reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam się z rana:)

Dziękuję za podpowiedz co do spania i powiem, ze mój Kubus dzis spal od 20 do 24 a potem az do 5.30 wiec wcale go nie wybudzalam:)

Co do ciemieniuchy to mial spora i tylkk oliwka wyczesywanie a potem kapiel i mycie glowki szamponem i schodzi:)

Niunia zycze sily w przetrwaniu skoku:)
Milenka zdrowka:)

Jotemka tylko trojka ci zostanie to rewelacja:)

reklama
Hej
Jotemka dobry ten tekst o swiini:laugh2:
Jak sobie radzi 5?Czy z tego tytułu posiada inne zaburzenia?
U mnie kryzys laktacyjny. Wczoraj postanowilam zrobic super wyzere dla calej rodziny kupilam alko i zrobilam jedzenie. Odstawilam mlodego od cyca i dla rozluznienia postanowilam poswietowac. Wypilam az 2 driny i spac mi sie zachcialo. 2 razy wstawalamw nocy sciagac caly pokarm i jakos powoli wzbieraja piersi Udanego dnia kobiety.. Ide znowu byc przykladna matka i wspaniala kobieta bez alkoholu smazonego i slodyczy.

Ostatnia edycja:
Witam :-)
U mnie dzisiaj paskudna pogoda, zimno i deszczowo.
Starsza dzisiaj wybywa na noc z domu, mają harcerską zbiórkę nocną. Ona się cieszy, a ja pewnie całą noc nie będę mogła spać :baffled:

Jotemka
pewnie jak więcej niż jedno jedzie na kolonie to jest łatwiej. Wstyd przyznać, ale chyba nie odważyłabym się mojej puścić na kolonie :zawstydzona/y: Dobrze, że pojawiła się młodsza, choć trochę mogę zluzować starszej, bo mam pod skrzydłami nowego kurczaczka ;-)
A ze stałym rytmem dnia u nas może być ciężko, bo mała je na żądanie o bardzo różnych godzinach, jedynie u nas jest stała pora kąpieli koło 19.

Zuzanka udanej zabawy :tak:
Milenka Kinia z trzymaniem głowy nie ma problemu, ale to dzięki noszeniu na rękach, bo na brzuszku ciągle nie lubi leżeć.
Mika a może to następstwo skoku rozwojowego, właśnie to słoneczko po burzy :-) Oby tak zostało.
MamaO. super, że udało się odstresować.

No takie nocki to ja lubie od 23 do 5:30 fantastycznie :-) teraz tez spi o dziwo w sypialni polozylam ja do lozeczka zeby sie ubyc ,po chwili patrze a ta zasypia no i gitara takim sposobem zjadlam juz SPOKOJNIE sniadanie i pije kawke:tak:
co do kg ja chodze na silownie co drogi dzien daje sobie ostry wycisk ale poki co widze efekty na nogach brzuch stoi w miejscu ale doczytalam ze potrzeba odbudowac miesnie bo ja niestety nadal czuje przerwe na brzuchu:baffled: a wiec zlozylam zamownie na collagen i L-carnityne i mam nadzieje wkoncu zobaczyc efekty:tak:
a wlasnie mialam sie was pytac o trzymanie glowki i proby siadania ale widze Edysiek Twoja corcia tez juz umie,ja to sie zaczelam martwic bo Viki to tak sie podnosi do siadania ze az w szoku jestem:eek: glowe trzyma sztywno. za szybko tez dzieci rosna:sorry::-p ok ide cos porobic bo mnie nosi hehe.
milego dzionka

Niunia moja bardzo lubi być sadzana,chyba lubi oglądać świat z tej perspektywy. Jednak staram się tego nie robić, bo chyba jest jeszcze za malutka, wczoraj tylko tak na chwilkę do zdjęcia ;-) Na razie musi jej wystarczyć leżaczek, w którym lubi przesiadywać.

Hej laseczki.
ja sie ostatnio mało udzielam, a to za sprawą bardzo aktywnych dni-w środę grill u znajomych-oczywiście z chłopakami:tak: Artur padł o 21 i potem tylko w domu przełożyłam go do łóżeczka:-D
Wczoraj wypad do Inowrocławia na tężnie, wieczorem gości mieliśmy i sił na czytanie już nawet nie miałam.

Kroczku ja tam jakoś o przesypianie nocy się nie martwie-niech śpi-jak się wyśli i zgłodnieje to da znać:-D Arturek budzi się ok 4, a potem ok 8:tak: Kiedys teraz nawet zjadł po 20 i obudzi się o 4:szok::-) Kubuś już duży chłopak-niech śpi:tak:

Uwaga uwaga mój pierworodny syn kończy dziś 4 latka:szok::szok::tak::tak: Matko, jak to zleciało....

Akurat zdążyłam wrócić ze spaceru i zaczęło padać. Byłam w bibliotece, bo mam zamiar nadrobić zaległości w czytaniu. Odkąd Kinia się urodziła przeczytałam 1 książkę. A tak mi tego brakuje. Niby mam czas jak śpi, ale wtedy zawsze coś znajduję do roboty. A jak ją karmię to przeglądam neta.

Edytko no ja póki co przeczytałam tylko 2 książki od narodzin synka i muszę to nadrobić:)

Kubuś też nie lubi leżeć na brzuszku ale za to uwielbia być noszony w pionie bądź na ramieniu. O ile na ramieniu go noszę o tyle w pionie sporadycznie bo podobno to jeszcze za duze obciazenie dla kregoslupa. Jednak glowke trzyma sztywno i mysle ze to od noszenia:)

Niunia hmmm silownia... gratuluje samozaparcia, bo ja na razie praktykuje " od jutra" i tylko narzekam:-D

Truskawkowa no może i masz rację ale człowiek taki zielony i wierzy we wszystko co "autorytety" w tych sprawach mówią:)

reklama
Witam,

Moje dziecko przespało dzisiaj całą noc z jedną przerwą na jedzenie. A jakby tego było mało to cały dzień też mi śpi. Budzi się tylko na cycka lub żeby się trochę poprzytulać i pada dalej. No zachowuje się jak noworodek :szok: Już mnie to trochę martwi.

Kroczku w mojej książce jest napisane, że dzieci 3-miesięczne powinny już przesypiać noce.

Jeśli chodzi o książki to ja też się zatrzymałam na jednej.

Truskawkowa najlepsze życzenia dla synka.

Do góry