reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam się z rana:)

Dziękuję za podpowiedz co do spania i powiem, ze mój Kubus dzis spal od 20 do 24 a potem az do 5.30 wiec wcale go nie wybudzalam:)

Co do ciemieniuchy to mial spora i tylkk oliwka wyczesywanie a potem kapiel i mycie glowki szamponem i schodzi:)

Niunia zycze sily w przetrwaniu skoku:)
Milenka zdrowka:)

Jotemka tylko trojka ci zostanie to rewelacja:)

reklama
Hej
Jotemka dobry ten tekst o swiini:laugh2:
Jak sobie radzi 5?Czy z tego tytułu posiada inne zaburzenia?
U mnie kryzys laktacyjny. Wczoraj postanowilam zrobic super wyzere dla calej rodziny kupilam alko i zrobilam jedzenie. Odstawilam mlodego od cyca i dla rozluznienia postanowilam poswietowac. Wypilam az 2 driny i spac mi sie zachcialo. 2 razy wstawalamw nocy sciagac caly pokarm i jakos powoli wzbieraja piersi Udanego dnia kobiety.. Ide znowu byc przykladna matka i wspaniala kobieta bez alkoholu smazonego i slodyczy.

Ostatnia edycja:
Witam :-)
U mnie dzisiaj paskudna pogoda, zimno i deszczowo.
Starsza dzisiaj wybywa na noc z domu, mają harcerską zbiórkę nocną. Ona się cieszy, a ja pewnie całą noc nie będę mogła spać :baffled:

Jotemka
pewnie jak więcej niż jedno jedzie na kolonie to jest łatwiej. Wstyd przyznać, ale chyba nie odważyłabym się mojej puścić na kolonie :zawstydzona/y: Dobrze, że pojawiła się młodsza, choć trochę mogę zluzować starszej, bo mam pod skrzydłami nowego kurczaczka ;-)
A ze stałym rytmem dnia u nas może być ciężko, bo mała je na żądanie o bardzo różnych godzinach, jedynie u nas jest stała pora kąpieli koło 19.

Zuzanka udanej zabawy :tak:
Milenka Kinia z trzymaniem głowy nie ma problemu, ale to dzięki noszeniu na rękach, bo na brzuszku ciągle nie lubi leżeć.
Mika a może to następstwo skoku rozwojowego, właśnie to słoneczko po burzy :-) Oby tak zostało.
MamaO. super, że udało się odstresować.

No takie nocki to ja lubie od 23 do 5:30 fantastycznie :-) teraz tez spi o dziwo w sypialni polozylam ja do lozeczka zeby sie ubyc ,po chwili patrze a ta zasypia no i gitara takim sposobem zjadlam juz SPOKOJNIE sniadanie i pije kawke:tak:
co do kg ja chodze na silownie co drogi dzien daje sobie ostry wycisk ale poki co widze efekty na nogach brzuch stoi w miejscu ale doczytalam ze potrzeba odbudowac miesnie bo ja niestety nadal czuje przerwe na brzuchu:baffled: a wiec zlozylam zamownie na collagen i L-carnityne i mam nadzieje wkoncu zobaczyc efekty:tak:
a wlasnie mialam sie was pytac o trzymanie glowki i proby siadania ale widze Edysiek Twoja corcia tez juz umie,ja to sie zaczelam martwic bo Viki to tak sie podnosi do siadania ze az w szoku jestem:eek: glowe trzyma sztywno. za szybko tez dzieci rosna:sorry::-p ok ide cos porobic bo mnie nosi hehe.
milego dzionka

Niunia moja bardzo lubi być sadzana,chyba lubi oglądać świat z tej perspektywy. Jednak staram się tego nie robić, bo chyba jest jeszcze za malutka, wczoraj tylko tak na chwilkę do zdjęcia ;-) Na razie musi jej wystarczyć leżaczek, w którym lubi przesiadywać.

Hej laseczki.
ja sie ostatnio mało udzielam, a to za sprawą bardzo aktywnych dni-w środę grill u znajomych-oczywiście z chłopakami:tak: Artur padł o 21 i potem tylko w domu przełożyłam go do łóżeczka:-D
Wczoraj wypad do Inowrocławia na tężnie, wieczorem gości mieliśmy i sił na czytanie już nawet nie miałam.

Kroczku ja tam jakoś o przesypianie nocy się nie martwie-niech śpi-jak się wyśli i zgłodnieje to da znać:-D Arturek budzi się ok 4, a potem ok 8:tak: Kiedys teraz nawet zjadł po 20 i obudzi się o 4:szok::-) Kubuś już duży chłopak-niech śpi:tak:

Uwaga uwaga mój pierworodny syn kończy dziś 4 latka:szok::szok::tak::tak: Matko, jak to zleciało....

Akurat zdążyłam wrócić ze spaceru i zaczęło padać. Byłam w bibliotece, bo mam zamiar nadrobić zaległości w czytaniu. Odkąd Kinia się urodziła przeczytałam 1 książkę. A tak mi tego brakuje. Niby mam czas jak śpi, ale wtedy zawsze coś znajduję do roboty. A jak ją karmię to przeglądam neta.

Edytko no ja póki co przeczytałam tylko 2 książki od narodzin synka i muszę to nadrobić:)

Kubuś też nie lubi leżeć na brzuszku ale za to uwielbia być noszony w pionie bądź na ramieniu. O ile na ramieniu go noszę o tyle w pionie sporadycznie bo podobno to jeszcze za duze obciazenie dla kregoslupa. Jednak glowke trzyma sztywno i mysle ze to od noszenia:)

Niunia hmmm silownia... gratuluje samozaparcia, bo ja na razie praktykuje " od jutra" i tylko narzekam:-D

Truskawkowa no może i masz rację ale człowiek taki zielony i wierzy we wszystko co "autorytety" w tych sprawach mówią:)

reklama
Witam,

Moje dziecko przespało dzisiaj całą noc z jedną przerwą na jedzenie. A jakby tego było mało to cały dzień też mi śpi. Budzi się tylko na cycka lub żeby się trochę poprzytulać i pada dalej. No zachowuje się jak noworodek :szok: Już mnie to trochę martwi.

Kroczku w mojej książce jest napisane, że dzieci 3-miesięczne powinny już przesypiać noce.

Jeśli chodzi o książki to ja też się zatrzymałam na jednej.

Truskawkowa najlepsze życzenia dla synka.

Do góry