka spała bez przerwy od 23 do 5-6 a ostatnio nawet do 6:30 no i dziś nastąpił regres i budziła się o 3 i przed 6, ale nie narzekam bo wiem że to i tak dobrze :tak: Martwi mnie bardziej ten mój katar, bo oczywiście karmiącej nic nie wolno brać na przeziębienie...

Madziolina nie martw się mama na pewno sobie poradzi, tylko z własnego doświadczenia Ci doradzę - nie mów jej co ma robić ;-) tzn powiedz o której zasypia, jakie pozycje lubi, co go uspokaja itp. i odpowiedz na wszystkie pytania i wątpliwości a potem daj wolną rękę. Ja z dwójką dzieciaków mieszkałam przez pierwszy miesiąc ich życia u rodziców i moja mama bardzo mi pomagała, ale opiekowała się nimi po swojemu i dzięki temu robiła to chętnie i z przyjemnością:tak:

Jestem, żyję, czytam ale nie mam weny i humoru żeby odpisać. Ja chyba jeszcze jako jedyna nie dostałam okresu i mało tego nie byłam jeszcze na kontroli:no: jakoś nie po drodze mi z lekarzem:/

Dobry z kawka. Dziecko chwilowo spi. a ja jakas dzisiaj przywalona jestem:dry:Kroczek kochana ja chyba za ciebie mam okres bo dwa tyg temu mialam i teraz znowu i to nie jakis normalny kuzwa tylko strach z domu wyjsc:wściekła/y:ja niewiem ze my kobiety musimy miec tak prze.......:sorry:
ojoj ale humor mam :no:

Kroczek - a ty martwisz sie ze nie masz okresu ?:) Ja też jeszcze nie mam i mam nadzieje ze jeszcze długo nie bede miała. Poprzednio dopiero po 6 mies dostałam, tylko że ja KP to też inaczej.

Też ostatnio chodze jakas przymulona. Nic mi sie nie chce. Chyba to juz przemeczenie. Bo mały nie daje pospac w nocy, rano do przedszkola, zakupy, praca i tak w kółko.
Chciałabym juz wyjechac nad morze ale cały czas zastanawiam sie czy jednak zdecydowac sie i jechac sama z dziecmi. Chociaz to dlamnie zaden wypoczynek byłby. M teraz wplnego nie dostanie, moze dopiero we wrzesniu.

Malutki ok, oczywiscie w dzien tylko na raczkach, zła chodze bo wtedy nic nie moge zrobic w domu.

reklama
No powiem szczerze że nie bedac na kontroli i nie wiedzac czy wszystko jest ok to martwi mnie ten brak okresu:(
Ja tez chodze dzis nabuzowana bo wydatkow tyle, Kubus z ubran wyrasta a ja nie wiem co najpierw z kasa zrobic bo tak malo jej jest:( Ruch w interesie slaby bo wakacje sie zaczely i az mnie to przeraza:(

Do góry