reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Witam :-)
Noc minęła spokojnie, jak córcia zasnęła po 19 to obudziła się o 1 i o 4. Potem wstała o 6 i myślałam, że będzie po spaniu, a ona zjadła i poszła spać, wstała niedawno i teraz leży z gołą pupcią i bawi się przyrządem gimnastycznym.

Madzik trzymam kciuki za bezbolesne pobieranie krwi u córci i dobre wyniki. To już ostatni raz?

Madziolina fajny pomysł z tą stroną na FB.
A ja myślę, co by tutaj założyć wątek dotyczący odchudzania, będziemy się wzajemnie wspierać i może będzie nam łatwiej się zmobilizować.

Witam :-)
Noc minęła spokojnie, jak córcia zasnęła po 19 to obudziła się o 1 i o 4. Potem wstała o 6 i myślałam, że będzie po spaniu, a ona zjadła i poszła spać, wstała niedawno i teraz leży z gołą pupcią i bawi się przyrządem gimnastycznym.

Madzik trzymam kciuki za bezbolesne pobieranie krwi u córci i dobre wyniki. To już ostatni raz?

Madziolina fajny pomysł z tą stroną na FB.
A ja myślę, co by tutaj założyć wątek dotyczący odchudzania, będziemy się wzajemnie wspierać i może będzie nam łatwiej się zmobilizować.

Jestem ZA wątkiem-właśnie wcinam owsiankę:-D Ale co z tego jak zaraz do teściowej jade,( bo oni w parafii odpust mają i tam to MEGA święto:szok::szok: )Mnie to bawi ale co tam pojadę na obiadek -będę miała chociaż to z głowy;-)

Witam z mocną kawą,zaspalismy dzisiaj do zerówy!Ścięło mnie okropnieteraz to chyba dopiero pierwszy okres po porodzie,no i jest dramat,w głowie mi się kręci i leci jak z kranu a mam cały tydzień oblężony sprawami:no:.Wczoraj mieliśmy rehabilitację i nie jestem zadowolona,jakaś nie kumata ta baba,zrobiła jej masaż na którym wyła cały czas i wiecie co pani wymyśliła?żebym następnym razem ją przetrzymałą i uspała przed rehabilitacją to po śpiączku ją wymasuje:wściekła/y:,noż k...jej nawet pazurów na śpiąco nie da się obciać bo się budzi od razu i krzyk a ta chce jej głową kręcić a ona ma spać:confused: i nie wiem czy coś nam da takie leczenie.A wieczorem byłam u syna na zebraniu,której syn idzie do 1klasy?masakra,obniżyli poziom nauczania przez to ze młodsze dzieci też idą i mamy zakupić pomoce naukowe typu domino,plastikowe literki,cyferki itp,i będą się uczyć tego co większosć dzieci już umie ale i tak muszę kilka stów na to wydać.No i dziecko ma mieć atlas świata,polski,roslin,zwierząt,słownik,tomiki wierszy,hm a elementarz darmowy śmiech na sali.Mam cieżki tydzień,niech sie już skończy:cool:.
MADZIKM trzymam kciuki żeby żeby badania już wyszły książkowo i więcej Emmy nie trzeba było kłuć.
LOKA a czemu masz robić morfologię małemu?
MARCIA chyba za mao słońca ostatnio i jakieś dołki nas łapią.
AULIYA ponawiam pytanko;-),jakie masaże i ćwiczenia macie?mi pani powiedziała że ona nie ma przykurczu poprostu słabsza jedna strona ale póki co tylko ją masowała

Oj ja dzisiaj średnio wyspana i do tego zakatarzona :baffled: od kilku dni Beatka spała bez przerwy od 23 do 5-6 a ostatnio nawet do 6:30 no i dziś nastąpił regres i budziła się o 3 i przed 6, ale nie narzekam bo wiem że to i tak dobrze :tak: Martwi mnie bardziej ten mój katar, bo oczywiście karmiącej nic nie wolno brać na przeziębienie...

Madziolina nie martw się mama na pewno sobie poradzi, tylko z własnego doświadczenia Ci doradzę - nie mów jej co ma robić ;-) tzn powiedz o której zasypia, jakie pozycje lubi, co go uspokaja itp. i odpowiedz na wszystkie pytania i wątpliwości a potem daj wolną rękę. Ja z dwójką dzieciaków mieszkałam przez pierwszy miesiąc ich życia u rodziców i moja mama bardzo mi pomagała, ale opiekowała się nimi po swojemu i dzięki temu robiła to chętnie i z przyjemnością:tak:

Jestem, żyję, czytam ale nie mam weny i humoru żeby odpisać. Ja chyba jeszcze jako jedyna nie dostałam okresu i mało tego nie byłam jeszcze na kontroli:no: jakoś nie po drodze mi z lekarzem:/

Dobry z kawka. Dziecko chwilowo spi. a ja jakas dzisiaj przywalona jestem:dry:Kroczek kochana ja chyba za ciebie mam okres bo dwa tyg temu mialam i teraz znowu i to nie jakis normalny kuzwa tylko strach z domu wyjsc:wściekła/y:ja niewiem ze my kobiety musimy miec tak prze.......:sorry:
ojoj ale humor mam :no:

Kroczek - a ty martwisz sie ze nie masz okresu ?:) Ja też jeszcze nie mam i mam nadzieje ze jeszcze długo nie bede miała. Poprzednio dopiero po 6 mies dostałam, tylko że ja KP to też inaczej.

Też ostatnio chodze jakas przymulona. Nic mi sie nie chce. Chyba to juz przemeczenie. Bo mały nie daje pospac w nocy, rano do przedszkola, zakupy, praca i tak w kółko.
Chciałabym juz wyjechac nad morze ale cały czas zastanawiam sie czy jednak zdecydowac sie i jechac sama z dziecmi. Chociaz to dlamnie zaden wypoczynek byłby. M teraz wplnego nie dostanie, moze dopiero we wrzesniu.

Malutki ok, oczywiscie w dzien tylko na raczkach, zła chodze bo wtedy nic nie moge zrobic w domu.

reklama
No powiem szczerze że nie bedac na kontroli i nie wiedzac czy wszystko jest ok to martwi mnie ten brak okresu:(
Ja tez chodze dzis nabuzowana bo wydatkow tyle, Kubus z ubran wyrasta a ja nie wiem co najpierw z kasa zrobic bo tak malo jej jest:( Ruch w interesie slaby bo wakacje sie zaczely i az mnie to przeraza:(

Do góry